Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

четвъртък, 26 януари 2017 г.

Кога ще започнем да излизаме по улиците за да спрем настъплението на просибирската политическа мафия, напаст и гнус?!С идването на проруски президент и на проруско марионетно правителство страната ни паралелно на това е обхваната от кошмарен сибирски студ и е затрупана от дебел сибирски сняг. Аз тълкувам това съвпадение ето как:

Самата природа се опитва да ни вразуми да не допускаме руско-ченгесарските мекерета у нас да си играят така хазартно с бъдещето на страната ни, ала ние изобщо не успяваме да разчетем знаците, които и природата мъдро ни дава та белким се поне малко вразумим!

Е, да видим колцина ще разберат урока, който природата ни даде, драги ми дами и господа българи, граждани и гласоподаватели, вие спомняте ли си студовете на жан-виденовата и на лукановата зима?!

А спомняте ли си как мръзнехме без ток и как гладувахме без хляб в ония кошмарни дни и месеци?! Вие нима още не сте разбрали, че вземането на властта от комунистите, от руските мекерета е равностойно на национално бедствие, значително по-страшно даже от сибирския студ?!

Ами ако сте разбрали всичкото това, защо сега си стоите така кротко - вий мазохисти ли сте, що сте, а, малодушни търпеливци?! Кога ще започнем да излизаме по улиците за да спрем настъплението на просибирската политическа мафия, напаст и гнус?!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

6 коментара:

Анонимен каза...

Това е много интересна констатация, значи България в момента е твърдо прозападна страна и тепърва ще започва някакво настъпление на „просибирската мафия“. Следователно българите все пак могат да бъдат доволни, понеже поне в момента просибирската мафия не управлява, а какво ще става в бъдеще, е друг въпрос.

Анонимен каза...

Между другото понеже сте толкова голяма фена на уличните протести, дали одобрявате демонстрациите в Америка сега против чичко Дони, още повече че Вие – оправдано или не, е друг въпрос – го асоциирате с Кремъл? Та във Ваш стил би било да напишете: „Браво, американски свободолюбци!“

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч кагебисткий пропагандист, избягвайте да се изказвате от мое име. Каквото имам да казвам го казвам сам. Да изопачавате моите мисли е проява на обичайната кагебистка наглост. Просибирската мафия никога не е изпускала контрола върху събитията в България ако не броим времето на управлението на Иван Костов...

Анонимен каза...

Е, след като никога не е изпускала контрол, как така сега тепърва ще настъпва?

Ангел Грънчаров каза...

Нова офанзива, таваришч кагебисткий пропагандист, нова офанзива правите вий, руските мекерета, просто става дума за нова офанзива... понял, зацепил о чем идет речь?!

Анонимен каза...

Моля Ви се, стига оправдания, признайте, че текстът Вие е логически противоречив. Не може да има офанзива във вече завладяна територия. Иначе по Вашата логика България например би трябвало да готви нова офанзива срещу Византия в Тракия например. Само че от такава очевидно няма нужда. Онова, което наблюдаваме, е просто ново прегрупиране на мафията НА ПОВЪРХНОСТТА, продиктувано от изискванията на стратегията към момента с цел баламосване на външния свят. В ДЪЛБОЧИНА, разбира се, няма никаква промяна.

Откровено казано на мен ми е безкрайно досадно 27 години след промяната да обяснявам елементарни истини. Крайно време е анализатори и журналисти да започнат да говорят истината на българския народ, а не да го объркват с празни приказки за несъществуваща парламентарна демокрация, партии, леви, десни и т.н. Всичко това в действителнот е псевдодемокрация и псевдоплурализъм, а истинските управници не се явяват на избори. Но най-важния въпрос си остава този за дълбоката цел на този маскарад.