Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

събота, 25 март 2017 г.

Към оскотелите от популизъм наши безочливи политици: папата призова политиците да не манипулират емоциите на своите сънародници с цел да повишат рейтинга си!
Европейската общност да се върне към идеите на своите основатели, призова папа Франциск при срещата си с държавните лидери от страните от ЕС.

Той нарече "цветове на егоизма" избуяването на популизма в Европа.

Папата призова за по-активно противодействие срещу популистките движения. По думите му, техните представители не могат да осъзнаят ограничеността на своите възгледи, предаде Дойче веле.Понтификът посочи, че укрепването на солидарността е ефикасно лекарство срещу разпространението на популизма.

Той подчерта, че е необходимо отново да започнем да мисли по европейски, за да се защитим от опасността на сивото еднообразие и триумфа на партикуларизма.

Папата призова европейските политици да не манипулират емоциите на своите сънародници с цел да повишат рейтинга си. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" - т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински - Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

2 коментара:

Анонимен каза...

Папата да го духа.

Анонимен каза...

AIG, tova mi bilo hristijani, a? 4erveni huligani I 6te ima boj po kratunata im...