Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 27 април 2017 г.

Не е достатъчно само да се срамуваме, налага се да протестираме, налага ни се да се борим!



Christo Komarnitski каза: Страх и мизерия. Това е България днес. Най-бедната страна в Европа, на дъното в класацията за свобода на словото.

Ако аз бях управляващ на такава държава, щях да умра от срам. Не знам как щях да гледам хората в очите.

Борисов и компания не се срамуват. Оперирани са.

Кратък мой коментар във Фейсбук: Не е достатъчно само да се срамуваме, налага се да протестираме, налага ни се да се борим! Кой друг ще въведе ред в нашия общ дом - България - ако не ние, гражданите!?

Ако само чакаме разните там мераклии за оправячи на нацията (Борисовци, Сидеровци, Корнелии, Генерадевци, Марешки, Славе Трифоновци и прочие) да продължават да се надпреварват да ни оправят и като капак на всичко ако продължаваме малодушно да плачем, че все още не са ни оправили, ще има много да чакаме - и никога няма да дочакаме прословутото си оправяне!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" - т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински - Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

3 коментара:

Анонимен каза...

Истината е, че въпреки всички проблеми българите от 1300 години насам никога не са живели така добре, както сега, но работата е там, че хората не могат да не се сравняват и затова българите са недоволни – защото виждат, че има и по-богати и в някакъв смисъл по-свободни страни. А колкото до борбата – да, гражданите трябва да са активни и при нужда да се борят, но не може да им е задачата постоянно да се борят… ПРОТИВ СОБСТВЕНОТО ПРАВИТЕЛСТВО! Задачата на политиците и правителството е ДА ВОДЯТ народа, а не да обслужват интересите на мафията. Следователно гражданите трябва да се борят за това да сложат на власт хора, които да изразяват техните интереси, тогава няма да им се налага да се борят СРЕЩУ властта, която формално сами са си избрали.
Само че в действителност положението е практически безнадеждно и никакви „борби“ не помагат, понеже посткомунистическата система – с подкрепата на Запада за посткомунистите! – е установена по начин, че никой вече не може да промени нищо, а ако нещо се промени, то пак ще е част от сценария. В България всички свърши през 2001 с дирижираното от КГБ „завръщане“ на Симеон-дурак. Дотогава имаше шансове и правителството на Костов ВОДЕШЕ държавата и народа, и то в правилна посока, но Симеон унищожи ВСИЧКО: най-голямата измяна и предателство в историята на България! Така че всичко, което става след 2001, вече няма нужда и смисъл да се коментира.

Анонимен каза...

Да повторя нещо изключително важно, което не се разбира и за повечето хора звучи шокиращо: промяната 1989 беше направена от САМИТЕ КОМУНИСТИ, но не с цел комунистическите страни да станат демокрации, а с измама старите западни демокрации да станат КОМУНИСТИЧЕСКИ, т.е. тя е главно в ВЪНШНА НАСОЧЕНОСТ! И комунистите имат големи успехи в това отношение, особено при Обама Америка много напредна по пътя към комунизъм, така че е съмнително дали Тръмп може да спре и обърне тази тенденция, Германия също е почти комунистическа, понеже не Западна Германия присъедини ГДР, както наивно се мисли, а ГДР много хитро и подмолно ПОГЪЛНА СТАРА ЗАПАДНА ГЕРМАНИЯ – и т.н. Повечето източноевропейци имат превратна и остаряла представа за старите западни страни, които съвсем не са това, което са били преди 30, 40 или 50 години. Това са РАДИКАЛНО ОСТАЛАБНАЛИ ОБЩЕСТВА, със силно намалял ресурс, които при това в немалка степен вече са превзети от комунистите. Балансът на силите между Изтока и Запада се е изменил радикално в полза на Изтока и това, което наблюдаваме сега е как Изтокът се опитва се наложи своята система на Запада. Новата агресивност и антизападна насоченост на Русия - и Китай - не са случайна приумица, а част от стратегия и план. Така че борбата не е затова България да стане демокрация, а Америка да стане комунистическа, затова е целият театър и цирк, вкл. в България, при който комунистите се правят на демократи и си лепят какви ли не етикетчета – десни, леви, преди, задни, горни, долни и т.н.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч кагебисткий пропагандист, не е зле да се прегледате при психиатър, може и да Ви помогне. Значи Америка почти е станала комунистическа, така ли? :-) И Западът е отговорен за това, че кагебистите дирижират положението у нас? :-) Русия и Китай са "съюзници", тъй ли? :-) И ще направят комунизъм по всичките земни кълбета, така ли излиза? Как пък не измисли поне едно нещо, което да не повтаря старите комунистически догми? :-)