Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 6 април 2017 г.

Казвал съм го и пак ще го повторя: пей, олигархио, пей, мафио, пейте, ченгета - случили сте на народ!



Човек тръгва да протестира когато силно се е възмутил. Да, но излиза, че за да се възмутим и да тръгнем да протестираме законно трябва да помолим... Кмета да ни даде надлежно разрешение за това хем да се възмутим, хем да протестираме! Без разрешение от Кмета не можем, излиза, нито да се възмущаваме, нито да протестираме! Самата власт трябва да благоволи да ни разреши хем да се възмущаваме, хем да протестираме!

Такива работи. Живеем в оруелова и кафкианска действителност. Но дори и това не съзнаваме и то не ни тревожи. Огромната част от хората у нас са така безчувствени, че даже не могат истински да се възмутят от безобразията на властта, на управниците - дотам, че да излязат да протестират на улицата, на площада. Тяхното недоволство се изразява в пасивно мърморене и псуване, нищо повече. И в писане на сърцераздирателни думи във Фейсбук. Бабаити сме само в кухнята пред жените си и пред... монитора на компютъра си! Не инак, не наистина, само наужким сме големи герои!

Такъв мърморещо-псуващ, но не протестиращ народ се управлява най-лесно. Казвал съм го и пак ще го повторя: пей, олигархио, пей, мафио, пейте, ченгета - случили сте на народ!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" - т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински - Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

1 коментар:

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров, вие като член на ДСБ, бихте ли попитали вашият съчленник, шеф на КЕВР, Иван Иванов, защо така упорито желае да увеличи цената на енергията за гражданите в република България!? Защото това увеличение ще удари и вас по джоба доста сериозно!
Попитайте го, кои са онези пазарни причини, които са го принудили да влоши живота на българските граждани! Или може би защитава нечии интереси на енергийните консорциуми, в повечето случаи руски, за чиито интереси стои вече и твоята партия ДСБ!?