Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 25 май 2017 г.

А сега да видим дали поне една от наште официални държавни институции ще посмее да каже нещо срещу наглостта на руския кагебистки император!




Руският президент Владимир Путин забърка поредния скандал като обяви по време на аудиенцията си за македонския си колега Георги Иванов, че "писмеността е дошла от македонската земя".

Това става ясно от съобщение на официалния сайт на Кремъл. На 24 май Русия отбелязва Деня на славянската писменост.

Путин дори награди Георги Иванов в Москва с наградата на православния фонд за Единство на православните народи. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: Какво друго да възкликне човек като чуе за тази поредна кагебистка простотия освен ето това: "Товарищ Путин, вы большой учёный!", да, подобно на таваришч Сталин също толкова дребничкият като него Путин се изявява като голем учен в областта на всички науки, особено пък в областта на многострадалната история! Между другото, интересна ми е реакцията на наште русофилстващи "патрЕоти", какво ли ще кажат по тоз повод, дали ще посмеят изобщо да гъкнат - ведь государят им от Кремъл прави тоз гаф неслучайно, може би иска да изпробва на каква низост са способни да стигнат слугите му в своето презряно рускопоклонничество! Виждате обаче колко отровно-змийско е руското имперско коварство - кремълският сатрап прави нужното за да разпалва ненавист даже и между родни братя, стига само в резултат руският имперски интерес да стои над всичко друго. Човек се затруднява да изрази с думи отношението си към тази имперска наглост, ето, и на мен не ми стигат думите! Безсрамници неедни! А да видим дали поне една от нашите официални държавни институции ще посмее да заеме открито критична позиция срещу наглостта на руския кагебистки император! Хайде, таваришч Радев, кажи нещо, що така упорито мълчиш?! Госин Премиер, нали си уж голем бабаит, я кажи нещичко де, протестирай, кажи, че таваришч Путин се е объркал нещо?! Не смееш, нали?! Не смееш, щото знаеш добре: я някой български държавник посмее да каже нещо срещу руския империализъм, и мигновено КГБ му "свива сърмите", отмъщава му мигновено! Примери искате ли? Ето ви няколко: Стефан Стамболов, Иван Костов, Росен Плевнелиев. Още искате ли? Та затуй си мълчете, страхливци! Треперете и мълчете, малодушни слуги!!!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

Няма коментари: