Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

сряда, 3 май 2017 г.

Авторски и редакторски мъки...ДНЕВНИКЪТ НА УЧИТЕЛЯ-БУНТАР ли е по-добро като заглавие или

ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН СВОБОДОЛЮБИВ УЧИТЕЛ? :-)

Питам щото думата "бунтар" звучи в нашенското ухо някак си негативно...

Второто е много дълго, съзнавам това, дали пък не е по-добре да бъде: ДНЕВНИКЪТ НА УЧИТЕЛЯ-СВОБОДОЛЮБЕЦ, стига да не звучи прекалено натруфено?

Уф, трудна работа е да се измисли сполучливо заглавие на такъв род книга!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

4 коментара:

Анонимен каза...

Дневникът на един справедлив учител.

Марияна Маринова

Анонимен каза...

ДАСКАЛА

Иво Бораджиев

Анонимен каза...

Дневникът на учителя който знае що е свобода.

Томи Томев

Анонимен каза...

Достатъчно е и само "ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН УЧИТЕЛ ПО ПРИЗВАНИЕ" - това съдържа всичко за съвременния истински учител - това което иска да съдържа твоето заглавие!

Иванка Топалова