Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 5 май 2017 г.

Не вярват в себе си ония, които са се отказали от свободата



Имам известно несъгласие с това изказване, нещата не са така както си ги представя този, който го е съчинил, смятам, че има нещо твърде неправилно в него, аз бих си позволил да го преформулирам ето как:

Изразът не мога се използва от хора, които не искат. В действителност не искат ония, които са си въобразили, че не могат. Те наистина не могат обаче само ако не вярват в себе си. Да, но не вярват в себе си тъкмо ония, които са се отказали от свободата. Отказали са се от свободата ония, които са се отдали на слугуването, на робуването (на другите, на обществото, на държавата, но най-вече на собствената си инертност и дезангажираност, на инстинктите си, на навиците си и пр.) и на това основание предпочитат да паразитират. По тази именно причина на тях им е изгодно да твърдят и повтарят, че не могат да се справят сами.

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" - т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински - Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

5 коментара:

Анонимен каза...

Нищо незначещи глупотевини.

Ангел Грънчаров каза...

Напъни се малко, другарко... може пък да ти просветне... може пък да те осени... напъвай яко! :-)

Анонимен каза...

Това наистина са игрословици и празни прикази. Какво значи това? Вие може да искате да пробягате 100 метра за 10 секунди или да свирите на пиано като Рихтер, но от това съвсем не следва, че ще успеете да го направите, колкото и да си вярвате и да искате. Аналогично в политиката: има граници на това, което могат да постигнат гражданите и самите политици, но това не се разбира. Всеки си мисли – ей ако бях премиер, перушина щеше да хвърчи!

Анонимен каза...

Последният анонимен има пълно право. Както и първият анонимен.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришчи коммуноиды, думать надо, дорогие, думать надо... и меньше надо пить! :-) Питье разрушает мозги :-)