Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 18 юни 2017 г.

Встъпителни думи по темата "Кога обществото става жив организъм?"



Това видео е от курса по ФИЛОСОФИЯ НА ПРАВОТО.

Приятно гледане, приятни размисли!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

5 коментара:

Анонимен каза...

Много хубава беседа, г-н Грънчаров. Има ли възможност да стана ваш приятел във Фейсбук? Имате ли свободни места за приятели?
Приятен ден!

Анонимен каза...

И още нещо. Има ли възможност да си купя хартиено издание на книгата ви за преживяното в казармата - "Там горе, под звездите"? Издавали ли сте я в хартиен екземпляр?

Ангел Грънчаров каза...

В момента имам места за приятели във Фейсбук, малко са, тъй че побързайте! :-) Имам и книгата за казармата, при желание да си я набавите можете да ми се обадите по имейла.

Unknown каза...

Здравейте г-н Грънчаров,

Името ми е Благой. Попаднах на Вашето произведение "Там горе, под звездите". С изумление установих, че става въпрос за казармата в която и аз съм служил 2 години, но от 1975 г. до 1977 г. Аз обаче бях от другата страна на "планшета" в кабината за управление (УВ) към радио-техническата команда (РТК). Затова познавам и командира полковник Стойновси, и н-к щаба майор Бонев, и подполковник Симеонов (ала значи), и ЗКПЧ-то капитан Тодоров. По мое време последният все още си беше капитан. Всъщност моите млади войници Мишев (от София) и Съртлийски (от Костенец) трябва да са били "стари кучета" за Вас. И те бяха "оператори за наведение" от другата страна на "планшета". Та по тази причина познавам ръководните личности и съм напълно съгласен с написаното за тях.
Искам да си купя хартиен екземпляр от книгата. Има ли такава възможност?



Ангел Грънчаров каза...

Едва сега видях коментара ви. Ами ето, много се радвам, че се засекохме тук, в Мрежата! Да, има възможност да купите хартиено копие на книгата ми за поделението на полк. Стойновски, в което сме служили, оказва се, и двамата, без обаче да сме се засекли там. Пишете ми на имейла и ще се разберем как да Ви пратя книгата. Има го в КОНТАКТИ на блога. Всичко добро!