Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 22 юни 2017 г.

Червеният боклук си остава червен боклук завинаги, пожизнено и посмъртно!



Искайки си лудешката междугалактическа чиния на Бузлуджа комунистите показаха и доказаха за сетен път, че са напълно непоправимо увредени - и че за абсолютно нищо не стават! Правилно сме ги наричали навремето "червени боклуци": точно такива са си! И за нищо друго не стават освен за боклуци! Червеният боклук си остава червен боклук пожизнено и посмъртно.

Предполагам, че червените боклуци ще си останат боклуци даже и на оня свят: И в Ада трябва да е пълно с червени боклуци, няма как да е иначе! То там им е и мястото де: та веднъж-завинаги да си получат заслуженото!

Най-добре е да се качват на чинията си и да отлитат за Марс - или да идат направо при... Маркс! :-)

Апропо: комунистите се държат така тъпо и така лудешки за да може на техния шантав фон бат ви Боко да изглежда нормален и приемлив. Такава им е задачката, поставена от господстващия ченгесариат, от кукловодите. Знаем ний тези тези плоски комунистически и ченгесарски тарикатлъци: нас така лесно не могат да ни преметнат!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" - т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински - Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

13 коментара:

Анонимен каза...

"Червеният боклук си остава червен боклук пожизнено и посмъртно" Г-н Грънчаров, а това валидно ли е за всички комсомолски, партийни активисти или е само за някаква особена част от тях?
Йордан Спасов, редовен читател на Вашия блог

Анонимен каза...

"Червеният боклук си остава червен боклук пожизнено и посмъртно" Г-н Грънчаров, а това валидно ли е за всички комсомолски, партийни активисти или е само за някаква особена част от тях?
Йордан Спасов, редовен читател на Вашия блог

Ангел Грънчаров каза...

Поставяте въпроса за дефиниране на понятието "червен боклук" по обем, т.е. кои по-точно партийни и комсомолски кадри (плюс кадри на ДС, ченгесарски кадри) спадат към него. Според мен за да се превърне един кадър на "Партията" в червен боклук трябва той трябва да е възприел в поведението си всички ония признаци, които принадлежат пък към съдържанието на понятието "червен боклук", а именно да лъже, да краде, да вреди, да е безличен, да убива и т.н., т.е. ако са му присъщи признаците лъжливост, крадливост, лицемерие, безличност и т.н., тогава той е червен боклук, ако не са му присъщи, значи не е червен боклук. Обикновено всички партийни, ченгесарски и комсомолски кадри са така обучени или мундщровани, че с мисленето и поведението си напълно изчерпват съдържанието на понятието червен боклук, но ний допускаме, че са възможни и изключения, примерно, при някои отделно взети представители на тия кадрови съсловия да има индивиди, които са преживели известно развитие към човечността, по морални причини, да допуснем, са преживели вътрешен поврат и са се очовечили, нормализирали са се. Но това са редки случаи, по моя преценка. Същинска рядкост е червен мерзавец по душа и по манталитет да стане човешко същество, така мисля аз, може да греша, кажете да видим какво мислите Вие...

Анонимен каза...

Човекът вероятно има предвид признатото от самия ВАС в книгатави за преживяното през комунизма, а именно, че в един момент сте били "фактор" в Комсомола.

Анонимен каза...

"съдържанието на понятието "червен боклук", а именно да лъже, да краде, да вреди, да е безличен, да убива и т.н., т.е. ако са му присъщи признаците лъжливост, крадливост, лицемерие, безличност и т.н., тогава той е червен боклук, ако не са му присъщи, значи не е червен боклук" - ами то тези признаци се забелязват при твърде много индивиди, които нямат нищо общо с соца/комунизма дали поради възраст или поради други биографични данни - произход или декларирана принадлежност към противоположни на соца идеи т.е. "боклука" си е такъв независимо от цвета?
Красимир Р. Петров

Ангел Грънчаров каза...

Мерзавци и боклуци, които не са червени, сигурно има, но ние в случая говорим за червените мерзавци и боклуци... Опитът Ви да оправдаете червените боклуци по този начин и на това основание е неуспешен...

Ангел Грънчаров каза...

Анонимната другарка-клеветница, дето се обажда кат черна станция, с поведението си демонстрира същината на червения боклук. :-) Приписва ми нещо, което никога, разбира се, не съм бил - "фактор в Комсомола" никога не съм бил. И червен боклук не съм бил. За разлика от нея, естествено...

Анонимен каза...

Всеки, разбира се, може да се припознае/припознаят за "червен боклук" разбира се, но аз просто отбелязах, че може би "боклукът" по споменатите "присъщи му признаци" си е такъв независимо от цвета му.
Красимир Р. Петров

Анонимен каза...

P.s. С просто око се забелязва на разни сметища /институционални и разни други/, че боклука е разноцветен.
Красимир Р. Петров

Ангел Грънчаров каза...

И какво толкова Вас лично Ви боли за ЧЕРВЕНИТЕ боклуци именно?! От тях ли сте Вие лично?!

Ангел Грънчаров каза...

Ний да се избавим най-напред от червените боклуци, пък след това ще намерим цаката и на останалите... стига да има такива...

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров, ето го цитатът от САМИЯ ВАС, от ВАШАТА книга:

"Аз бях, казах, нещо като фактор в Комсомола през цялото време на пребиваването си в училище. Секретар и пр., а в Ученическия комитет завеждах, разбира се, "идеологията".

Е? Какво ще кажете?

Ето ви и линкът към книгата, която ВИЕ сте публикували онлайн:

http://humaig.blogspot.com/2011/12/blog-post_11.html

Ангел Грънчаров каза...

Другарко "изобличителке" и "правдолюбке", има известна разлика между "нещо като фактор в Комсомола" и "фактор в Комсомола", нали така? Аз винаги пиша в ироничен стил, другарке, Вие го сфащате буквално, щот така Ви изнася. Което показва, че сте една червена мерзавка. Що не цитирате други пасажи от тази книга за да покажете истинското ми отношение към червените боклуци и към комунизма в ония години?!