Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 3 юни 2017 г.

Кога тия наглеци, комунистите, ще замълчат завинаги, кога ще се покаят, кога ще паднат на колене и ще почнат да ни молят за опрощение на злодеянията си?!



Osman Hilmi цитира във Фейсбук:

Днес, проф. Иво Христов от трибуната на Народното събрание:

...Държави и народи са си отивали много често не поради войни, не поради нашествия или катаклизми. Преди да се случи това, те са си отишли вътрешно, духовно. Държавите и народите са си отишли от безразличие. Днес е 2 юни и трябва да си помислим, че това безразличие, с което ние с широко затворени очи гледаме как изтича нашата страна, трябва да ни напомня няколко неща.

Изтича времето на България, историческото време. Изтича с всяко читаво дете, което заминава през Терминал 2 и никога не се връща, изтича с бабите, които отиват да гледат внучетата си оттатък Океана и не могат да се разберат на общия си език, защото внучетата вече не го говорят. И... тъй нататък, и так далее, и прочие, ала-бала, и тинтири-минтири!

На което ми се наложи да отговоря ето какво:

Въпросният "професор" Иво Христов (той, прочее, направи, предполагам, доста хубави парици от участието си в хибридната война на руснаците срещу собственото си отечество: стига все пак истинското му отечество да не е Русия, да не е именно СССР!), който се е разпенявил да плямпа празни и лицемерни общи приказки за това, че някакво "вселенско бедствие", видите ли, днес е сполетяло китната и благоденстващата някога, преди окупацията й от СССР, наша родина България, защо, мерзавецът му с мерзавец, не каже поне една дума за това, че именно неговите днешни работодатели, руснаците и комунистите, съсипаха и обезкръвиха тази същата България?!

Докога ще търпим платени гнусни лъжци да имат наглостта да говорят и да крият вината на работодателите си - вместо да замълчат завинаги, да се покаят и да започнат на колене да ни молят за опрощение на престъпленията им?!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

9 коментара:

Анонимен каза...

Същества като тази руска подлога не са част от българския народ и да не плачат на чужд гроб!Поради комунистическия затвор бяха блокирани естествените миграционни процеси и сега българите преминаваме бурно през тях!Въпрос на време е процесът да се саморегулира!

Dimitr Dimitrov

Ангел Грънчаров каза...

Иво Христовците - у нас те са двама, единият е при президента, другият е у Парламента - казват това, което има наредят работодателите им, руснаците! Те са платени пропагандисти на кремълската кагебистка пропаганда, мерзавци на повикване, които за пари са способни не само родината, но и майка си да продадат!

Анонимен каза...

Е да, quо usque tandem abutere. Catilina, patientia nostra? Quam diu etiam и т.н., разбирам моралното Ви възмущение, но само вопли на възмущение не са достатъчни. Работа на философа е не само да описва, а най-вече да РАЗБИРА и ОБЯСНЯВА. И наистина как става така, че 27 години след уж падането на комунизма не някой друг, а… комунистите (!) продължават да ни поучават за това или онова? Обяснението е само едно: комунизмът не рухна спонтанно и в резултат на някакви „народни въстания” и затова днес все още ни управляват същите комунисти и дори имат наглостта на ни напътстват и укоряват.

А наистина ли българските комунисти служат на Москва, както гласи една разпространена теза? Близкият до ума, стандартен отговор, разбира се, е „да”, понеже световната централа на комунизма е в Москва, а не, например, в Пекин – дори китайските комунисти слушат Москва поради нейния голям стратегически опит. Само че тогава излиза, че българските и останалите комунисти служат на Русия, но Русия може би пък служи на себе си и по този начин всички комунисти по света с единственото изключение на руските служат на чужди интереси. Но наистина ли руското ръководство служи на руските интереси? Разбира се, че не. Болшевишка Русия и РФ днес не са продължители на стара царска Русия, която е превзета от болшевиките из завинаги слиза от сцената. Русия е само плацдарм и инструмент на комунистите за тяхната основна цел – завоюване на световното господство. Ето защо и руските комунисти не служат на руските „национални интереси”, а само на едно – на световната революция и ако тази цел в един момент наложи да се жертват руските интереси, те ще го направят без колебание.

А какво да се прави в тази ситуация – това е най-трудният въпрос понеже комунистите контролират не само уж „бившите” комунистически страни, но вече и старите демокрации в много по-голяма степен, отколкото преди 1989. Красноречив пример е Америка, където Тръмп, независимо дали е свързан по някакъв начин с Москва, или не, все пак се опита да направи някой неща, които са в американския национален интерес и против плановете на комунистите и с това на Русия, но се сблъсква с ожесточена съпротива от страна на левите и либералите, които не всички са непременно марксисти, но все пак са леви. Това показва колко дълбоко е проникнало лявото мислене в самата Америка – до степен, че и нейното положение изглежда безнадеждно. Сега виждаме, че изборите през 2016 бяха вече прекалено късно, за да се промени нещо реално в Америка, която е само една шушулка и бледа сянка на някогашните Щати.

Какво остава следователно да правим в тази безнадеждна ситуация? – Най-важното е да се придържаме към истината и да говорим истината докрай, дори да нямаме шансове да постигнем обрат, всичко останало няма значение.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч кагебисткий пропагандист, разбрахме: положението на Америка е... "безнадеждно", а положението на на кагебистка Русия, предполагаме, е цветущо! :-) Откак се помня тази е тезата на комунистите, ето, Вие лично немате никакъв напредък и въртите, сучете, пак стигате до това, което комунистите пропагандираха през цялата си история, толкова ли немате капчица въображение, нима не можете да измислите нещо оригинално?!

Комунистите са така нагли защото и косъм не падна от главата им - те изобщо не си платиха за своите злодеяния. Затова да чакаме те самите да се покаят при пълната им деморализация е глупаво. Ний сме демократи и репресии спрямо тях не прилагаме - защото ако приложим, ще станем като тях. Какво да се прави тогава? Може би трябва да се захванем с превъзпитание на комунистите - с оглед да им помогнем да станат демократи?!

Да, проблемът на комунистите е на ниво съзнание, на ниво ценности, на ниво морал. Поврат там може да стане само чрез обучение, дебати, чрез възцаряване на истината, цялата истина, този е верният път. Комунизмът ще умре когато "идеите" на комунистите бъдат тотално дискредитирани в съзнанията на всички благодарение на тържеството на истината, благодарение на нейното възцаряване, на нейния триумф. Този е пътят. Истината освобождава. Комунизмът е най-пошла антидуховна и античовечна доктрина, основана на грубия материален интерес, на грабежа, на лъжата, на измамата, а краденето, на присвояването на чуждото, на мързела, на паразитирането, това са "светлите идеи" на комунистите, които винаги са паразитирали за сметка на държавата. Комунизмът е престъпна, криминална по съществото си доктрина. Ако има законност комунистите до един трябва да бъдат натикани в затворите: защото не е възможно да си комунисти и да не си престъпник, да не си крадец, да не си убиец, тия неща вървят все в комплект, вървят си заедно. Комунизмът и комунистите се разпищолват благодарение на беззаконието. Те поддържат беззаконието защото има ли законност, тях самите няма да ги има. Организираната престъпност у нас е естествена последица от господството на комунистите. Повтарям, не е възможно да си комунист и да не си престъпник. Съдът у нас, правосъдието у нас се владее от комунистите и по тази причина не работи (за тях не работи 100-процентово!) Сега разбирате ли защо комунистите и присъдружните им политически клонинги, ГЕРБ и вся остальная, така неистово се съпротивляват на една истинска съдебна реформа?!

Така стоят нещата. Възпитание, обучение, въздействия на ниво съзнание са нужни, с комунистите трябва много да се разговаря, и то безпощадно правдиво и честно, на второ място, трябва чрез законови средства да бъдат принудени да не крадат, да не паразитират, трябва насилствено да бъде унищожена комунистическата мафия, мафията у нас у комунистическа, мафия и комунизъм са едно и също нещо в нашите условия. Та, драги ми таваришч, аз тия неща ги обяснявам от десетилетия, те са представени в книгите ми, но ти нищичко, очевидно, не си чел, затова дърдориш каквото ти дойде на акъла, чети, просвещавай се, щото и твоето съзнание а така поразено от комунистическата догматика, че ето, постоянно възпроизвеждаш догмите на комунистите и на КГБ. Излагаш се много! Срамота! Учи и мисли най-вече. Обучавам те на мислене, но ти не възприемаш, щото не четеш! Успех ти желая!

Анонимен каза...

Глупости, глупости, аз в почти всичко съм съгласен с Вас, понеже не съм от никакво митично КГБ или ЦРУ или някоя друга служба, а Ваш съмишленик- антикомунист. Разликата между нас е, че Вие сте „фукуямист” и с това в някакъв смисъл исторически оптимист, докато аз съм исторически песимист и не вярвам в доброто бъдеще на човечеството. Проблемът на оптимиста по принцип е, че светът като цяло не е особено уютно място и той постоянно е в шизофреничната ситуация да трябва да преизтълкува лошите неща, които постоянно се случват около нас, в положителна светлина, докато песимистът напротив, понеже постоянно очаква най-лошото, често е приятно изненадан, че то не се е случило.

Оттам идват и Вашите емоционални изблици против комунистите, българите и ръководството на ПГЕЕ – понеже тези неща не се връзват с вашите теории. Така например Вие не сте в състояние да обясните как става така че 27 години след промяната комунистите продължават да управляват и именно затова беснеете срещу тях. Ако те бяха минало и история, както гласи официалната версия за падането на комунизма, нямаше да има нужда от такива емоции.

Аз между другото не съм толкова краен като Вас в смисъл, че не искам ВСИЧКИ комунисти да са в затвора и въобще съм скептичен към наказанието „лишаване от свобода”. Античността не познава такова нещо, дори Сократ е бил в затвора само до изпълнението на присъдата. Ако някога по някакъв начин демокрацията все пак победи обаче наистина ще трябва наистина да се погрижим за превъзпитанието на най-отявлените комунисти и левичари, като тук включвам и зелени, социалдемократи и т.н., но, разбира се, не чрез брутални репресии по комунистически. Ние трябва да покажем, че стоим морално по-високо от тях. Но нека първо да стигнем дотам, защото засега сме безнадеждно затънали в посткомунистическото блато или както правилно се изразявате – в Мутроландия, макар че аз не обичам такива жаргонни изрази, стилът винаги трябва да е висок и изискан, дори спрямо комунистите, ние трябва да показваме, че стоим над тях и ги подиграваме и иронизираме.

Колкото до Америка, нейната деградация е факт и това се вижда от всеки трезв наблюдател и мислещ човек. Значи ли това, че Русия и Китай са в цветущо състояние? – Не, разбира се, Русия усилено деградира от 1917, а Китай от 1949 насам – а България от 9.9.1944. Въобще сравнението между една велика демокрация като Америка и (пост)комумнистически тирании е неуместно и смешно.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч кагебисткий комуноид-пропагандист, лъжете, никакъв "антикомунист" не сте и това често го демонстрирате като показвате, че сте властта на комунистическите догми и стереотипи. Ето, например сега употребеният от Вас израз "беснеете срещу комунистите" Ви издава, че Ви е много неприятно това, което правя, а то в никакъв случай не е "беснеене"; виждате ли как на лъжата краката са твърде къси?! Товаришч, а сега ако обичате ми обяснете защо възприемате моята дейност като "беснеене", кое именно Ви дава основание да квалифицирате така поведението и дейността ми? Какво в такъв случай правите Вие тук при мен, "бесния" и "беснеещия", бихте ли опитал да ми го обясните?! С интерес чакам обясненията Ви.

Анонимен каза...

Това какво е посред Вас:

„Камуноидност - мижитурковщина, безличност, подлост, ненавист к свабоде и к свабодной личнасти! Камуноидност ета ненавист к свободной жизни и вопиющее недостойнство! Понял меня теперь? Анадъмо что я тебе сказал, дарагой камуноидний гад?

Камуноидность - самая страшная балезнь нашега века! Желаю Вам удачи в барбе за избавления от неьо!“ ?

Не че не е вярно, но първо това не е моят стил и ниво и второ, на философа по-приляга да работи с аргументи, не с псувни, ругатни, крясъци, викове и обиди. Така тезите и доводите, макар и верни, според мен олекват. Разбира се, на митинг някога например на СДС подобен стил беше подходящ и уместен.

Ето например какво казва чешкият антикомунисти Петър Цибулка:

„Комунизмът е система, изградена върху насилственото подчиняване на човешкото тяло на система на властта. Комунистите са материалисти и не вярват в духовни и морални ценности. Комунистите се опитват да постигнат всичко чрез награди и наказания – задоволявайки тялото или заплашвайки тялото, което е най-низшата част на човека. Когато човек се редуцира до неговото тяло, той не се различава от животно. Логично е, че пътят към комунизма представлява връщането на човека към животното. Противоположното становище поставя духовните ценности над материалните. Комунизмът трябва да разруши системи, основаващи се на духовни ценности, защото в дългосрочен план не може да се състезава с такива системи.”

Това според мен е много по-убедително и ефикасно, отколкото псувни и ругатни. Иначе всеки може да напише: товарищи, идите все нах…й! и ще получи огледален контраотговор и така до безкрайност. Друго е да накараш комунистите с аргументи да защитават идеологията и практиката си, понеже марксизмът е толкова несъстоятелен, че дори децата не могат да повярват в подобна глупост. Даже Бухарин навремето, ако вярваме на Игор Бунич, е казал пред Ленин: „Но кой ще повярва такава глупост?”

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч, няма никакви "крясъци", дарагой, тук има друг, по-художествен, така да се речи, стил на общуване, има стил, пронизан от ирония, а Ваша милост или е изпаднала в някаква тъпа крайна безчувственост или пък в пределно разсъдъчно умуване (характерно за т.н. дървени "философи"), поради което съвсем не сфащате за какво собствено става дума. Всички не можем да говорим кат Цибулка, таваришч, нали така? Ний юнаша милост как философЮ сме по-оригинални, така да се рече, ний сме личности, които държим на свободата, те това барем понял наканец?!

А ЗАЩО така разговарям с комуноидната напаст, подумай сам и решай, это неслучайно, подумай усерднее, поймешь когда-та... и тагда не будеш излагатся чак толкоз...

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч, кроме тога не се прави на изоглавен: зададох ти въпрос относно моето "беснеене против комунистите", длъжен си да ми отговориш, ако не ми отговориш, ще ти се наложи да напуснеш този блог завинаги. Долни клеветници тук няма да допускам. Кат кажеш нещо, ще си стоиш зад думите. В моя дом си дошъл и ще се държиш прилично и нема да плюеш на килима на стопанина. Обяснявай сега: къде виждаш в моите активности "беснеене"?