Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 3 юли 2017 г.

Предложение за причастност към историческо съдебно дяло, което нищо чудно един ден да затъмни по славата си Сократовото!


Няма значение кога съм им преподавал, в коя година са учили философия при мен. (Е, ако намеря и един смелчак от сегашните ученици в ПГЕЕ, готов да ми стане свидетел в съда ще бъде чудесно!). Става дума за това да свидетелстват за това (в перспективата на времето) как усвоеното по време на обучението им по философия е повлияло на тяхното израстване като личности и като граждани. Само това. не е трудно, нито пък ще си загубите кой знае колко време.

Знаете, ненавиждащата ме с цялото си сърце директорка на ПГЕЕ ме опраска (уволни) - и то за втори път в последните три години! - понеже смята, че съм бил нямал никакви качества да бъда учител. Отново възнамерявам да й покажа, че тя няма правото да се гаври с никой учител, че много се е заблудила, че може да прави в училището каквото й скимне. Та който иска да участва и лично да допринесе за успеха на тази наша обща борба за правото на учителите на бъдат суверенни личности (а не треперещи за заплатите си страхливи чиновници!), за законност, за справедливост, за декомунизиране и демократизиране на отношенията в нашите училища, да заповяда да се обяви публично, че желае да ми стане свидетел. Разбира се, който бивш мой ученик смята, че тиранията на самозабравилите се училищни директори-бюрократи трябва да продължи до окончателното погубване на българското образование, нека благоразумно си замълчи.


Това е! Очаквам хиляди кандидати да ми бъдат свидетели в предстоящото историческо съдебно дяло, което нищо чудно един ден да затъмни по значимостта си Сократовото! :-) Ако кандидатите за мои свидетели бъдат прекалено много, ще направим кастинг за да подберем най-добрите, най-заслужилите, най-преуспелите като личности! :-) Благодаря предварително на всички, които ще заявят желанието си да ме подкрепят!

ДОБАВКА: Който не е гледал филма за Сократ, ето, може да компенсира пропуска си ТУК.

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

10 коментара:

Анонимен каза...

Трудна задача...

Светлин Димитров

Ангел Грънчаров каза...

:-) Моята теория, заради която всъщност ме и уволниха е, че ако един човек прави нещо по принуда, под натиск или по задължение, то постъпката му няма нравствен смисъл. Ако сам по свои вътрешни подбуди реши да направи нещо, т.е. сам избере (свободно) да направи нещо, само тогава постъпката му има смисъл. Затова и така поставям въпроса за търсене на свидетели. По-лесно щеше да е аз да помоля този или онзи, но тогава нещата щяха да се опорочат.

Анонимен каза...

Няма как хем да наричате учениците си идиоти и некадърници, хем да искате да са ви свидетели.
На каквото си постелеш, на такова ще легнеш. Каквото посееш, това ще пожънеш.

Анонимен каза...

Успех!

Radka Kancheva

Анонимен каза...

Аз мисля, че и сега, между учениците, на които си преподавал през изминалата учебна година има такива, които ще пожелаят да застанат пред съда и да свидетелстват уважението си към своя учител!Независимо от възможните и от евентуалните отмъстителни последствия за тях , от страна на отвратната и на отвратителната гмеж в ПГЕЕ именуваща се директор, зам директорки и поддакващите им подлизурки сред останалото чиновническо-обучително тяло, то пък именувано тъй умилно-споменно и уютно-комунно: колектив! :-)

Владимир Петков

Анонимен каза...

Здравейте господин Грънчаров, Аз бих бил Ваш свидетел, но не се намирам в България в момента. Ако може да ми напишете точна дата на делото ще Ви информирам дали може да дойда до България на тази дата.

С уважение Ваш бивш ученик.

Ангел Грънчаров каза...

Здравейте! Много Ви благодаря за готовността да свидетелствате на съдебното дело! Първото заседание по него ще бъде на 5 септ. 2017 г., но не можем да предвидим кога ще се случи да бъдат разпитвани свидетелите. Директорката също има 5 свидетели. Тъй че ще бъде много трудно и дори невъзможно човек, който не живее в страната, да бъде свидетел по това дело. Оказва се, няма как да свидетелствате. Въпреки това съм Ви много благодарен, че изразихте готовност за това.

Анонимен каза...

Ако се промени нещо от тези обстоятелства, пишете.

Желая ви успех!

Ангел Грънчаров каза...

Благодаря! Живот и здраве да е само, другото ще се оправи! :-) Успехи желая и Вам!

Unknown каза...

Докато чаках пред входа на ПГЕЕ в кафенето, се любувах на нашата, българска младеж. Приятни момчета и момичета, самочувствени, красиви и умни, бъдещето на България. С много надежда чакам да видя колко от тях са такива, каквито изглеждаха. Не се страхувайте, защитете своя учител от администраторите на училището, същите като онези, срещу които се вдигна Асеновград. Защото циганите там не са истинския проблем, те са само повод, критичната точка на търпение. Проблемът са тези администратори, заели неправомерно ръководни постове, благодарение на връзки и подкупи. Цялата ни страна, не само образованието, се нуждае от съпротива срещу тези, които се опитват да провалят бъдещето на страната ни и вашият живот. Нашите управляващи са некадърни, точно затова не търпят критика и преследват способните. От тях произлизат всичките ни беди, те ви лъжат и използват точно както управниците на Асеновград подкупват и протежират циганите. Рядко се става директор по заслуги, не мислите ли? Ако този начин на живот ви харесва, скъпи млади хора, ако крадци и простаци вече са успели да ви префасонират, това състояние на пълен провал ще продължава. Няма да има справедливост, спокойствие и сигурност за никого. Не искам да ви агитирам, искам да ви предупредя. Хиляди мои ученици сега си създават фейсбук групи на съученици и си припомнят, след много години, първите уроци по свобода, които получиха в часовете ми. И ми благодарят за това от сърце. Те наистина станаха свободни и успяха в живота си. А Вие, ученици от ПГЕЕ, научихте ли някой от уроците по свобода и безстрашие, които ви даде вашият учител? Ако отговорът е "не", не сте заслужавали толкова добър учител.