Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 21 юли 2017 г.

Владиката Николай не смее да пророни и дума срещу масираното изкупуване на българска земя и имоти от руснаци: ха сега да те видим, драги мутрополите, как ще излезеш от ужасния капан, в който сам се натика!



Множат се русиите - след “Новорусия” на украинска територия беше обявена и “Малорусия”, която вече има претенции да бъде... истинската Украйна.

... Матушката ражда руски анклави като селянка от не много далечното минало (и в България), за да има кой да й работи на нивата. В наши дни родилният процес протича в зависимост от местните особености на гнездото, в което руската кукувица снася яйцата си...

... А в България? Не веднъж съм цитирал руския император българофоб Александър III, който съветвал своя външен министър Гирс: “в България действайте с пари”. Този крилат съвет е взет на хибридно въоръжение срещу днешната малка Русия, каквато е България в рамките на ЕС – видно и от обявения миналата седмица доклад на Европейския съвет за външна политика, според който България е рекордьор по произвеждането на проруски и антизападни партии в ЕС.

Изразител на истината за тактиката в придърпванато на България под един юрган с руската мечка стана миналия септември руският депутат и виден телевизионен пропагандист Пьотър Толстой. С две изречения той разкри реалността и очерта бъдещето на руските методи в България: вече купихме Черноморието, ще купим и останалата част от България. От това, че той “издаде” четата” най-много се възмутиха българските русофилски участници в сделката. От търбуха на руския троянски кон в нашия заден двор се дочуха русофилски писъци: “Не ни издавайте преждевеременно - толкова вярно ви служим в процеса на разпродажбата на страна, а ни разкривате преди да му е дошло времето да празнуваме пълната русификация на България!”.

Думата по този въпрос в публичното пространство тук имат онези нашенци, които са захлебили лично от руския избор България да бъде превърната в руски имотен анклав. Във филм на БТВ може да се види и чуе, как един от тях се оправдава, че ако не били руснаците, щели да бъдат китайците, турците или други - пък руснаците поне ни били братушки!

Само че “други” не се натискат да изкупуват България, нали. А обяснението, че руските собственици напирали заради “мекия климат” – какъвто например има също и в Крим (и защото било добре демографски за Българя, както казва в кадър руски съпруг на българка в Поморие) само прави още по-оглушителна липсата на сериозните въпроси за първопричината за руското имотно нашествие, което, както казва репортерката, е на обща стойност от 18 милиарда евро и е повече от печалбата, която България би могла да реализира от проекти като АЕЦ “Белене” и “Южен поток”.


КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: Очертава се интересен казус, на който искам да наблегна на един крайно неудобен въпрос, отправен към прекаляващия в русофилството и в "патреотизма" си владика на Пловдив. Знаете, той крайно демонстративно възропта тия дни срещу "изкупуването на българската земя", което, видите ли, било се правело под натиска на "мракобесни сили", владиката Пловдивско-Московский имаше предвид Европейския съюз, ето, вижте, прочетете, освежете си паметта: Експресно проучване по важен въпрос, свързан с тъй бурната активност на владиката Николай Пловдивско-Московский в обслужването на руските имперски интереси. Тъй, хубаво, владиката е станал голям защитник на българската земя, който обаче, интересно защо, и думичка не казва срещу масираното изкупуване на имоти (това значи и на земи!) от руснаци, за което се пише по-горе, в цитираната статия на Иво Инджев! Би следвало, щом владиката е такъв горещ защитник на българската земя, той да промълви поне думичка срещу масираното изкупуване на българска земя и имоти от руснаци, нали така?! Да, ама той за това мълчи като онемял, защо ли? :-) Ясно защо: нима може да дръзне нашият владика да каже думичка срещу государите си?! Не смее да каже думичка срещу государите си, нали така? Е, "дедо" владика, а сега да те видим как ще излезеш от великолепния капан, в който сам се натика! Барем да беше мълчал по тоз толкова неудобен въпрос, а ти се изказа и ето, сега капанът щракна, а сега да те видим как ще излезеш от него! Понеже имаме вече един отговор, написан в блога ми, за който подозираме, че е писан лично от владиката, се надяваме, че сега ще имаме още един, по повод на настоящата публикация с твърде неудобния за владиката въпрос. А ето предишния коментар, който също е многозначителен във вътрешната си противоречивост:

Православен каза: Вие, Грънчаров, кога за последен път влязохте в православна църква да се помолите и да запалите свещ? Посетили ли сте поне една православна литургия през целия си живот? Знаете ли, че Българската православна църква е стожерът, който е съхранил българския народ през вековете, когато не сме имали държава??? Разбирате ли, че православната вяра и морал са последната нравствена опора на българския народ днес? Като хулите православната църква и морал, с какво предлагате да ги заменим - с така наречената европейска, с извинение "култура", на Кончита Вурст, Азис и парадите на извратени и ненормални хора, които ни наложи така любимия Ви европейски съюз??? Всяко нормално и здраво общество има три нравствени стълба: Бог - Родина - Семейство. Европейският съюз ги отрича и трите и активно се бори да ги унищожи, а заедно с тях да заличи всички нравствени хора и да ги замени с болна и извратена сган, която ще може бързо и лесно да подчини. Не знам защо мразите толкова силно българския народ и неговата Църква, но се надявам да се опомните и да прекратите атаките срещу собствения си народ, ако считате себе си за българин, разбира се.

За да не се мъчите да събирате информация от хора с вашето и даже още по-долно ниво, веднага ще отговоря на вашия въпрос - от Патриаршеския катедрален храм Св. Александър Невски в София и до най-малката и скромна селска църква, няма (поне доколкото на мен ми е известно) българска православна църква, окичена с европейския флаг. Причината не е в Българската православна църква, а в евросъюза, който винаги и навсякъде настоява за СЕКУЛАРИЗАЦИЯ (разделение) на църквата (и изобщо на всяка религия) от държавата. След като такава е официалната воля на европейския съюз, многократно изразена от всичките му представители на всички равнища, Българската православна църква смирено зачита волята на ес и секуларизира европейския флаг от своите здания.

Държавите, които почитат Православието и го издигат в ранг на официална държавна идеология и нравствен принцип, като България (чл. 13, ал 3 от Конституцията на България), Руската Федерация и други, намират пълното одобрение и разбиране от страна на Българската православна църква, която при определени случаи и поводи издига и техния флаг.

(Забележете, владиката пише ЕС ето как: "ес"!) Дотук е въпросният предполагаем коментар, написан лично от владиката - или от негов секретар, примерно. Виждате, че даже ни подготвя за това, че в българските църкви може да се вее и... руският флаг! Но да видим сега как ще отговори на въпроса ми: защо не смее да пророни думичка срещу масираното изкупуване на българска земя и имоти от руснаци - след като е такъв горещ борец срещу изкупуването на българска земя от чужденци? Руснаците не са чужденци, тъй ли? Значи ли това, тъй умни ми дядо владика, че в твоето болно съзнание Русия и България са едно и също нещо? Даваш ли си сметка тогава какво излиза от туй твое мнение? Ти значи си против националния суверенитет и независимостта на България, нали това излиза? Амче при това положение какво дириш изобщо в България, заминавай да живееш в путинска и имперска Русия, нали тя е твоята "духовна родина"?! Предатели на българската национална кауза и независимост нямат място в България - ако трябва да сме логични,нали така, умни ми дедо владика?!


Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

7 коментара:

Анонимен каза...

Лудото Коле не е виновно ,че даже не знае нищо за православието и църквата. Той е син на баща си , от ДС. А в ДС са много големи християни, нема по-големи от тях! Колето е назначен , и от него не се изисква да знае канони и евангелия. И той не сер старае осибено, важна е фасадата и здкулисието , което го наставлява в правата вяра.
В СССР от 100 000 - 200 000 църкви, болшевиките и Сталин оставиха 100-200 църкви. Ето толкова големи православни са комунистите и техните лакеи от ДС.
Секуларизацията в НРБ я проведе точно баща му на лудото Коле, от ДС. И не просто секуларизация , а директен геноцид на православието и подчиняване на комунистите. БКП си създаде ченгесарска и партийна "църква". И точно за тази "църква" се бори Колето, а не за нормална православна църква. За такива ченгесарски мутрополити няма друга "църква", а само тяхната. Те другите ги унищпжиха, заедно с джамиите и другите религиозни храмове и вероизповедания.

Православен каза...

Аз съм най-обикновен гражданин и православен човек от София, виждал съм няколко пъти Негово преосвещенство пловдивският митрополит Николай на тържествени служби в София, но не съм негов секретар, нито пък някой ме е упълномощавал да говоря от името на Българската православна църква или Негово преосвещенство. Не знам защо решихте, че съм клирик или официален представител на БПЦ?
Първо попитахте защо в храмовете на БПЦ няма флагове на ес? Отговорът е очевиден за всеки човек, който е запознат с принципите и изявленията на ес - защото ес проповядва секуларизация и не е етично БПЦ да използва флаговете и символите на една организация, която сама се отделя и противопоставя на Църквата и на Бога. Въпреки вашето дълбоко незнание и неразбиране, аз ви написах отговора напълно добронамерено.
Вие обаче продължавате да се подигравате с Негово преосвещенство, БПЦ и всички православни християни, поради което считам за излишно да отговарям на вашите плоски и злобни коментари.

Анонимен каза...

Убийствено многоаспектно е...но сещам, че горните два коментара и по-горния, и колко ощичко, даже...:-) са писани от един и същ чиляк...по моему джанъм...дет се нарича миманс и тъйканка си се...забавлява с ората...:-) Туй нещо и... фараон не мож го измисли...Толкоз е убийствено...мерканделско...:-)

2017.07.21г. Владимир Петков-Трашов

Ангел Грънчаров каза...

Към "най-обикновения гражданин и православен човек от София, който е виждал няколко пъти Негово преосвещенство пловдивският митрополит Николай на тържествени служби в София, но не е негов секретар, нито пък някой го е упълномощавал да говори от името на Българската православна църква или Негово преосвещенство":

Таваришч, откъде-накъде заключихте, че ЕС съюз се противопоставя "на Църквата и на Бога"? И на Бога се противопоставя ЕС, тъй ли? :-) Не само на Църквата, но и на Бога се противопоставял ЕС, Ваша милост, простете, на кой свят изобщо живее? Ето заради тия Ваши лудешки заключения, които толкова много приличат на твърдения-изфърляния на "Негово преосвещенство", които пък от своя страна са съвсем идентични на пропагандните клишета на КГБ и на путинската имперска пропаганда, моя милост направи заключението, че Вие, ""най-обикновеният гражданин и православен човек от София, който е виждал няколко пъти Негово преосвещенство пловдивският митрополит Николай на тържествени служби в София, но не е негов секретар, нито пък някой го е упълномощавал да говори от името на Българската православна църква или Негово преосвещенство", най-вероятно съвпадате с въпросното одиозно лице, което народът все по-често не без основание нарича "лудото Коле"!

И още нещо: Вие, таваришч "от София", дето и т.н., правите още едно крайно изразително заключение, а именно, че моя милост, който съвсем открито съм срещу въпросното одиозно брадато лице, дето се изфърля досущ като неговите руски кагебистки государи, съм се бил "подигравал" с Негово преосвещенство, с БПЦ и дори, видите ли, с всички православни християни! Защо, дарагой тъй фриволно мыслящий таваришч отъждествявате целия православен народ с въпросното брадато лице, кое ви дава право да правите това толкова неоснователно отъждествяване?! Ами с БПЦ защо отъждествявате въпросното брадясало лице?! :-) Какво става с Вашия разсъдък, дарагой русофилствующий таваришч?

Православен каза...

Представяте се като "философ", а сте неспособен да стигнете самостоятелно до елементарни логически умозаключения, като например защо в храмовете на БПЦ няма флаг на ес и сега защо аз считам ес за богоборческа организация. Вместо логични въпроси и съждения, изпадате в напълно безсмислени лични нападки. Нищо чудно, че сте неуспешен и не можете да се състоите като издател и преподавател.
От съжаление към вашата интелектуална импотенция ще ви посоча цели три аспекта от богоборческото битие на ес:
- символичен - сградата на европейския парламент в Страсбург е точно копие на историческите реконструкции на Вавилонската кула - символ на народите, които не само отхвърлиха, но и предизвикаха Бога, като решиха да построят кула, висока до самото небе, заради което Бог разбърка езиците им и ги разпръсна по цялата земя;
- идеен - ес винаги и навсякъде проповядва атеизъм, безнравственост и секуларизация;
- практичен - от премахването на християнските кръстове от училищата в католическа Италия, до организирането на гей-паради в православна България, ес винаги и навсякъде подкопава традиционните нравствени и морални устои на обществото.
Бих могъл да ви посоча десетки други примери, но ако не разбирате тези, едва ли ще разберете и другите.
Не съм роден в София, но вече 10 години живея и работя тук, сега се наслаждавам на късния летен и топъл следобед, а утре най-вероятно ще съм на екскурзия на Витоша.
Бог ви обича и все още ви чака да се обърнете към Него, обичайте Го и Вие.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч "религиозный" комуноид, много съм Ви признателен, че се появихте, такова същество до този момент не бях срещал. Вие сте твърде полезен за науката феномен. Аз си падам по изследването на такива странности на природата.

Глупостите по адрес на Европейския съюз (повтаряте едно по едно положенията и опорните точки на кагебистката пропаганда и изобщо не сте оригинален) съвсем не ме впечатляват. Човек трябва да пълен дебил за да се впечатли от тия идиотщини.

Таваришч кагебисткий пропагандист, по много глупав начин се опитвате да бягате по фланга с оглед да се спасите от твърде неприятните моменти, които по-горе изтъквам. А защо не опитате да отговорите на ония крайно неприятни въпроси, които зададох на Вашия ментор - по повод на това, че той патриотарски протестира срещу продаването на земя на чужденци, ала думичка не смее да обели срещу масираното изкупуване на български земи и имоти от руснаци? Кажете нещо по този въпрос, таваришч, или и Вам е крайно неудобно да кажете и думичка против господарите си? :-)

Анонимен каза...

Православен идиот чекисткий, ти от какви морални позиции анатемосваш ЕС?
Лудото Коле ли ти е моралният стожер и ментор?
Лудото Коле , което е нарушило поне половината познатите на всички 10 божи заповеди!
Лудото Коле ли не ЛЪЖЕ?
Лудото Коле ли не носи Ролекс,и само с това едновременно нарушава поне три заповеди?
Лудото Коле ли не се стреми да стане поне патриарх?
И откъде реши с примитивната си претенция за богоприличие да говориш и за импотенция , и за интелектуалност.
ЕС дава пари, милиарди, за проекти с които се ремонтират и строят църкви, това според теб "богогоборчество" ли е? И може би част от тези европейски пари отиват за мерцедесите и Ролексите на лудото Коле и другите ченгета в синода.
Секуларизацията е наследство от социализма, когато БПЦ е превърната в казионен клон на БКП и ДС, директно подчинени на КПСС и КГБ! И сега няма по-голяма причина за продължаване на секуларизацията в България от синода, който е само от ченгета и директни агенти на Путин и руската патриаршия. Обикновен човек никога няма да влезе в храм ,където мутрополитите и свещениците са чужди агенти и ченгета и доносници от ДС. Те са най-голямата причина за секуларизацията , а не ЕС.