Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 19 юли 2017 г.

Експресно проучване по важен въпрос, свързан с тъй бурната активност на владиката Николай Пловдивско-Московский в обслужването на руските имперски интереси




Нека плащаме санкции на ЕС, но да не либерализираме режима за продажба на земите си на чужденци

Автор: Пловдивски митрополит Николай

Братя и сестри, никой да не се заблуждава, че пред народа и пред църквата ни не предстоят много и тежки изпитания! Вижте в какви времена живеем! Мракобесни сили се надигат, за да потиснат и унищожат всяка искрица на свобода, достойнство, почтеност, независимост, морал. Атаката е страшна. И за да устоим, на нас ни трябва всеки един човек, всяка една подкрепа, всяка една помощ, от всеки, който може да я даде и има съзнанието.

Вижте какво става - от няколко дни четем и слушаме, че Европейският съюз щял да наказва България за това, че нашите закони не позволявали продажбата на българска земя на чужденци. Тоест позволявали, но не било съвсем либерално. Затова трябвало да стане съвсем либерално - всеки, откъдето и да е, с пари да може да купува българска земя, колкото си иска, веднага, незабавно, без никакви пречки. Ако не сме съгласни, щели да ни глобяват. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: Тази сутрин попаднах на поредната патриотарска антиевропейска реч на владиката Николай Пловдивско-Московский. Това ми дава повод да оправя към приятелите си във фейсбук и към читателите на блога си (и към читателите на някои приятелски блогове) следната молба за едно експресно проучване на истината по важен според мен въпрос, свързан с тъй бурната активност на въпросния владика в обслужването на руските имперски интереси (който, както знаем, си пада също така и по скъпите коли и прескъпите часовници, поради което мнозина го наричат с тъй прилягащата му дума мутрополит):

Моля всички, които живеят в градове, явяващи се седалища на митрополити, да проверят и да ми съобщят: в дворовете на църквите във вашия град какви знамена се веят? Питам защото в Пловдив митрополитът Николай Московский е наредил на двата пилона във всяка църква на неговото църковно княжество да се вее българското знаме и... знамето на митрополита, който явно се изживява за нещо като "църковен княз" или владетел на областта си! По моя преценка българският флаг не е равностоен на владишкия щандарт, т.е. подозирам, че тук е налице самоуправство на въпросния владика, който самоволно е наредил вместо знамето на Европейския съюз в църквите на неговите владения да се вее владишкият флаг, а такова едно действие, ако са верни подозренията ми, показва много и говори много.

Показва, че този владика се поставя над международния статут на държавата ни и понеже нему лично не му харесва това, че България е член на Европейския съюз (то туй нещо най-много, знайно е, не харесва на господарите на владиката Николай Московский, така аз го наричам, не харесва именно на руските му господари!), то на това идеологическо основание въпросният владика си позволява да премахва знамето на Европейския съюз и вместо него да слага своето лично знаме, именно знамето на владиката като владетел на една църковна област. Като разбера какво е положението в другите митрополитски области, аз ще мога да бъда съвсем сигурен дали са верни подозренията ми за наличието на такова едно антидържавно самоуправство на въпросния скандален владика, ако са верни подозренията ми, тогава ще дам сигнал до прокуратурата за самоуправството на владиката Николай.

Като знам колко е акъла на Николай подозирам, че като е наредил да се махне знамето на Европейския съюз и да се тури вместо него неговото лично знаме (което, за заблуда на "противника", е със светлосин цвят, прилича малко на европейското знаме, т.е. хората не обръщат внимание и не осъзнават подмяната!), този най-верен на руснаците йерарх (когото те гласят за патриарх, помнете ми думата, следващият патриарх на България ще се нарича Николай!), та значи Николай е направил този номер със знамената не само просто защото с цялото си сърце мрази Европа и Европейския съюз, но и защото, убеден съм в това, предпочита един ден до българското знаме по цялата територия на страната ни да се вее не европейското, а руското (или знамето на Евразия!), и ето, видите ли, той по тази причина самоволно е направил вече решаващата стъпка за тази подмяна, наредил е във всички църкви на владенията му да се махне знамето на Европейския съюз, за което, разбира се, няма никакво право!

Моля ви значи да ми окажете съдействие и като проверите какви знамена се веят в дворовете на вашите църкви, да ми съобщите, та да мога да си направя съответните изводи. Защото все пак не съм сигурен дали няма общо нареждане на Синода навсякъде по църквите да се веят българското и митрополитското знаме, ако е така, тогава работата става, чини ми се, още по-дебела! Щото ще излезе, че не само владиката Николай, ами цялата ни църква на дело се противопоставя по недвусмислен начин на международните съюзи на България, т.е. проявява антидържавно поведение - обслужвайки по този начин единствено интересите на руските империалисти.

Не че ние не знаем чии интереси обслужват наште митрополити (много хора не без основание ги наричат мУтрополити!), които почти без изключение са все щатни служители на ДС, т.е. на КГБ (а предполагаме тия двама митрополити, които не са служители на ДС ней-вероятно са на пряко подчинение на Москва, т.е. директно са служители на КГБ!), но ето, нека все пак да проверим как стои тази история със знамената, която, уверявам ви, е важна и много може да ни каже.

Предварително ви благодаря за съдействието и помощта в установяването на истината по този силно вълнуващ ме въпрос!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

20 коментара:

Анонимен каза...

Браво на дядо Николай! Винаги точен! Достоен!

Александър Иванов

Ангел Грънчаров каза...

За кое по-точно му казвате "Браво!"? :-) За това, че е махнал европейското знаме и е сложил митрополитското ли? Или заради това, че е верен слуга на руските имперски интереси ли? Кажете, уточнете за какво по-точно му казвате "Браво!". Или му казвате "Браво!" само за да се подмажете на началството си, което ще ви даде хубав старт на свещеническото поприще? Кажете, интересно ми е защо реагирате така? Все пак дали по християнски реагирате, това също ме вълнува. Не знам дали Ви е известно, но вие, духовниците и лицата, подготвящи се за духовничество, би следвало да стоите извън политиката...

Също така ми се струва, че имате твърде оригинално понятие за "достойнство". На такъв тип "достойнство" ли Ви учат в семинарията?

Анонимен каза...

Затова, че е махнал европейското знаме и е сложил митрополитското и заради това, че е верен слуга на руските имперски интереси.

Александър Иванов

Ангел Грънчаров каза...

Александър Иванов Чудесно! Значи Вие лично също сте антиевропейски настроен като дядо Ви владика, а и нямате нищо против слугуването на руските имперски интереси! :-) Похвална е Вашата прямота и честност, млади човече, поздравявам Ви за откровеността! Наистина добрият християнин никога не бива да лъже! :-)

Ursus Major каза...

Уффффффффф, голем тъпанар си бе, Грънчаров!

Анонимен каза...

Точно така! Слава на Бога за всичко!

Alexander Ivanov

Ангел Грънчаров каза...

Простете, млади ми господине, а бихте ли ми отговорил на един въпрос, който силно ме интересува: на кой по-точно бог служи вашият владика? Сигурен ли сте, че единственият "бог", на който владиката Николай така усърдно се кланя, не се казва КГБ?

Анонимен каза...

Не е ли по-важно за мен аз на кого служа, дали на Бога или на мамона?

Alexander Ivanov

Ангел Грънчаров каза...

Alexander Ivanov Добре отговорихте на теста ми! :-) Поздравления! Важното е Вие на кого служите, пък владиците ще имат прекрасната възможност сами да уреждат своите отношения с Бога един ден...

Анонимен каза...

Точно така! Правилно!

Alexander Ivanov

Ангел Грънчаров каза...

Alexander Ivanov Всеки сам ще си отговаря за всичко сторено - независимо от чина и поста, който заема. Така е правилното. Не бива да се месим в чуждите работи...

Анонимен каза...

Прав е владиката! Неоколонизаторите искат да изкупят земята ни с едни печатани от тях хартийки.

Ангел Грънчаров каза...

Под "неоколонизатори" руските империалисти ли имаш предвид? Щото нали те се похвалиха, че вече са изкупи Черноморието, били изкупили вече половин България, оставало им да изкупят само и останалата част, та цяла България да бъде изцяло тяхна!

Анонимен каза...

"Не поставяй никого между себе си и Бога" - едно от 40-те правила на любовта на Ериф Шафак

Radomir Parpulov

Анонимен каза...

Ха, ха, ха! Тези правила имат ли някаква тежест?

Alexander Ivanov

Анонимен каза...

А ми, прочетете книгата й си решете вие. Никой не ви задължава да приемате нещо за "тежко" или "леко". В този смисъл не разбирам смеха ви. Хора разни. Вие как се определяте? На мене отношението ви към Пловдивския владика не ме смущава, защото това е личен въпрос. Не ни е дадено на нас миряните да съдим клира. Но всеки си избира на кого да вярва и на кого да се доверява, нали? Има Божи съд и той е над всички - и духовници и миряни, нали?

Radomir Parpulov

Ангел Грънчаров каза...

Radomir Parpulov За коя по-точно книга на Елиф Шафак става дума? Заинтригува ме, г-н Парпулов, та ми се ще да издиря тази книга и да я прочета...

Православен каза...

Вие, Грънчаров, кога за последен път влязохте в православна църква да се помолите и да запалите свещ? Посетили ли сте поне една православна литургия през целия си живот? Знаете ли, че Българската православна църква е стожерът, който е съхранил българския народ през вековете, когато не сме имали държава??? Разбирате ли, че православната вяра и морал са последната нравствена опора на българския народ днес? Като хулите православната църква и морал, с какво предлагате да ги заменим - с така наречената европейска, с извинение "култура", на Кончита Вурст, Азис и парадите на извратени и ненормални хора, които ни наложи така любимия Ви европейски съюз??? Всяко нормално и здраво общество има три нравствени стълба: Бог - Родина - Семейство. Европейският съюз ги отрича и трите и активно се бори да ги унищожи, а заедно с тях да заличи всички нравствени хора и да ги замени с болна и извратена сган, която ще може бързо и лесно да подчини. Не знам защо мразите толкова силно българския народ и неговата Църква, но се надявам да се опомните и да прекратите атаките срещу собствения си народ, ако считате себе си за българин, разбира се.
За да не се мъчите да събирате информация от хора с вашето и даже още по-долно ниво, веднага ще отговоря на вашия въпрос - от Патриаршеския катедрален храм Св. Александър Невски в София и до най-малката и скромна селска църква, няма (поне доколкото на мен ми е известно) българска православна църква, окичена с европейския флаг. Причината не е в Българската православна църква, а в евросъюза, който винаги и навсякъде настоява за СЕКУЛАРИЗАЦИЯ (разделение) на църквата (и изобщо на всяка религия) от държавата. След като такава е официалната воля на европейския съюз, многократно изразена от всичките му представители на всички равнища, Българската православна църква смирено зачита волята на ес и секуларизира европейския флаг от своите здания.
Държавите, които почитат Православието и го издигат в ранг на официална държавна идеология и нравствен принцип, като България (чл. 13, ал 3 отКонституцията на България), Руската Федерация и други, намират пълното одобрение и разбиране от страна на Българската православна църква, която при определени случаи и поводи издига и техния флаг.

Анонимен каза...

Грънчаров, това по-горе е писание на самия митрополит Николай! Досети ли се? Само той може да напише такова нещо. Виждаш, че е готов да издигне руския флаг вместо европейския! :))))

Анонимен каза...

Между другото пази се. Николай имаше един враг, варненския владика Кирил и той се "удави". Внимавай в скоро време да не се "удавиш" и ти. Владиката Николай не прощава на врагове си............