Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 29 септември 2017 г.

Един турчин почита Левски повече от нас, българите!



Ангел Грънчаров, написано на 29 септември 2013 г.:

Гледахте ли интервюто с Октай Енимехмедов? Разбрахте ли докъде сме я докарали вече? Този турчин почита Левски повече от нас, българите, споделя неговата идеология, дори обича и България повече от нас, оказва се, е патриот повече от нас, при това успя да ни даде пример за това, че с въплътеното зло не трябва да се борим само на думи, а и на дело, като капак на всичко разбирам, че в затвора чете Платон и Аристотел (!), ако ми дадете пример за българин, дето прави това в затвора, ще замлъкна, ала много се съмнявам, че има такъв!

Турците могат да се гордеят че имат този млад човек, а ний сме паднали дотам, че имаме... Вольный Сидерович, мекере от класа, дето се преструва на патриот и на националист! Е, казвам това, защото се възхитих от този млад човек, няма никакво значение това от какъв етнос е, да имахме повече млади хора като него, щях да съм спокоен за бъдещето на България. Това е мисълта ми, това исках само да кажа, бравос на този младеж!

Дали обаче е участвал в постановка (покушението срещу Доган), това вече не мога да кажа, но ми се чини, че е идеалист, а млад човек, на тия негови години, ако се овладее от идеализъм и романтизъм, може да направи всичко. Вярно е и това, че е рискувал да бъде застрелян на място от бодигардовете на Доган, ала пак направи това, което направи, ето този момент ме вълнува, той според мен е голямата загадка: дали е направил всичко сам, по някакви свои романтични и идеалистични подбуди, или го е сторил по поръчка и дори срещу заплащане?

Пък ето сега разиграва умело нещо като театро, имам, не крия, и такива съмнения, ако някой ми помогне да ги разсея, ще му бъда благодарен...

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

6 коментара:

Анонимен каза...

Защо турчин?! Къде е роден и как се казва тази страна? Защо го обявяваме за турчин, ако в родния му дом се говори на турски и се молят на Бога, когото наричат Аллах? Какви са децата от смесени бракове и родени и израснали в България? 50% българчета и 50% на другия родител? До кога ще се делим, като останахме в България по-малко от 6 милиона?!

Radomir Parpulov

Ангел Грънчаров каза...

Прав си, роден е и е отраснал в България, да, обаче коренът му (личи от името) е турски, разбира се, най-важното е како какъв той самият се самоопределя. Ако самият той заяви, че се чувства не просто български гражданин, но и като българин (понеже има българско, да речем, самосъзнание), тогава нямам нищо против да бъде българин.

Анонимен каза...

Браво на момчето, рискува живота си за благородна кауза - за България!

Анонимен каза...

Не всеки, дори и авторът на блога би се изправил с пистолет/фалшив/ срещу олицетворението на нещата/фалшиви/, срещу които се е изправил младежа така уж безразсъдно и безвъзмездно. Фалшиво/менте/!!!

Анонимен каза...

Не е важно как се самоопределя. Важно е ЕДИНСТВЕНО какъв е паспортът му. Или личната карта.
Не се учудвам обаче, че го хвалите.

Ангел Грънчаров каза...

Кой Ви каза, че е важен единствено паспортът?! Излъгал Ви е, а Вие сте му повервал... :-)