Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 30 април 2018 г.

Да се посмеем малко: таваришч Сидйерав, подпийнал хорошо с водчицу, гаварит па балгаро-рускага язика!




"Крымс 2014 года очень изменился в лучшую сторону. Как жаль, что в Европе, в Болгарии не знают как живет Россия, как живет Крым сейчас" - поделился своими впечатлениями наш болгарский коллега на IV Ялтинском международном экономическом форуме.

(Пасматрите абезателна замечателнае и паистине НЕРУКАТВОРНАЕ ВИДЕО!)

Радан Кънев: Значи, съществува едно широко разпространено (дълбоко консервативно-патриотично по същността си) мнение, че след няколко водки всеки българин може да говори руски, или поне - български, но с руско произношение и преобладаващ творителен падеж.

"К сожалению", товариш Сидйерав опровергава тази наша национална гордост. Или пък водките са му дошли малко.

Препоръчвам цялото интервю. Същински памятник нерукотворный!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

2 коментара:

Анонимен каза...

АIG, не виждаше ли, че теа мижитурки, с които си заобиколен, Русия ги интересува колкото кацата им с кисело зеле... Време е да си направиш моя извод - не се занимавай с тях, бай Ганьо поучение не разбира, той разбира един език - рит по заднико... Предвид на това престани да ги "учиш"... Селяндури ще ми учат философия, веселяк си ми ти, АIG... Престани! Гледай си живота и ги остави, това племе е каквото е, както има финландци, ботсванци, така има и бълхàри, ок... Ние с теб трябва да приемем тоя тежък факт, как само се изразяват, виш им кокошиo акъл(турска дума): Първанов имал тежък разговор с президенто... Аз не знам какво е на Запад "тежък разговор", това са си бълхàрски митологеми, а другата е "по цели нощи не спим и треперим, през селото обикаля питбул"... Тоя народ се състои от префърцунени смешници, сложиха бай Тошо на съд, той глеа кат теле и им вика че е държавник, те го процедират бавно като през 1878... Ама Господ май не е бълхàрин и взе че го прибра... АIG, остави теа амеби, изключи блога си и си глей заплатата... Като се пенсионираш ела при мен в Крим, да се смеем над робското черешовотопчесто племе бълхàри, ок... Бог с нами, тия парцали европейски ги остави да се удавят в тъпотията си и отбележат гордо 16-тата си национална катастрофа, те са свикнали, не им бери кахъра (турска дума)... С Богом!...

Ангел Грънчаров каза...

Далечни ми приятелю, казваш "Остави ги, гледай си живота, селяндури няма смисъл да учат философия!", но държа да те уведомя поне за това:

Първо, даже и "селяндурите" (дори и простаците!) са човеци, а философията е именно за човеци, тя е нещо човешко, тя помага на човека; е, по тази причина не мога да ги оставя, длъжен съм да си гледам работата!

Второ, та на мен това ми е животът, този е смисълът на живота ми; Бог изглежда затова ми е дал и живота: да помагам на човеците да живеят по човешки начин, да ги уча на духовност, на свобода и прочие. Да се откажа от философията означава да се откажа от живота, т.е. да умра.

Та това, което ми казваш ("Остави ги...") означава че все едно ми казваш "Престани да живееш, по-добре умри...", е, няма как да те послушам, никой няма право сам да излиза от живота - защото ние сами не сме си дали живота, животът не ни принадлежи; животът може да ни го отнеме само Този, който ни го е дал, именно Бог.

Това исках да ти кажа. И още нещичко да допълня: простите, изродените, тъпите и прочие хора са тъкмо нещастни хора, на които елементарната човечност изисква да им помагаме, а не само да ги корим или да ги съдим. Има Кой да ги съди, наш дълг е обаче с каквото можем да помагаме на душевно и духовно недъгавите.

Аз това именно правя вече цял живот...