Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 15 юни 2018 г.

Вълнения на мои ученици по повод на предстоящото ми завръщане в пловдивската ПГЕЕ


Ето какво писмо получих тази вечер, то е написано от млад човек, на когото съм преподавал философия в ПГЕЕ (по-долу можете да прочетете и моя отговор до него):

Добър вечер, господин Грънчаров,

Извинявам се, че ви пиша толкова късно. Аз съм ученик на ПГЕЕ, на когото сте преподавал. Пиша ви по повод нещо, което чух по коридорите на училището. Получих информация, че сте щели да се завръщате отново в нашето училище и бях много радостен от тази вест. И откакто съм я чул преди 2 седмици все ми се въртите из главата, понеже нямам информация как се развиват нещата покрай вас, ми е интересно дали сте добре и как сте. Та днес реших да прегледам страницата ви във Facebook и посетих и сайта ви. При което открих много интересна статия, свързана с г-н Костадинов и бях много изненадан, че е от днес. Честно казано съжалих, че съм пропуснал срещата, понеже прочетох за нея в 20:53 днес. Бихте ли ми дали светлина по това, какво се е случило днес и дали да ви очакваме през новата учебна година, както и как сте, и какво ви се случва от както не сте в училище, можем ли да ви върнем и как можем да ви помогнем, ако е възможно и ако имате нужда?

Поздрави и всичко най-добро!

Здравейте, г-н ...,

Благодаря Ви за писмото, приятно ми е че ми пишете! Вярно е това, което сте чул, аз спечелих съдебното дело и Окръжен съд взе решение за отмяна на директорската заповед за моето уволнение; да, но директорката реши да не изпълни това съдебно решение и заведе ново съдебно дело във Върховния Касационен съд за отмяна на решението на Окръжен съд, причината е че тя иска да протака (да попречи) на завръщането ми в училище; тъй че днес се опитахме да й повлияем да преосмисли решението си, както и очаквахме, директорката не пожела да стори това. Което означава, че моето завръщане в училището ще се случи някъде към септември-октомври, живот и здраве да е! Информация за това какво се случи на днешната среща в директорския кабинет можете да почерпите ето оттук:


Питате ме как съм, благодаря, добре съм! Откакто не съм (временно) учител в ПГЕЕ се занимавам с много интересни други неща, пиша книги, издавам две списания, водя две телевизионни предавания, общувам с интересни личности, почнах да работя и постигнах много по моя проект за създаване на онлайн-училище, направих няколко поредици курсове, беседи, лекции (във видеоформат), можете донякъде да се информирате за тази моя активност ето тук:


Тъй че работа колкото искате, важното е човек да не е мързелив и да не се занимава с глупости (или да скучае, да изпадне в безделие); разбира се, имам желание да си продължа започнатото в нашето училище, знаете, аз там се опитах много неща да променя, щом се върна, ще си продължа работата по по-нататъшното практическо разгръщане на своите идеи за промяна в начина на обучение на учениците по философия и изобщо в образователната ни система изобщо.

Вие как сте, напреднахте ли в знанията и уменията си по философските предмети? Ще ми е приятно да разбера какви постижения имате.

Всичко добро, желая ви хубав ден!

С поздрав от сърце: Ангел Грънчаров

ЗАБЕЛЕЖКА: По понятни причини ми се налага да скрия името на ученика, написал това писмо...

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

1 коментар:

Анонимен каза...

ЗДРАВЕЙТЕ! КАК СТЕ?
ЕДНА УЧИТЕЛКА МИ СЕ ОПЛАКА ЧЕ В 11 КЛАС УЧЕНИЦИТЕ НЕ МОГАТ ДА ГИ КОНТРОЛИРАТ НЯМАТ СТРАХ НИТО ОТ КЛАСНАТА ИМ КОЯТО Е СЪПРУГАТА НА ДИРЕКТОРА
НИТО ОТ САМИЯ ДИРЕКТОР
ХЕМ НЕ УЧАТ И НЕ ЗНАЕЛИ, А ОТГОРЕ НА ТОВА БИЛИ МНОГО НАГЛИ
ИСКАЛИ ДА ИМ СЕ ПИШАТ ВИСОКИ ОЦЕНКИ
ВСИЧКИ УЧИТЕЛИ ИМ ПИШЕЛИ НЕЗАСЛУЖЕНИ ОЦЕНКИ САМО И САМО ДА НЕ СЕ РАЗПРАВЯТ С ТЯХ.
УЧИТЕЛСКАТА ПРОФЕСИЯ Е НАЙСТИНА НЕБЛАГОДАРНА.
ВМЕСТО УЧЕНИЦИТЕ ДА СЕ СТРАХУВАТ ОТ УЧИТЕЛИТЕ, А ТО Е ОБРАТНОТО
УЧИТЕЛИТЕ СЕ СТРАХУВАТ ОТ УЧЕНИЦИТЕ
ВСИЧКИ УЧИТЕЛИ ИЗПИТВАЛИ УЖАС ДА ВЛЕЗНАТ В 11 КЛАС