Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 3 септември 2018 г.

Хартиените издания на списанията ИДЕИ и HUMANUS от догодина спират да излизат: уби ги вашето безразличие, вашата бездуховност!



Ето текста на мое писмо, което изпратих тази сутрин до г-жа Добринка Алексова, управителка на ДОБИ-ПРЕС, фирма за разпространение на вестници и списания:

Здравейте, уважаема госпожо Алексова,

Моля да не включвате списание ИДЕИ (и списание HUMANUS) в абонамента за следващата година. Те най-вероятно от догодина ще престанат да съществуват поне в хартиения си вид. Причината е пълното разорение на издателя им, т.е. на моя милост. Години наред ги издавах от моята скромна учителска заплата, властващите бюрократи в образованието обаче завидяха и на нея, посегнаха и върху нея, уволниха ме, обрекоха ме по този начин на гладна смърт (уволниха също така и съпругата ми, също учителка!) и ето, в последните 6 години три години и половина съм без работа. (През това време ги издавах с обезщетенията за безработица, но и те престанаха, вече съм изцяло нищ...)

Желая Ви всичко добро! Благодаря Ви за отзивчивостта и човечността, проявени през годините, в които си сътрудничихме!

С поздрав от сърце: Ангел Грънчаров

ДОБАВКА: Всъщност реалните убийци на тези две списания - две нежни цветета, поникнали на бунището на съвременната българска бездуховна чалга-"култура", с извинение! - сте вие, драги сънародници, вашето безразличие към всичко, и особено към духовните неща, уби също така и създадените от мен списания!!! 10 човека с пиетет към духовното в тази наша прокълната от егоизъм, от тъпотия и от бездуховност (материализъм) страна да се бахя намерили, те нямаше да загинат. Но аз не успях да намеря нито един!

Тази е истината. (Последният ми партньор в издаването на списанието, след като си издаде в него всичките текстове, също го заряза!)

И тъй, можете да потанцувате от радост върху пресния гроб на списанията ИДЕИ и HUMANUS, убити именно от вашето безразличие - и от вашата бездуховност!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" – масовото българско безразличие към истината и свободата! – е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Няма коментари: