Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 13 ноември 2018 г.

Да живей световният свободолюбив капитализъм, който днес отново ме спаси!




В най-тежки дни на пълно безпаричие поради 2 г. безработица днес внезапно ме подпомогнаха "проклетите капиталисти" от Google! :-)

Изплатиха ми 70 евро приходи от рекламите на моя блог (тези приходи са събирани повече от две години, щото нашенецът посетител и читател на блога ми упорито не цъка на рекламите, знаейки, че всяко цъкане на мен, автора, ще ми донесе няколко цента приход!).

Та значи днес съм много щастлив, че мога не само да купя нещо за прехраната на семейството си, но и че мога да платя някои неизплатени сметки (за вода, за домоуправител и пр.); е, след това пак ще фалирам, но поне си отдъхнах малко!

Да живей световният свободолюбив капитализъм, който днес отново ме спаси! Долу българският бюрократично-държавен репресивен комунизъм, който прави всичко възможно да ме умори от глад!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

11 коментара:

Анонимен каза...

Имате си, значи, доходчици. Това, ако не друго, поне показва колко е вярно, че "едва свързвате двата края". Хайде, холан...

Анонимен каза...

Добър ден г-н Грънчаров. Много бих искал да ви помогна. С пари няма да мога защото и на мен не достигат, но гледам животни и мога да ви подам ръка по друг начин. Ще се съгласите ли да приемете от мен едно малко каче осолено свинско? Мисля че ще ви помогне да изкарате зимата.

Желязков

Ангел Грънчаров каза...

С благодарност ще приема толкова ценен дар, г-н Желязков, стига това съобщение да не е написано от зевзек, който се опитва да се подиграе с мен...

Анонимен каза...

Грънчаров недей да просиш ами иди си намери достойна работа ето тук провери http://potv.eu/824939.html?fbclid=IwAR1iB9IRu9sNsYZeeQzUwMOnZLH9Liq-Bn2-SpYLy5_cCddEvTxaF6r8Gdk има и места за метачи и за миячи на нужниците. И като мие човек нужниците може да яде от това, което спечели там...

Анонимен каза...

Драги г-н Грънчаров,
Ние у Тъпунгерово нема да ви оставиме така да умрете от глад и студ, хайде холан. Толко године сме храниле комунистете, един тъпунгер ли да не моеме да изхраним? Па да не ядеш повече от едно прасе, дееба?
Мани го оня горе с качето свинско, я го знам, качето му е малечко и е от лани, свинското са вмириса лятос и сега чини да го пробута некъде. Ти яла у Тъпунгерово, ще те врътиме по две седмици с госпожата на гости по къщите, па баници, па тутманици, па пръжоли, па винце ... ти па за 70 евро ли си, ние тия пари ги не вземаме даже!

Мария Василева каза...

Как може да сте толкова отвратителен, подозрителен и злобен човек! (към горния публикуващ)
Мария Василева

Мария Василева каза...

Ще дойде ден, вие ще изпълнявате тази длъжност, като възмездие за всичко, което му причините, нали си го знаете, това?
Мария Василева

Анонимен каза...

Чудесен пример за свободно предприемачество и отговорно поведение. А данък за тези доходи?

Ursus Major каза...

Сакън, данък, едно око видяхте у слепия и него искате да извадите.
Дясномислещите философи, борци за декомунизация и демократизация не бива да се отвличат с такива дреболии като данъците!
Дерзай, Ачо, комуняките се пукат от яд, че пак си ги изиграл.

Анонимен каза...

Хахахаахахахахахаха, Грънч, направо разцепи мрака с тоя доход:

€70,00 х 1,95583 = 136,91 лв.

136,91 лв. : 730 дни (2 години) = 0,1875 = 19 стотинки на ден!

Направо не знам какво ще ги правиш тия пари!

Ursus Major каза...

Ачо, а не си ли се замислял, че Гугъл е спечелил много повече от реклами от твоя блог (нищо, че е тъпунгерски) за тия две години, а ти превежда само 70 евра? Или понеже е американски и капиталистически, лайното му на виолетки мирише?
А, тъпунгерю, какво биха казали по въпроса Маркс и Енгелс?