Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 19 ноември 2018 г.

Тази нощ за баба Марийка се очертава да бъде съвсем кошмарна!




Стоя и пазя багажа (завивките) на спящата на улицата бездомна баба Марийка. Тя ги е скрила на едно място, но злобни хора искат да й ги вземат и да ги хвърлят в контейнера - и вечерта баба Марийка няма да има с какво да се покрие. Това е тъпа, безсмислена българска злоба. Една дебела чистачка от ТЕТ-ЛЕНИН по сведение на бабичката й е най-голям враг и я дебне да й направи каквото може зло. Няма как да пазя багажа й цял ден (студено е), но поне час-два ще пазя. Бабата ми обясни ставащото и замина да си храни котките. Тя ме повика тук по телефона, дал съм й номера си да ме търси в екстрени ситуации като тази, тя моли някой гражданин да ми звънне и да ми каже каквото трябва.

Между другото баба Марийка току-що ми каза, че вече 28 години всеки ден храни и пои уличните котки и кучета. Заради тях фактически загуби и дома си. Мисля си не е ли време някоя организация да награди баба Марийка за самоотвержения й труд? Или пък да й помогне с нещо в тежката ситуация, в която се намира сега. Ще пиша писмо до такива организации и ще им предложа да й дадат награда.

Такива празни мисли ми се въртят в главата докато мръзна да й пазя багажа. И пиша това с един пръст, омръзна ми да пиша и затова ще направя едно клипче... :-)





Иначе казано, тази нощ тя няма да има с какво да се завие и ще настине, знаете, тя спи на улицата, на тротоара. Моля граждани, живеещи в близост (става дума за ул. "Пещерско шосе" 13, тя спи в близост до ТЕТ-Ленин, ала от другата страна на улицата, до първия, до най-близкия автомат за кафе) да проявят известна съпричастност с проблема й и да й занесат някакви завивки. Оказа се, че е невъзможно да се намери човек, който да предложи място за по-сигурно съхранение на багажа, необходим й за преспиване на открито в студената нощ, тя го криеше там, на тротоара, ала днес бдителни зли хора (нечовеци) са я издебнали и са скрили и изхвърлили багажа й. А тя имаше една много топла кожена шуба, дадена й от някакъв човек, ето, успяха да я лишат от завивки и постелки. Преди малко говорих близо половин час по телефона с Октай Шериф, чиновник в дирекция "Социално подпомагане", оказва се, че системата не може да реагира в такива случаи, трябвало бабата да попълни молба, днес няма възможност обаче това да бъде направено. Помолих и собственика на Пловдивската обществена телевизия Евгений Тодоров да съобщи в предаването си на гражданите за проблема на баба Марийка, за която тази нощ се очертава, предвид случилото се, да бъде съвсем кошмарна, ала ето, пиша това и тук, с крехката надежда някой да се трогне и да помогне с нещичко. Аз след малко ще тръгна натам с едно одеяло, ала все пак се надявам да се намери и друг човек, който да помогне... Приятна вечер ви желая!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

5 коментара:

Анонимен каза...

Защо не спи в обществената телевизия, горе пред самата телевизия има място ?

Анонимен каза...

Защо не й занесете едно одеало ? А още по-добре е да я приютите у вас! Човек или помага или не. Не е нужно да бие тъпана. :-) Звучи :Дайте да дадем!

Калина Врабевска-Радева

Ангел Грънчаров каза...

Изказвате се неподготвена, без да сте наясно с казуса. Баба Марийка не желае да живее в друг квартал, а само в Смирненски, и то в една част на него. Причината е: не може да пътува, не може да се качва на автобуса. А тя желае всеки ден да си наглежда и храни котките. Не е толкова просто да се спи на улицата зимно време с едно одеяло. В думите Ви долавям... сама се досетете какво.

Ursus Major каза...

Г-жа Врабевска, не се хабете да обяснявате очевидни неща на бай Ангел Тъпунгера, при него празно нема, он си е тъпунгер и 3 дена да му ги обяснявате тия неща, нема да ги вдене, тъпунгер човек, кво да го правиш ... изпуснали са го навремето и сега тегли.

Анонимен каза...

Калина Врабевска-Радева,г-жо,когато двама учители са безработни и едвам свързват двата края,дали ще им е лесно да издържат още един човек? И съответно остава призива за помощ!

Rositsa Rangelova