Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 10 януари 2019 г.

Питане по тъй мистериозната и тайнствена, направо ирационална процедура по назначаването на "нашия човек" за учител по философия в ПГЕЕ "ТЕТ Ленин" в Пловдив


Налага ми се да реагирам във връзка с тъй мистериозното обявяване на учителско място по философия и гражданско образование в славната пловдивска ПГЕЕ "ТЕТ Ленин", чиято директорка е главна неуморна героиня на поредици от нечувани саги, драми, епопеи, включително и съдебни от момента на заемането на този пост - и, убедени сме, ще бъде такава до последната минута на тъй епичното й директорстване. Вчера обясних за какво става дума (Виж: С шекспировски размах започва нов сериал от световноизвестната епична и сюреалистична сага около знаменитата директорка на ПГЕЕ "ТЕТ-Ленин" в Пловдив), моля, не пребрегвайте коментарите, щото там е разковничето: учителското място по философия бива обявено на 4 януари, петък (неизвестно по кое време), в понеделник е крайният срок за подаване на документите, защо ли е това бързане?! Сигурно има защо. Е, ще опитаме да изясним въпроса като попитаме висшестоящите началства - пък и самата директорка не ни пречи да я попитаме (ний, гражданите, ний, данъкоплатците, сме и нейни работодатели все пак, противно на това, което тя мисли по въпроса де!):

С шекспировски размах започва нов сериал от световноизвестната епична и сюреалистична сага около знаменитата директорка на ПГЕЕ "ТЕТ-Ленин" в Пловдив

До г-жа Ив. Киркова, Началник на РУО-Пловдив
ЗА СВЕДЕНИЕ: До г-н Красимир Вълчев, Министър на образованието и науката
До инж. Борислав Стаматов, омбудсман на Пловдив
До Обществения и Педагогическия съвет на ПГЕЕ "ТЕТ Ленин"
ДО ВСИЧКИ МЕДИИ

ПИТАНЕ ПОД ФОРМАТА НА ОТВОРЕНО ПИСМО

от Ангел Грънчаров, продължително безработен учител по философия и гражданско образование

Уважаема госпожо Киркова,

Вчера приятели, мои колеги, работещи в ПГЕЕ "ТЕТ Ленин" ми се обадиха да ми съобщят, че "в училището се носят слухове", че било обявено вакантно учителско място по философия и гражданско образование. Веднага погледнах в сайта на РУО-Пловдив, оказа се, че такава обява няма. Пак разговарях с колегите си по телефона, увериха ме повторно, че е истина, ПГЕЕ "ТЕТ Ленин" си търси учител по философия. Същинска мистика: нима способната на всичко директорка е дръзнала дори да назначава учител по философия без да уведоми евентуалните кандидати, т.е. без да публикува обява в РУО-Пловдив? Звъннах на инспекторката по философия г-жа Кръстанова, оказа се, че тя не е на работа, телефона вдигна експертът по история г-н Василев. Той ми обеща да провери дали пък обявата вече не е свалена от сайта. Отиде да направи проверка и след известно време ми звънна и ми съобщи интересни новини: обявата за учителското място по философия в ПГЕЕ "ТЕТ Ленин" била подадена на 4 януари, това е петък, крайният й срок бил 7 януари, това е понеделник, иначе казано, по обясними причини е разигран един доста тъпичък административен пиниз (със сигурност силно ненавиждащата демокрацията директорка г-жа Анастасова не желае повече кандидати да разберат за ованкантилото се място - и да й се пречкат да си назначи "нашият човек" за учител!). Е, вероятно не само аз, но и други безработни учители по философия в Пловдив не са успели да разберат за този "конкурс", за него може би е научил само "правилният човек", "нашият човек"? Ние сме радостни да констатираме, че неуморната директорка на ПГЕЕ "ТЕТ Ленин" е изобретила тази възхитителна иновация, моля да си отбележите някъде иновативността й, с оглед да я наградите един ден подобаващо. Шегата настрана обаче, налага се да бъдат изяснени поне следните въпроси:

1.) Кое наложи такова едно шеметно бързане, сиреч как тъй внезапно се оваканти това учителско място че да се наложи тъй експресно да се намери "единствено правилният човек", т.е. "нашият човек" да бъде назначен, и по тази причина е било спестено на "ненужните льохмановци", другите кандидати, да си правят изобщо труда да подават документи и да кандидатстват?

2.) Как Вие, г-жо Киркова, гледате на такава една похвална експедитивност на тъй умело действащата по посока на погазване и пълното изкореняване на всеки повей на демокрация администраторка на пловдивската ПГЕЕ "ТЕТ Ленин"?

3.) Сигурно формално са спазени "всички законови изисквания" (както, подозираме априори че ще ни отговорите, убедени сме, че ще познаем и този път!), примерно ето, има "цели три дена", в които обявата е стояла на сайта на РУО, но по същество дали не е нарушен законът - след като два от тези дни са били почивни?

4.) Не е ли време да се направи нещо от Ваша страна с оглед да се случи някакъв невиждан прецедент, а именно да бъде спрян директорският произвол, щото от него, естествено, в случая най-много страдат учениците, ощетено е качеството на тяхното обучение по философия (като съзнателно, умишлено е било попречено в процедурата да имат възможност да участват всички желаещи, в това число истински добрите кандидати!)? Не е ли време да се обясни на директорите, че водещото в тази сфера трябва да е именно това последното, а не тяхната мания на феодални владетели, че могат да си правят каквото си искат, т.е. ако поискат, може дори и магаре да назначат за учител по философия, стига това магаре да е "наше", да е от нашата партия и прочие?!

5.) Кой е този толкова важен човек, за "безпроблемното назначаване" на когото за учител по философия на директорката на ПГЕЕ "ТЕТ Ленин" й се е наложило да прояви неизмеримото си изкуство в погазването на всякакво право, закон и най-вече морал?!

6.) Може ли да изискате от директорката на ПГЕЕ "ТЕТ Ленин" обяснение кои са били критериите за провеждането именно на тази толкова мистериозна и тайнствена процедура, също на нас, гражданите-данъкоплатци ще ни е интересно да разберем нейната аргументация за избора именно на този, на "единствено правилния", сиреч, на "нашия" човек? 

7.) Кои са несъмнените предимства и реалните качества на избраника й? Или с провеждането на тази мистериозна и тайнствена процедура самата директорка де факто признава, че той просто нема такива (качества и предимства), поради което е трябвало да изобретим специална за него и подходяща за "безпроблемното" му назначаване процедура?!

8.) Колко изобщо са били кандидатите в тази тъй мистериозна и тайнствена процедура, т.е. колко човека имаха щастието изобщо "да надушат", че има такава обява, зер все пак не всеки ден евентуалните кандидати проверяват на сайта за нови обяви; може би истинското известяване на "правилните кандидати" да е вървяло, примерно, по партийна или по... милиционерска линия?!

И още много други въпроси поражда тази, повтарям, тъй странна, мистериозна и тайнствена, да не я нарека и изцяло ирационална (лишена от човешки разум) процедура по назначаването на правилния човек, изобретена от тъй иновативно мислещата, и то именно по посока на потъпкването на всякакво право, закон и морал (и демокрация най-вече) авангардно действаща директорка на славния ПГЕЕ "ТЕТ Ленин". Не ли време за всичките й иновации да я наградите подобаващо, а, г-жо Началник?! Кое според Вас, прочее, е справедливото и подобаващото награждаване на тази толкова своенравна администраторка - предвид всички ония нейни толкова разнообразни и многолики изцепки, на които всички ние сме и наблюдатели, и жертви в годините на нейното тъй бурно, да не кажа шеметно директорстване?

Ще се радвам да ми отговорите по съществото на въпросите ми. Моля да не си правите труда да изобретявате такъв отговор (в добре познатия йезуитски бюрократичен, сиреч нищо не казващ стил), с който само да се мъчите да ме баламосвате, смятам, че се убедихте, че е съвсем напразно въпросните длъжностни лица, които Ви изобретяват толкова изтънчено глупави отговори, да продължат да се обучават във иначе великото бюрократично изкуство на тоталното административно празнословие! Пък и по този начин те Вас излагат, уважаема госпожо Началник, нима и това още не сте разбрала?!

С УВАЖЕНИЕ: (Подпис)

10 януари 2019 г.
Пловдив


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

5 коментара:

Анонимен каза...

ХАХАХАХАХАХАХААААААААААААААААХХАХХАХАХАААААААААААААААААА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!МОЖЕ ДА СИ КВИЧИШ КОЛКОТО СИ ИСКАШ НИКОЙ НЯМА ДА ТИ ОБЪРНЕ ВНИМАНИЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЗАЩОТО ТИ СИ НИКОЙ, А НИЕ СМЕ В ПЪЛНОТО СИ ПРАВО ДА ПРАВИМ КАКВОТО ИСКАМЕ ЗАЩОТО ВЛАСТТА Е ИЗЦЯЛО НАША И ТО ЗАВИНАГИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!РАЗБИРА СЕ ЧЕ ЩЕ СИ НАЗНАЧАВАМЕ ПРАВИЛНИЯ ЧОВЕК ЗАЩОТО И УЧИЛИЩЕТО Е НАШЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЦЕЛИЯЯТ СПЛОТЕН КОЛЕКТИВ СТОИ ЗАД ЛЮБИМАТА НИ ДИРЕКТОРКА И ПО ТАЗИ ПРИЧИНА ТЯ Е В ПРАВОТО СИ ДА НАЗНАЧИ ПОДХОДЯЩИЯТ ЧОВЕК ЗА УЧИТЕЛ ПО ФИЛОСОФИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НЯМА ДА НАЗНАЧИ ТЕБЕ Я, ДОКАЗАНИЯТ НЕКАДЪРНИК, КОЙТО ОБАЧЕ Е ТОЛКОВА НАГЪЛ ЧЕ ЧЕТИРИ ГОДИНИ РАЗКАРВА ДИРЕКТОРКАТА НИ ПО СЪДИЛИЩАТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!САМО СКАНДАЛИ РАЗДУХВАШ И СИ ИГРАЕШ С ОГЪНЯ ВМЕСТО ДА МИРЯСАШ И ДА СИ НАМЕРИШ РАБОТА ПОНЕ КАТО МИЯЧ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ НУЖНИЦИ В ПЛОВДИВ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НО ТИ И ЗА ТАЗИ РАБОТА НЕ СИ ДОСТОЕН ЗАЩОТО ЩЕ ПОИСКАШ РЕФОРМИРАНЕ И ДЕМОКРАТИЗИРАНЕ НА УПРАВЛЕНИЕТО И НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ НУЖНИЦИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ХАХАХХАХАХАХАХАХААХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТИ ЗНАЕШ ЛИ КОИ СМЕ НИЕ БЕ???????????????!!!!!!!!!!!!!НАШАТА ЛЮБИМА ДИРЕКТОРКА ЗАЕДНО С УВАЖАВАНИЯ СИ СЪПРУГ ОТ ГОДИНИ СИ ПИЕ КАФЕТО В СЛАДКАРНИЦАТА НА ТРИМОНЦИУМ В КОМПАНИЯТА НА КМЕТА НА ПЛОВДИВ И ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!И ТОВА ПРОДЪЛЖАВА ОТ ГОДИНИ НЕЗАВИСИМО КОЯ ПАРТИЯ Е НА ВЛАСТ КМЕТЪТ И ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ВИНАГИ УВАЖАВАТ И ГОСПОЖА ДИРЕКТОРКАТА НИ, И НЕЙНИЯТ ВЛИЯТЕЛЕН СЪПРУГ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НЕ СИ МИСЛИ ЧЕ МОЖЕШ С НЕЩО ДА НАВРЕДИШ НА НЕЙНОТО МОГЪЩЕСТВО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!РАЗБРА ЛИ БЕ, ТИ СИ НИКОЙ И НИЩО!!!!!!!!!!!!!!!!!!САМО ЗАЩОТО Е ТОЛКОВА НРАВСТВЕНА И ДОБРА НАШАТА ЛЮБИМА ДИРЕКТОРКА ОЩЕ ТЕ ТЪРПИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!САМО ЗАЩОТО Е ЧОВЕЧНА И ЗНАЕ ЧЕ СИ ЛУД ТЕ ПОНАСЯ ДА ПЛЮЕШ ВСЕКИ ДЕН ПО НЕЙНОТО ТЪЙ ЧИСТО И УВАЖАВАНО ИМЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!НА НЕ МОЖЕМ ДА ГАРАНТИРАМЕ НАКОИ ОТ НАШИТЕ ВЪЗПИТАНИЦИ ДА НЕ СЕ ВЪЗМУТЯТ ОТ ТВОЕТО ПОВЕДЕНИЕ ТАКА ЧЕ В ЕДИН МОМЕНТ ДА ТИ НАПРАВЯТ МЕЧКА КАТО ТЕ СРЕЩНАТ НА УЛИЦАТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТИ ОТДАВНА СИ ЗАСЛУЖАВАШ ДА ТИ БЪДЕ НАПРАВЕНА ЕДНА ХУБАВА МЕЧКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НЕ СИБИРСКА, А БЪЛГАРСКА МЕЧКА НАШИТЕ УЧЕНИЦИ ЩЕ ТИ НАПРАВЯТ АКО НЕ МЛЪКНЕШ НАЙ-СЕТНЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Ето как Удивителната не се страхува да разкрие истинската ситуация, че човек без връзки е никой, че могат да си правят, каквото си искат, че училището било тяхно! Порадвайте се на тази наглост и безобразие! Вижте докъде сме я докарали, те не намират за нужно да крият, когато постъпват в разрез със законността, по-голяма подигравка виждали ли сте?- " Ти си никой!"
Не е ли време да се изметат вече тези "някои" от масата хора от категория "никой"..Хайде, никои, вземете се в ръце, цялата верига от селски черва: директор- инспектор- началник РУО- кмет-е за сваляне! Навързани са, да, но ние, никоите, сме много, а и те ще падат сами с ефекта на доминото, сами ще падат,защото самостоятелно не могат да съществуват. Стига с този страх и малодушие, утре и вие ще сте в подобна ситуация, като тази на Грънчаров, и в по- лоша ще попаднете- ще ви отнемат домът, заплатата, здравето, живота!
Мария Василева
Поздрав за Удивителната, която е съвсем затъпяла от бившия режим, горката и не се усеща колко ни помага да се осъзнаем!

Анонимен каза...

Уважаеми господин Грънчаров!

Кореспонденцията Ви е заведена с № 94-113/ 10.01.2019 г.

Анонимен каза...

Здравейте г-н Грънчаров,
Писмото Ви е регистрирано с номер АД-02-24/10.01.2019г.
Поздрави,
РУО - Пловдив

Blogger каза...

Това е сериозна заплаха! Я сега си кажете името, не се крийте като страхлива мишка, която много знае, скрита вкъщи, зад клавиатурата и неграмотното си писане! Има мнооого места, където мога да публикувам изказването Ви и да научат хората за Вас, за любимата Ви директорка и да Ви срещнат на улицата подобаващо. Дайте си самоличността, че и Вас има кой да посети!