Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 4 февруари 2019 г.

Обръщение към водачите на Европа, България и Русия за поправяне на културната и историческа аномалия около паметника на "Альоша" в Пловдив


До г-н Антонио Таяни, Председател на Европейския парламент
До г-н Доналд Туск, Президент на Европейския съвет
До г-н Жан-Клод Юнкер, Председател на Европейската комисия
До г-жа Цвета Караянчева, Председател на Народното събрание на Република България
До г-н Румен Радев, Президент на Република България
До г-н Бойко Борисов, Министър-Председател на Република България
До г-н Владимир Путин, Президент на Ру̀ската федера̀ция
До г-н Иван Тотев, Кмет на град Пловдив
ДО ВСИЧКИ МЕДИИ

ОБРЪЩЕНИЕ от група български интелектуалци, политици и граждани

Уважаеми дами и господа,

Град Пловдив е най-старият жив град в Европа, неговата история е повече от 8 000 години. През 2019 г. Пловдив е европейска столица на културата. В тази връзка искаме да заявим следното:

Над нашия велик град с хилядолетна история се извисява един паметник, който символизира най-унизителната страница от българската история: окупирането на България от Сталиновата Червена армия и посичането, ликвидирането за десетилетия на българската свобода. Паметникът "Альоша" е нетърпима гавра с националното достойнство на българите. Този паметник е злотворен комунистически фетиш, разделящ за вечни времена нацията ни, той също така е маркер, обозначаващ завоевателните аспирации на руския империализъм спрямо България. Паметникът "Альоша" е грозен антикултурен, чисто идеологически и пропаганден артефакт на комунистическото варварство, който няма място в град като Пловдив, град с толкова славна, бляскава и хилядолетна културна традиция. Паметникът "Альоша" е всекидневна обида за тъй културните граждани на Пловдив. Нетърпимата културна, историческа, нравствена, психологическа аномалия около паметника "Альоша" е крайно време да бъде премахната - и то тъкмо в годината, в която Пловдив е културна столица на Европа.

Нашата идея и инициатива е проста, лесна и дори твърде икономична за осъществяване: паметникът "Альоша" би могъл да бъде използван като материал, от който (чрез подобаващото префасониране и преобразяване) художниците-скулптури биха могли да изваят статуята на Апостола на българската свобода Васил Левски. Смятаме, че ако над върха Бунарджик в Пловдив изобщо трябва да има някаква статуя, то това може да бъде само и единствено статуята на най-великия българин - Васил Левски. Длъжни сме да отбележим убеждението си, че едва ли се налага да обосноваваме такова едно безспорно предложение, всеки българин, ако послуша сърцето си (което никога не греши!) ще признае, че само Левски може да стои там, на най-високото, над целия град. Само той заслужава такава голяма чест, никой друг. Няма никаква нужда повече да обясняваме и обосноваваме предложение, чиято естествена рационалност е толкова лесно установима. Альоша и Левски, разбира се, са несравними в културно, историческо и духовно отношение величини. Срамота е, че Альоша се извисява там, над целия град, а Апостолът на българската свобода има незабележимо отникъде малко бюстче там, долу, под ботушите на окупатора! Който разбира, разбира, само тотално бездушните няма да разберат: тази убийствена гавра трябва да бъде премахната час по-скоро!

Надяваме се, уважаеми дами и господа управници на Европа, България и Русия, че ще направите нужното в пределите на своите пълномощия щото да спомогнете този въпрос да бъде решен по единствено справедливия и разумен начин, а именно според предписаното в горното тъй просто и ясно предложение, притежаващо достойнствата и съвършенството на всяка непоклатима истина. Националната чест на България и българите не е нещо, което може да бъде безкрайно пренебрегвано и тъпкано. Свободолюбивият дух на Европа и България изискват това.

Господин Путин, ще се радваме да покажете, че в името на достойнството на съвременна Русия имате духовната, моралната сила не само да подкрепите, но дори и да спомогнете за финансирането на предложената промяна на върха Бунарджик в Пловдив. Защото самата Русия е най-голямата, най-изтерзана жертва на същия този комунизъм - и точно затова е най-заинтересована да бъде възпрян най-сетне (и то завинаги!) неговия тъй злотворен идеологически потенциал.

Г-н Кмете, ще се радваме в най-скоро време да предприемете всички необходими технически мероприятия по осъществяването на предложената промяна.

4 февруари 2019 г., Пловдив

С най-добро чувство подписали горното предложение:

3. Ангел Грънчаров
4. Владимир Петков-Трашов
5. Димитър Атанасов - Кабули
6. Неделин Бояджиев
8. Мария Василева
9. Райчо Радев
10. Весела Христозова
11. Георги Стоянов
12. Йордан Тошев
13. Тодор Даскалов
14. Здравка Рубин
15. Томи Томев
16. Любен Воденичаров
...

(ЗАБЕЛЕЖКА: Желаещите да се присъединят към обръщението да ми съобщят своето име и фамилия или под формата на коментар тук, в блога, или като се подпишат в петицията ПАМЕТНИК НА ЛЕВСКИ НА БУНАРДЖИКА.)

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

33 коментара:

Анонимен каза...

Подписвам също! Макар да не съм от Пловдив. Българин съм и тази гавра със самочувствието и със самосъзнанието ми, която паметниците на съветските окупатори в България правят колчем ги видя, считам, че следва да се прекрати! Недопустимо е при съвременното ниво на знанието ни за историческата истина, да се примиряваме с лъжите на престъпните комунисти, разстрелвали цвета на народа ни и довели държавата ни до фалит и на съвременните им последователи, отявлени поклонници, подмазвачи, предатели на българския интерес, платени и безплатни слуги на путинска, имперско-завоевателна Русия, а именно, че руските войски ни били освободили от фашистко правителство! Истината е, че те са ни натресли насила най-мракобесния строй и идеология, най-престъпната и човеконенавистна практика на управление, на България, нанесли са ни неизмерими и непрежалими икономически, но и загуби на човешко съзнание, на човечност, на личностен потенциал, за което не са се сетили, а не се сещат и до този момент да ни поискат прошка! Позор на съвременните управници на отечеството ни, които доказват с подмазвачеството си към путинистите-продължители завоевателно-имперските дела на руските комунисти, на дело с кого са и към какво водят народа си!

2019.02.04г. Владимир Петков-Трашов

Анонимен каза...

Охо, работата става много сериозна! Цели четирима души искате въпросната промяна! Няма никакво съмнение, че веднагА ще ви удовлетворят молбата. :-)

Ангел Грънчаров каза...

Малоумна другарко, има открита подписка. Нема да бъдат четирима. Тъй че радостта ти е съвсем тъпа.

Анонимен каза...

Подписвам: Димитър Атанасов - Кабули

Димитър Атанасов

Анонимен каза...

Ех, Грънчаров... Как се побира толкова много злоба в дребната ви иначе душица...?

Ангел Грънчаров каза...

Към другарката, сипеща навсякъде от своята неизмерима доброта:

Другарко, къде забелязахте злоба в нашия текст? Интересно ми е да посочите къде по-точно открихте нещо като злоба. Онова, което е истина, ако го оценявате като "злоба", давате ли си сметка какво говори за Вашата собствена душа?

Анонимен каза...

Според мен именно зачеркнат от комунистите човек е редно да замени на свой ред комунистическите идоли. В Бургас това би могъл да бъде благодетелят на града Александър Георгиев - Коджакафалията. Паметници на Левски има предостатъчно. Всеки знае, че Левски е герой, но малко са хората, които го оценяват като истински човек. Желанието да се канонизира е доказателство за това неразбиране и отдалечаване от истинския човек. Според мен ако се направят още няколко хиляди паметници на Левски в страната това с нищо няма да промени съзнанието на хората. Най-много да се надъхат за още някоя татуировка.

Martin Demerdzhiev

Ангел Грънчаров каза...

Между другото Левски също доста е пострадал от руснаците. Руският посланик в Цариград граф Игнатиев му е издействал съденето като криминален престъпник и осъждането му на смърт чрез обесване - вместо като бунтовник да бъде пратен на превъзпитание в Диабекир (апропо, давате ли сметка какво би било станало с България ако Левски не беше обесен, ако беше останал жив след евентуално заточение в Диабекир?)...

А иначе не можах, прощавайте, да разбера смисъла на изказването Ви. Доколкото разбирам смятате, че Левски следва да го почитаме истински без паметници (щот, предполагаме, ни е в сърцата!), а Альоша е правилно да го почитаме с огромни паметници, и то поставени на най-видното, на най-високо място? И сте против това Альоша да стане паметник на Левски щото това ще въодушеви някои младежи да си го татуират на кожата си?

Помогнете ми, кажете, правилно ли разбрах тъй изтънчената Ви интелектуална позиция по въпроса?

Bacho Кольо каза...

Гранитът, попаднал в ръцете на талантлив скулптор, може да даде нов живот на всеки паметник.
Но от размекната каша, намираща се в черепната кутия на българският фашизоид може да се роди само смрад и повръщня.

Bacho Кольо каза...

Между другата, стига си повтарял лъжата за някаква роля на граф Игнатиев за обесването на Левски. Десет пъти български историци официално опровергаха тая гнусна измислица.

П.С. Спомни си колко пъти лично ти си повторил фалшификацията "Който ни освободи , той ще ни ..."
При това ти продължаваше да го правиш дори тогава, когато ти казвахме, че това е лъжа.

Райчо Радев каза...

Райчо Радев, подпис!!!

Анонимен каза...

Мария Василева- подпис

Ангел Грънчаров каза...

Колю, и 5 милиона комуноида да нарекат нещо "лъжа" ако то не е лъжа, с нищо не могат повлияят, да променят истинското положение. Разбира се, че теорията на Левски за освобождението на България от самите българи съдържа в себе си като изходна точка положението "Който ни освободи, той ще да ни и пороби!"; но който не разбира що е свобода, той просто няма как да осъзнае и признае тази истина, понимаешь теперь в чьом дело, драги Колю?!

Анонимен каза...

Увърташ нещата и се вижда постоянно един липсващ елемент - липсата ти на живот в прехубавия Запад... Не забравяй, че освен големите открития, той има и най-големите пороци... Всичко е голямо на Запад, и доброто, и лошото...

Че ако Запада не бяха хулигани, по-големи от Хитлер и руснаците, ти как ги виждаш тогава че кликнаха в небитието теа двамата бабаити?...

С Китай не ми се занимава, това не се дискутира с българин... Едно нещо каза вярно, че са мъдри, останалото са розови лиги, руски израз... Но и най-мъдрия си е малко прост, ти забелязваш ли сега, че ако си американски (или английски) политик, как ще те водят за носа? Но ти си учител нема сега да те бичуваме... Само искам да видиш, че американците никак не са наивни и глупави като теб, щом пишат статии срещу Китай - значи има нещо, ок?...

Че ти ако видиш на Запада техническите проблеми ще се гътнеш... Тука до нас сега протестират, че крематориума за умрели пуска черен дим, досущ като Бухенвалд и това депресиралo и изнервяло минаващите... Да кажа, че тукашното свръхрегулиране (точно то ти липсва да видиш западната "свобода"!!) изисква пушека да е... прозрачен. Внасят последна мода крематориуми от Щатите с прозрачен пушек... Това кога ще се случи при вас, а?...

С голямо учудване откривам в новините, че в BG все още се използват руски камиони ЗИЛ - каквито руснаците отдавна изхвърлиха, имат нови версии...

Не е Хашек тъп, той е като англичанин, много практичен... Твоя Достоевски е идиот, никой не чете това в наше време, дори и руснаците... Той си е идиот, а че получава оргазъм от това - това ли да четем?... Сега е 2019, немаме време за болни руски умове, ок...

Ае.

Пак повтарям, чети руска преса, по-точно превода им на западни медии, добри са в това... А защо бай Ганьо не го прави, имаш ли идея? Ето отговарям: Защото е тъп като задник и му е през кура кво става в света, той е малък, знае го, и се е приспособил...

Иначе нямаш приток на западна информация и това те души... Дали и няма пак руски заговор, че всъщност бълхàрите задушават всичко от Европа, а го заменят със свои версии за путèта, курèта и прочие?... При вас Европа е по-далечна от Парагвай, дали нарочно се прави от КГБ??

Прочие като четеш преводни американски статии на руски (който разбираш), къде е тука сянката на Путин, не моа да разбера ????????... Тъп си и това си е... Или нямаш интерес да търсиш истината, а само надуваш флигорната на мечтите... Мария Василева свири кресчендо... Въпроса е езиков, ехоооо, езика е неутрален, служи и на уродите, и на умните, ок?...

Но BG езика е трагедия, той ще се загуби скоро като самостоятелен език, отделно че и не е богат както руски, а прекъсна връзката си с него, която от Ботев до Дебелянов поддържаха...

А. от Австралия

Анонимен каза...



Сегашното ви маймунско поколение е толкова мякащо и отвратително, че няма да си дам зор да ида в Бълхария, тази прокълната територия...

Езика на баба ми и дедо ми, който звучи още в ушите ми, вече не съществува сред мякащото жвакащо чизкейкове и мъфини умствено изостанало BG население...

Такива идиоти нема в Русия, вервай ми !!... Те имат ум, ама ти като не си го видял чий е проблемо, а?...

-----------------

Една песен за ирландеца, напуснал Skibbereen, където в красивата природа принц би живял... Английския съдия-изпълнител подпалил къщата му за дългове, жена му припаднала и умряла там на снега... Избягал със сина си къде? Ами в Америка...

Аз не знам защо байганьовците непрекъснато се имат за жертви с целия си мързел и тъпоумие, когато целия Запад, Хашек и Русия вършат работата?...

А после ни предлагат да четем идиота Достоевски, ами да си го четат те и заврат да не казвам къде...

Айде да дойдеш в 2019, а?...

https://www.youtube.com/watch?v=DP8PB3viZck

SKIBBEREEN

Oh father dear, I oft-times hear you speak of Erin's isle
Her lofty hills, her valleys green, her mountains rude and wild
They say she is a lovely land wherein a saint might dwell
So why did you abandon her, the reason to me tell.

Oh son, I loved my native land with energy and pride
Till a blight came o'er the praties; my sheep, my cattle died
My rent and taxes went unpaid, I could not them redeem
And that's the cruel reason why I left old Skibbereen.

Oh well do I remember that bleak December day
The landlord and the sheriff came to take us all away
They set my roof on fire with their cursed English spleen
I heaved a sigh and bade goodbye to dear old Skibbereen.

Your mother too, God rest her soul, fell on the stony ground
She fainted in her anguish seeing desolation 'round
She never rose but passed away from life to immortal dream
She found a quiet grave, me boy, in dear old Skibbereen.

And you were only two years old and feeble was your frame
I could not leave you with my friends for you bore your father's name
I wrapped you in my cóta mór in the dead of night unseen
I heaved a sigh and bade goodbye to dear old Skibbereen.

Oh father dear, the day will come when in answer to the call
All Irish men of freedom stern will rally one and all
I'll be the man to lead the band beneath the flag of green
And loud and clear we'll raise the cheer, Revenge for Skibbereen!

А. от Австралия

Ангел Грънчаров каза...

Здрасти!

Правилно ли разбирам, че ме каниш да дойда да видя Австралия през 2019 година? :-) Или не съм те разбрал? Ако правилно съм разбрал, аз съм съгласен, но това ще струва купчина долари, а аз нямам пари да ида до град Брезово, където ми дават лекторски часове 6 часа седмично по 7.20 лв. на час, това прави общо 42 лева седмично, пълна мизерия, но ето, вчера едва намерих пари за да ида да уговарям с директора тия часове. За да ида днес в град Съединение да взема също толкова учебни часа за също толкова пари през втория срок ми се наложи да продам на безценица златния си пръстен (дадоха ми 136 лева за него, здравата му оскубаха!), таман обаче ще ми стигнат да платя сметките (за интернет, телевизия, телефони на жена ми и на мен) и да си платя пътуването до Съединение, това е, после пак фалирам; майната му де, парите не са важни, но без тях съвсем не може! Та мисълта ми е, че пътуването до Австралия при това положение за мен е пълна химера, ти мен наричаш фантазьор, но май ти си по-голям фантазьор от мен!

Но ако все пак някога ида до Австралия, знаеш ли какви хубави пътеписи ще напиша?! Може да вляза в литературата, защо пък не, а пътеписът ми може да се нарича "До Сидней и назад", примерно казано (Можем да измислим и по-добро заглавие.) Нема ли богаташи около теб, кажи им, агитирай ги, кажи им, че могат да спомогнат за развитието на световната философска литература ако ме спонсорират да ида за два месеца примерно до Австралия и до Америка?! (А за преводач да взема жена си или сина си, щот наистина нищо не знам на английски.) Опитай, потърси някой богаташ, мама му стара, може пък да откликне, знае ли се?

А иначе пускам текстовете ти даже без морална цензура, не ти махам даже и цинизмите, мръсните думи, но майната му; не ща да ти скопявам излиянията. Поемам този риск, приятел си ми. А ти вече си имаш фенове, които четат коментарите ти с удоволствие, писаха за това, ето, вече си станал нещо като съавтор на блога ми, няма лошо, нека...

Чао засега!

Bacho Кольо каза...

Ти отговори с думи прости кой ти дава право да туряш в устата на Левски думи, които той не е изричал!
Ти кажи защо пускаше оня гнусен фалшификат "Баьо Либене, дочувам, че ти и оная лудетина Ботьова сте решили да докарате миризливият казашки ботуш в Булгурско? Ако туй е тъй то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките.“? Ти даже изкара Левски най-жесток садист , само и само, за да прокараш мухлясалите си русофобски тези.

И кажи докога ще лъжеш , че граф Игнатиев има нещо общо с присъдата на Левски?
Защо лъжеш, Грънчаров?
Защо на един от уроците си лъжеше учениците си, че Русия провокирала Сърбия да нападне България след Съединението?

Защо лъжеш, Грънчаров?

Ти в състояние ли си да защитиш поне една теза, без да излъжеш?


Анонимен каза...

Ето чипсове от... леща (lentil). $5 е пакета. (халапùно на испански са просто люти чушлета)...

Въпроса на въпросите е - защо пак е от Америка? Защо не е от Германия или Италия?

Отговорo е прос - Америка е велика, защото има защо, тя не е велика защото като бай Ганьо е решила да е велика... Тя е велика защото дава това, което другите НЕ МОГАТ... Хич да не споменавам компютри, що не ги създадоха глупавите шваби, които били на крачка от... ракетните технологии. Е, ама Русия не беше на крачка, че не е тъпа като тях и им изпържи задника с катюшите и висококултурни немци-убийци бегàха назад кат опърлена свиня (това е немски израз)...

https://www.youtube.com/watch?v=BLXgkvP1ms8

Лъжовен е този свят, но професòре АIG никога не вижда бързо нещата, все му трябва време, дори петилетки, за да си отвори очите, че Путин е никой и ще отпътува... Той беше само бушон на прехода, докато Русия възстанови силата си от времето на Хашек...

Това време дойде... Ив Индж с име на турски роб, дамгосано му на челото, май не уплаши мечката особено, а?... Ми да се качи тогава на едно дърво и да кяризи оттам, ок...

А. от Австралия

Bacho Кольо каза...

Грънчаров, самозваний европеецо, кой ти каза, че Мартин Шулц е преседател на Европейския паламент?!?
Поне един от "интелектуалците", подписали смръдливото ти антрефиле, не знае ли кой е истинският председател?!?

Ангел Грънчаров каза...

Тука си много прав. Америка е велика защото прави онова, което другите не могат. И създава онова, което другите не могат. Защо в Америка бегат талантливи хора от цял свят, за да създадат там онова, което иначе, извън Америка, нямаше да го създадат? Ами защото Америка е създадена от свободни личности и е страна, в която свободните личности да могат да разгърнат талантите си. И затова в Америка са направени най-големите открития в последните два века. Това е.

Ангел Грънчаров каза...

Колю, я виж ти какво пише тук: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB_%D0%BD%D0%B0_%D0%95%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F_%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82 Оттук съм го взел. Ако е грешка, кажи като нормален човек кой е, да поправим грешката. Да, не знам кой е в момента председател на ЕП и затова проверих там. Ако там е греша, кажи да се поправи. Какво има да се перчиш като герест петел. Можеш ли изобщо нормално да говориш?! (А за другия ти коментар ще ти отговоря като имам време. Но как пък главата ти не увря, че въпросните изказвания на Левски точно отговарят на неговия мироглед, на неговите убеждения, на неговите ценности, на неговата теория. Това е по-важно отколкото простото фактическо съответствие с казаното или написаното от него. Това явно не ти се удава да разбереш. Никакви лъжи няма. И вий, комунистите, дето сте затънали до шия в лъжи, да наричате други хора "лъжци", съгласи се, е крайно тъпо! Вие, комунистите-русофили да не би да сте ходили след Левски и да сте записвали всяка негова дума? Как така ще ми твърдиш, че не бил казал това или онова? Аз на теб ли ще вярвам или на Захарий Стоянов? Аман от простотии! Ама от наглост! От Левски, Ботев, Захарий, Стамболов русофили няма да произведете никога, разбираш ли?! И да цензурирате постфактум какво били казали и какво не били казали е пълна комунистическа простотия и наглост. Срам немате ли бе, Колю?!)

Ангел Грънчаров каза...

Колю, виж и това: http://www.sitebulgarizaedno.com/index.php?option=com_content&view=article&id=870%3Aim&catid=29%3A2010-04-24-09-14-13&Itemid=61&fbclid=IwAR0H2lWHRXg5QF9hEMU2kVM2PZla128O2nw3c2dEdpKC2uFsG7DwpL0JDyk

Zdravka P Rubin каза...

Подписвам.
Необходима е промяна, но все пак скулптор трябва да реши възможна ли е при тази даденост-фигурата на върха на Бунарджика не е монолит...Не мисля, че при такова далечно отстояние на зрителя е възможно постигането на очакваното портретно сходство.
Трябва повече информация за хората, които не знаят и продължават да вярват в приказки. Нито един съветски войник не е загинал за България-това трябва да стигне до пловдичаните.

Анонимен каза...

Английски е в кръгова отбрана от мижитурки, които са го нарипили... Те са европейски главно (пуста завист), индийци и азиатци уважават английски...

Но тука си имаме работа с маймуни, а в случая с шимпанзето BG, изпуснато от клетката, която то нарича високопарно "преход"...

Ти ядеш ли бар - ще проядеш скоро, ако слушаш рекламите ви, защото те искат да ядеш...бар. Направен от шефа - ехооо, това е готвача ти, ок?... A то е просто вафла с ядки...

Тука надушвам много силно немското езиково влияние - те са и сега тъпи като задник, както и през 1944... Старателно избягват английски думи, в които има ЕЙ (не го могат тоя звук), или ДЖ (това е извън възможностите на квадратните им глави), да не говорим за овчо Е... Като в BAD (баня на немски)... Старателно избягват звучни на съгласна английски думи - а те всичките на съгласна са такива... Това немец е мозъчно неспособен да каже, при тях (баня) BAD звучи БАТ... Което на английски е задник (butt)...

Епичната борба срещу английския сега е поета от умрялата крава Бай Ганю, но той не знае на кой свет е, повтаря като папагал немски идеологеми като Кауфланд и детинско-малоумните им реклами...

Ти да си чул в Русия да се случва това? Ти да си чул, че Русия е велика държава, а BG е изтривалка на европейски нужници (да цитирам Хашек, а го мразиш, щото 1920 е по-умен от теб в 2020)...

Което виждам сега, е болезнено откъсване на Бълхария от грандоманията, който й даде Русия от 1878 та и досега... Е, стига ви - бегом обратно в колибите, и на разходка в Кауфланд, жалко робско племе...

Те ще ми говорят за Русия, теа неблагодарни имбецили...

Яжте барове и мъфини сега, да видите атлантическата любов, безумни и щурави чукундури с робско-турска съдебна система марка 1878... Гахана ви го каза, но се правите пак на ударени с мокър парцал, само дето Европа не е толкова улава да се хваща на тая инфантилна ви въдица...

Чети Гахана, идиот ще си умреш иначе, не чел Гахана, презрение ме изпълва, очителю невнятен!...

Влязъл ми той в Европа, но европейския съд те излезе бързо-бързо, а?...

Комедия с трагичен оттенък...

Но е удивително безумното дефилиране на артисти в Бълхàрия - те са навсякъде, 90% от срещите на Гала са с артисти, казано на нормален език - празноглави клоуни...

Цяла Бълхàрия е царски дворец, само че кой е краля не знаем, после има тъпла от артисти и шоумени, призвани да забавляват Негово Величество и борещи се за троха хляб както чайките в Сидни...

Но съществуват, те още са в 1970 в двореца на тоталитарния богопомазан (от Сейтън) крал бай Тошо селяндурина с трудности да говори и чете, или по-точно в 1877 на маанетата за султано...

Втората избрана каста в Бълхария са композиторите и музикантите - от великия Гяуров със странното име гяур (а кво ли значи то?), сега си имаме милионер Пайнер и милионерки отвpатителни татарски физиономии със силикон като Преслава и другите овце...

Но ето една събудила се овца - а нима това е АIG, о богове ?...

Напълно е възможно, не отричам тая руска възможност... В него е проговорил Ленинограда и величието на силния над парцалените префърцунени слабоумни кукли, качили се на едно дърво, за да не ги бастисат турците......

There has been an awakening have you felt it? > Имаше събуждане на силата, усетихте ли го, AIG?... (Star Wars)!

Така и досега тоя свят върви, а безумните у нас считат за луди, вика поето...

Ха-ха, безумните не стават свестни, те са си луди... Все едно кой господар ги е ритнàл по заднико им последен...

А. от Австралия

Анонимен каза...

България не ме вълнува. Нито наш'те планини зелени. Тревожа се за българите, че тръгнаха по света и всичко тук запустява.

Marin Mishev

Ангел Грънчаров каза...

Ами те тръгнаха по света в нормалните страни щото тук вашите политически приятели съсипаха живота ни, имам предвид ченгетата и путинците...

Анонимен каза...

Kato filosof kakavto paradirash da ci Nima ne znaesh che vsichki pametnici po Sveta sa zashtiteni, y ako tolkova te biva v preobraziyavaneto shto ne vzemesh da prevarnete dgamiite vav carkvi triabva vi samo msgicheskata ptachka, ima tolkova nepravda v Bg a vie ci cheshite ezicite sas gluposti, izmislete neshto za da podobrite jala na naroda che kakto varviyat neshtata niama y da go ima ne me valnuva nikoya dargava osven rodinata mi 🇧🇬 Bg zaradi nekadarni upravnici cme prokudeni po chugdi strani, kadeto dori dobre da giveesh ci ostavash Chugdenec darvo bez koren A iskat da gi varnat no kak kato ne spirat da kradat

Dimitar Dimitrov

Ангел Грънчаров каза...

Няма какво да парадирам че съм философ, аз СЪМ философ. С философстването не се парадира, то просто се прави. Но явно хал-хабер си нямате що е това философия, щом някакви "паради" се въртят в главата Ви по повод на нея.

Ние сме на този хал тъкмо заради това, че у нас господстват наследниците на альошовците. И докато не се пресече и изкорени из корен тази комунистическа альошовщина, България няма да стъпи на крака. Паметникът Альоша е злотворен символ, който продължава да трови живота ни, добро няма да видим докато продължава да стои там. Вечно ще бъдем най-бедни и най-унизени. Животът на нас, човеците, се управлява от символи, ето, твърдя, че България е в трагично положение тъкмо защото у нас альошовците (комунистите, ченгетата) държат цялата власт и диктуват положението. Махнем ли им извора на заразата, махнем ли им тотема, от който те черпят силата си, злотворната магия ще се развали. И България ще стъпи най-сетне на краката си, ще поеме напред...

Unknown каза...

Публикувано е писмото на Игнатиев до канцлера Горчаков, в което изразява удовлетворението си от изхода на "процеса" (всъщност анкета), и че великият везир се е вслушал в съветите му. Писмото е било в архива на патриарх Кирил.

Unknown каза...

Ти защо не си в Русия?

Unknown каза...

И този език, подчинен на източните говори е създаден след вашата "славна дата", задачи се увеличи разликата между българския език и все още създаващи в се "македонски".

Unknown каза...

Левски тези думи не ги е изричал а ги е писал!

Unknown каза...

Мартин Шулц беше председател на ЕП.