Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 13 ноември 2019 г.

Пловдив скоро ще се прочуе освен с това, че в XXI век убива един философ, но и с това, че преди да го убие го е принудил публично да си изгори книгите!


Свиден спомен... :-) Моята "напълно лична и дори личностна" битка, кулминацията на която започна в 2012-та година (иначе водя тази битка за свобода и достойнство откакто се помня!) завърши в 2019 г. с пълен погром - и с пълна победа на мутризираната властваща в образованието ни бюрокрация! ...

Моят погром, организиран и проведен (като ювелирна, направо брилиянтна бандитска акция!) от мутро-комунистическата власт в образованието, се изрази в следното:

Вчера аз, човек, който е написал трийсетина книги (издавам също така и две списания!), след поредното ми (трето за последните няколко години!) опраскване и изритване от образованието (цял живот бях учител по философия!), изпъдиха ме и този път по напълно мутренски, т.е. нагъл и грозен начин, за да живея и оцелея някак се видях принуден на моите 60 години да започна работа в един цех, където цял ден ще работя с... ръцете си, ще правя някакви детайли (да не обяснявам сега какви, щото ако се разкрие къде точно съм започнал работа мигновено пак ще се обадят на собственика и ще го накарат да ме опраска, да ме уволни и оттам!), сиреч, стана така, че в съвременните условия на тъй приказната страна МУТРОЛАНДИЯ обществото ни ще използва оттук-нататък не моя ум, не моя дух, не моето слово, не моите идеи, не, тия духовни неща не са нужни на нашето общество, то ще използва оттук-нататък единствено и само... силата на моите ръце, да, ще работя занапред, за да оцелея, само силата на ръцете си (доколкото я има де, щото не съм здрав, да не говорим, че съм вече стар човек!). Казвам този факт, съобщавам ви го, пък вие го възприемайте както искате, според ценностите и според морала си; според мен този факт е потресаващ, но за вас не знам как е: значи вие, драги ми сънародници, сте стигнали дотам в падението си, че не щете да използвате моя ум, моя дух, моя морал (потребен за възпитанието на младите, аз друго не ща да работя, нямам други претенции, не ща да ставам политик и прочие!), а сте решили да използвате ума и духа на... Боко Борисов, а от мен искате да използвате само силата на ръцете ми, да, на мен в МУТРОЛАНДИЯ не ми позволяват да практикувам обичайния за мен умствен (да го наречем така!) труд, а ме принудиха да преживявам и оцелявам някак единствено с физически труд, т.е. оказа се, че за вас най-ценното от мен е силата на поувяхналите ми мускули на ръцете (днес, тази заран от цял ден опъване и стягане, дърпане и прочие тази заран здравата ме болят мускулите на ръцете, щото такъв вид труд за мен е необичаен, аз съм свикнал да работя и то доста интензивно именно с ума си!). Та значи, да подчертая, във ВАШЕТО обществои държава, наречена МУТРОЛАНДИЯ, драги и скъпи сънародници, вие използвате ума, духа и ценностите не на философите, а на... мутрите, а на философите използвате силата на ръцете и на краката, нищо друго от духа на философите вам очевидно не е нужно, другото вие изобщо не го цените очевидно, нали така?! Ха да ви видим докъде ще ви докара умът на мутрите, после пак ще си говорим - когато разберете докъде ще ви докара умът на тъй обичаните и така високо ценените от вас мутри!


Пак съм благодарен, че един мой приятел, като разбра, че пак съм без работа (и съм в тежко положение защото мутризираните властници в образованието държат и съпругата ми, също учителка, също безработна, държат я принудително безработна вече трета година!) ми предложи да започна работа във фирмата на негов приятел - щото иначе ние, семейство от двама учители, цял живот учителствали, ще измрем от глад във времето на агонията на мутро-комунистическия режим, който вече стигна и до такива ексцесии като преследването по чисто политически причини на двама български учители! (На вас, разбира се, не ви пука за това де, знам, вие сте доста проницателни и като четете тия мои думи се подсмихвате гадничко и си казвате: "Тоа па Гранчаров на каков се прави сега, я го гледай ти, мерзавец неден, иска да ни метне, че властта преследвала него, нищожеството, по политически причини, ний обаче не се поддаваме на такива тъпи философски манипулации,, ний прекрасно знаем, че има нещо друго, сигур тоз Грънчаров е некакъв калпазанин или некадърник, който патологично иска да грабне нашето внимание и да спечели от това, ама ний нема да се поддадем, ний не сме прости, я го виж ти, той нас иска да метне, ама това нема да се случи!", налие точно това си помислихте, признайте си го де?!) Та аз по цял ден (към 10-тина часа) ще работя само с ръцете си, ще правя ръчно някакви детайли (не казвам какви, щото ако кажа, властта ще разбере къде работя и оттам ще нареди да ме опраскат!), един детайл от тия, които изработвам аз, се прави някъде за два-три часа (като сега съм неопитен още, ще го правя за двойно повече време!), като завърша един такъв детайл, по който има доста работа, ще ми платят за него 5-6 лева, на първо време за 8 часа ще мога да правя най-много два такива детайла, а като стана по-опитен, може и по 3-4 такива детайла да правя, т.е. сега-засега надницата ми ще е към 10-12 лева, а като стана опитен, живот и здраве да е, дано издържа, ще вземам надница по 20-24 лева! Това, дето се казва, е положението. Трябва, разбира се, да пазя строга тайна коя е тази фирма, щото ако се разбере коя е, властта ще я награби и за данъчни нарушения, знаете, понеже у нас цари пълна законност, остана само да бъде съсипана фирмата, която благоволи да даде възможност на философа Грънчаров да си изкарва хляба, и щом съсипем и нея, тогава в страната ни вече няма да има нито една фирма, която да нарушава законите, нали така?!


Една стотинка не мога да изкарам аз от своя умствен труд, в складовете и по борсите лежат напълно непотребни купища от моите книги, нямам пари да си ги докарам и да им направя едно аутодафе, да ги изгоря, но щом събера някой лев за да мога да ги докарам и натрупам, ще направя и това, нека България да се прочуе като най-тъпанарската страна, която дотолкова нема нужда от книгите на философите, че един философ е решил да изгори сам книгите и списанията, които също така е издал сам (правейки дългове, които години наред е изплащал със скромната си учителска заплата!~, но понеже народът на свидното му отечество дотам е затънал в простотия, че не ще да погледне книгите му, се е принудил след това да си ги изгори сам! И ще направя това в тъй културния и древен град Пловдив, да, ще го направя в оставащите месец и половина, в който Пловдив е все още европейска столица на културата, ще го направя, та Пловдив да се прочуе по цял свят освен с това, че убива в XXI век и то по особено мъчителен начин (с репресии, с глад и с унижения!) един философ, но също така, преди да го убие, е успял да го принуди сам да си изгори публично всички книги - за да отмъсти по някакъв начин на потъналите в простотия и бездуховност свои сънародници! Да, за да отмъстя ще си изгоря до една всички свои авторски книги и всички неразопаковани още топове със списанията, който съм издавал, именно списанията ИДЕИ и HUMANUS!

Бързам за работа, стига писане, отивам да работя с ръцете си във фирмата, за да не умрем със съпругата ми, също учителка, от глад! Хубав ден ви желая! Бъдете здрави!



Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

21 коментара:

Анонимен каза...

Това абсолютно не е вярно което пишете. Всички знаем ,че книгите ви са много търсени и лесно достъпни от многото онлайн платформи за поръчване. Вие самият сте казвал тук в десетките спорове че сте много интересен автор и имате и книги с три допечатки. Моля не говорете лъжи.

Анонимен каза...

Хората ви дават възможност да произведете нещо, което е потребно на хората, а вие пак страдате. А колкото до паленето на вашия самиздат - нямате право и подлежите на глоба. Проверете съответните наредби.

Ангел Грънчаров каза...

До другарката, написала ето този шедьовър на лириката:

Това абсолютно не е вярно което пишете. Всички знаем ,че книгите ви са много търсени и лесно достъпни от многото онлайн платформи за поръчване. Вие самият сте казвал тук в десетките спорове че сте много интересен автор и имате и книги с три допечатки. Моля не говорете лъжи.

Другарко, оценяваме напъна Ви да изглеждате духовита, но все пак сме длъжни да Ви попитаме: дали вместо да си пийнете хапчетата тази сутрин не сте ударила една голяма водна чаша с водчица?! :-)

Ангел Грънчаров каза...

С поемането на повече алкохол духовитостта Ви видимо се увеличава, дръпнете му сега и некоя и друга ракийчица! Вие сте била голема палавница ма, другарко?! Да се не надява човек!

Анонимен каза...

Когато хората ви го казваха това вие вместо да им отговорите например - Това ,че книгите ми не са популярни не дава никакво право на директорката да ме подлага на репресия( което е абсолютно вярно) и с което щяхте да спечелите отсрещната страна веднага за вашата кауза, вие отричахте истината и започвахте с вашето типично другарко, хапчетата ... Ебаси колко потенциални съюзници отблъснахте с това си твърдоглавие не е истина.

Ангел Грънчаров каза...

Вие сте била голема майпатчийка, другарко, бравос! Разсмяхте ме, развеселихте ме, благодаря! Значи требвало (за да не отблъсквам хората) да лъжа, така ли? Умна сте иначе! Ракийката Ви действа още по-ободряващо, а винце имате ли?

Анонимен каза...

Спрете да пишете тези никому ненужни книги.Така поне ще спасите няколко дървета.

Анонимен каза...

Вие ЛЪЖЕХТЕ като твърдяхте че книгите ви са много търсени и вие сте ги допечатвали .

Ангел Грънчаров каза...

Доре сте си дръпнала водчица та врещите врели-некипели. (Вярно е, че има мои книги, които са издавани от три до пет пъти с тираж 1000 бройки) и те вече са продадени. Но не мога да разбера какво толкова Ви вълнувату, другарко, моите книги като Вие спечиално си имате, а се надяваме, неизпиваеми количества водчица?

Ангел Грънчаров каза...

Тия пусти мои книги са Ви легнали на сърцето! Сега, като сте пияна, защо не започнете да пишете своята първа книга, та да мирясате поне малко?!

Анонимен каза...

Прав сте както винаги - палете всички .

Анонимен каза...

Ръцете ви болят защото мускулите ви не са тренирани. Цял живот паразитиране до това води. В реалната икономика никой не се интересува от дух,идеи,слово и т.н. В реалната иконимика се работи. Ако издържите/защото се съмнявам в това/ след 1 месец ще бъдете като машинка.

Ангел Грънчаров каза...

На вино ли минахте, другарко? Почнахте ли да пишете книгата си, гледам, поне малко сте по-спокойна?!

Анонимен каза...

Истина е, че не сте в състояние да проведе нормален разговор с когото и да било.
Единствената ви тема на разговор е - опраскан съм от системата, правилтеството иска да ме умори от глад, никой не купува книгите ми.

Не сте в състояние да продължите да работите, като учител, защото няма на какво да научите учениците. Единственото нещо, което владеете е да изкривявате информацията, така, че да ви е удобна на вас. Там къде всички казват, че грешите, вие продължавате да обяснявате как не сте от стадото, а сте философ. Това е все едно да плюя в лицето на хората и да искам да се отнасят към мен с уважение.

Вие сте абсолютно неспособен да направите реална самооценка за поведението си. Винаги се представяте в добра светлина, там където сте сгрешил. Смятате, че всеки ръководител ви е длъжен и че сте със специален статут. Това може да е било, по времето на комунистическия режим, докато сте писал доноси, но сега не е така.

Вие сте застинал в комунистическия строй. Мисленето ви, изказванията ви, постоянното предъвкване на темата показва невъзможността ви да надживеете комунизма. Опитите ви да се представите за демократ са покъртително смешни. Някой от демократична България да обяснява какви големи демократи са? Това нещо не се обяснява г-н Грънчаров, то се показва с действия. Вашите действия е да пишете жалби на институциите с безсмислени послания - както едно време, познах, нали ?

Книгите ви не са четат, защото нямат стойност. Това че сте карали ученици да купуват написаното от вас и поради тази причина сте продали 1000 бройки означава единствено, че сте злоупотребил със служебното си положение.

Няма да коментирам висшето ви образование.

Консултацията ви този път е безплатна, ако искате да продължим, ще се наложи да си платите.

Бъдете здрав, на второ място ви пожелавам да намерите щастието. Човек не може цял живот да живее, като вас. Тъжно ми е да ви гледам по този начин, човек с капацитет, със знания да живее в омраза, да мрази всичко и всички около себе си. Махнете блога си - изложихте се, провалихте тази ваша мечта. Заживейте в спокойствие, работете, създавайте и най-важното - четете. Вие г-н Грънчаров отдавна не четете книги, разчитате единствено на знанията ви от преди години, които със сигурност не са малки, но са недостатъчни!

Анонимен каза...

И на 60 години не е късно човек да научи какво е истински, пълноценен труд.

Анонимен каза...

По-точен анализ не съм чел в този блог. Поздравления!

Анонимен каза...

Кой по-точно анализ имате предвид?

Анонимен каза...

Прекрасен анализ и не злоблив. Има някаква топлота.

Анонимен каза...

Кой по-точно анализ имате предвид?

Анонимен каза...

Дано в тази фирма цари свобода и демокрация, заслужавате поне малко уважение и добронамереност след последните драматични събития!

Анонимен каза...

Първите постове на Грънчаров през Новата 2020 г: "Започвам борба за пълна демократизация и декомунизация във (*фирмата, в която работи)" :-)