Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 16 август 2020 г.

Как спорих с един наивник на средна възраст с добре промит от мутро-ченгесарската пропаганда мозък?



Оригиналното място на диспута. (Понеже опонентът ми, както съм убеден, след своя разгром непременно ще унищожи разговора ни с оглед да скрие резила си, ми се наложи да пренеса спора ни (засягащ изключително важни проблеми!) тук:

Георги Пашевъ: Партиите в Апталия са долни болшевишки вертепи; сварталища на крадци и коври и слабоумни подлоги.

Ангел Грънчаров Следвате байганювата "мъдрост", че всички политици, видите ли, били маскари, което, както и да го погледнем, обслужва интересите на истинските маскари - и обижда несправедливо ония политици, които си вършат нелеката работа съвестно, т.е. те съвсем не са маскари. На нивото сте на байганювата "мъдрост", сиреч, сте на най-ниското културно ниво. А това ниво, както е известно, не само обслужва интересите на истинските маскари в политиката, но и е социална опора на диктатурата на простаците, която Вие на думи уж отричате...

Георги Пашевъ Вие имате доста да обяснявате, като например защо вашата партия се самоуби политически като беше политическа робиня на Тиквата и така беше наказана на следващите избори да остане извън парламента.

Ангел Грънчаров: Аз нямам партия, господин Ганю. Моята партия е истината.

Георги Пашевъ: Ганю са тези, за които сте работили и подкрепяли през годините: СДС и ДСБ партийци. Тях наричайте Ганю. Вие сте Гочоолу или Дочоолу :)

Ангел Грънчаров: Георги Пашевъ Успокойте се малко. Крайно слаб сте в дебатите. И в мисленето. Нездрави са Ви ценностите. Просто немате такива. Затова се веете като листо под вятъра. Понеже ми се озлобихте и не знаете вече какво говорите, спирам с опитите си да Ви помогна да се ориентирате в реалната ситуация. Но щом избълвате поредната си манипулираща глупост, ще Ви изоблича, естествено.

Георги Пашевъ: Изобличаването изисква доказателства. Няма как да спрете с нещо, което даже не можете да направите.

Георги Пашевъ: Да симпатизираш на партии, които са ОПГ е един вид съучастие в техните престъпления :)

Ангел Грънчаров: Георги Пашевъ Кога, драги лъжецо, съм симпатизирал на партии, които били "ОПГ"? Вие мен по този начин ме обвинявате, че съм един вид престъпник! Искате ли да Ви дам възможност да докажете клеветата си в съда?!

Георги Пашевъ: Били ли сте симпатизант на партия, която е била в коалиция с Боко Тиквата? Да или не?

Ангел Грънчаров: Георги Пашевъ На кой и защо съм симпатизирал си е моя работа и съм обяснил пределно ясно. Вие като какъв се изживявате в момента? Не се ли усещате, че се държите тъкмо като оня нещастник Гешев? Който също като Вас демонстрира без капка неудобство пълната си безпринципност...

Георги Пашевъ: Ще приема този отговор за "Да". Нямам повече въпроси :)

Ангел Грънчаров: Георги Пашевъ На две места ли вече ми задавате въпросите си в стил "Гешев"?! :-) Що не отидете да работите в некой парцал от типа на ПИК? Имате пълния набор от качества за това...

Георги Пашевъ: Навярно, с голяма степен на вероятност, даже сте гласувал за тази партия, преди тя да стане част от правителство на Боко Тиквата и така сте помогнал за властта му.

Ангел Грънчаров: Георги Пашевъ Дърдорите врели-некипели. Явно изобщо не сте вникнал в нещата. Въпросната коалиция влезе в сътрудничество с Боко по една-единствена причина: да направи съдебна реформа. В най-тежки условия и приемайки огромен риск, се опита да направи нещо добро за България. Така правят истинските политици и държавници. Щом Боко се изметна, тя си изтегли министрите и спря подкрепата си за правителството му..

Георги Пашевъ: И къде е съдебната реформа? НЯМА Я! Да, ама правителството на Боко беше факт. И Москов му се подмазваше отвратително и безчестно! И това беше факт, който не можете да отречете.

Ангел Грънчаров: Георги Пашевъ Като Ви се казва нещо, го четете по няколко пъти и се помъчете да сфанете смисъло. Щото това не Ви се удава. Ха сега се върнете по-горе да видите що Ви казах. Москов се поблазни от министерския пост и затова загуби подкрепа и от партията си, и от мен.

Георги Пашевъ: Вие крепяхте властта на Боко Тиквата поне няколко месеца, надявайки се, по собствените ви думи на съдебна реформа, на която САМО ИДИОТ щеше да се надява да бъде извършена с подкрепата на Боко Тиквата. Затова, преди да се влиза в каквато и да е власт, се прави коалиционен договор, в който се пише от А до Я какво се прави. В Германия имат по 200 страници коалиционни договори. А правосъдния министър даже не беше ваш... Христо Иванов си беше баш тиквен човек.

Ангел Грънчаров: Георги Пашевъ При дадените реалности в оня Парламент единствения шанс да се направи нещо добро за България беше Реформаторския блок да се опита да внесе поне малко разум в правителството и да се опита да направи най-важните реформи. Недейте да се опитвате да продавате краставици на краставичари, един Радан Кънев е поне 500 пъти по сведущ от Вас в политиката, така че него да учите кое как се прави е тъпо.

Георги Пашевъ: Ако не знаете, да ви кажа, че хората, които бяха гласували за РБ, се почувстваха предадени, когато ви видяха във властта. И точно затова, на следващите избори бяхте справедливо наказани от тях, като не гласуваха за вас: Защо ми е да гласувам за притурка на Боко Тиквата. Аз ако искам власт на Боко ТИквата, ще си гласувам директно за него, а не за негова притурка. А вие се доказахте тогава като притурка. Даже половината РБ беше за оставане във властта: СДС, вашия човек Москов, на който му се ослади властта и т.н.

Ангел Грънчаров: Георги Пашевъ Пише се "услади", не "ослади". Много от хората не мислят досущ като Вас. Те си пеят в хор това, което им внушат медийните мерзавци, служещи срещу заплащане на олигархията и ченгетата. И затова като Вас са листо, веещо се под напора на ветровете.

Георги Пашевъ: Не може да обвинявате хората, затова, че сте ги предали, показвайки политическа безпринципност, прегръщайки се със самия дявол.

Ангел Грънчаров: Георги Пашевъ Пак не разбрахте за какво става дума. Опитайте да схванете, но първом се освободете от емоцията си да ми отмъщавате за това, че нито един аргумент от Вас не издържа и най-елементарната проверка, на която го подложих...

Георги Пашевъ: Какви проверки? Вие досега не сте казал нито 1 логично нещо. Нито 1.

Георги Пашевъ: Вашият велик РБ трябвало да стане подлога на Тиквата, защото Тиквата обещавал съдебна реформа, ама реално не е обещал нищо конкретно, защото не пише нищо черно на бяло в коалиционен договор, ама понеже РБ много искал власт, та затова влязал във властта. После по едно време в ДСБ видяли, че тази власт им вреди много на рейтинга и решили да се чупят, но СДС и Москов решили да цоцат докрай, макар и да им е за последно.

Ангел Грънчаров: Георги Пашевъ Там Ви е проблемът, че не успявате да мислите. В главата Ви е бъкано с факти, които не успявате да подредите. Моите аргументи са от чисто логично (мисловно, разумно!) естество, ала ето че Вие не можете да ги осмислите поради оня същия ценностен дефицит, от който страда душата Ви.

Ангел Грънчаров: Георги Пашевъ Казах Ви, "анализите" Ви са на ниво агенция ПИК. Там Ви е мястото, да повторя още веднъж, Вие сте нещо като златна мина за тях...

Георги Пашевъ: Всеки, който не е правоверен костовист и ДСБар за великия и незаменим Грънч е агенция ПИК или нещо такова :) Не е така, Грънч. Не може вечно да обвинявате всички други, но не и себе си за катастрофалната ви загуба на онези избори след като бяхте употребени като наложница на Тиквата.

Георги Пашевъ: Иначе в БГ-я това е национален спорт: да обвиняваме все другите за нашите си грешки, но за хора с претенцията да са велики реформатори, това не трябва да е така.

Георги Пашевъ: И изобщо кой ще е тоя реформатор на БГ, който не е реформирал първо самия себе си :) Никакъв реформатор не е тоя :)

Ангел Грънчаров: Георги Пашевъ Да, ПИК много губи че не Ви е вербувал. Всъщност нищо оригинално не казахте, а предъвквате техните плювни и храчки по адрес на единствените доказани на практика български реформаторски и демократични сили, заради реформите на които по време на управлението ОДС България влезе в ЕС и НАТО.

Георги Пашевъ: Трябва да сте голям наивник, за да мислите, че сме в ЕС и НАТО заради СДС/ОДС :) Поне половината от преговорите за влизане в ЕС бяха водени от "Мадам Йес" (Кунева/Пръмова). Според вече починалия посланик на Малтийския орден у нас (Камило Дзуколи), ако не беше царя, щяхме да гледаме ЕС през крив Макарон :) Виж, за НАТО може да кажем, че СДС има малко по-голям принос, но и той не е на 100%. Аз, обаче, говорих за безславния ви период в РБ, който е изключително позорен. Предишния е горе-долу приемлив, макар, че и там има много какво да се критикува.

Георги Пашевъ: Даже самият ЕС признава де факто, че ние сме приети по политически причини в ЕС, макар и да не сме го заслужили реално, защото не са били проведени решителни реформи. Доказателство за това е механизма за наблюдение :)

Ангел Грънчаров: Георги Пашевъ Няма що, много "авторитетен източник" ми цитирахте, един масон! :-) Откъде ги намирате тия глупости, точка по точка повтарящи бълвочите на медийните мерзавци, обслужващи ченгетата. За Ваше сведение ще кажа, че Царо дойде на власт и първото, което каза, че на България не й трябвало да влиза в никакво НАТО и в никакъв ЕС, а щяла да бъде "неутрална". Това му възложиха да прави ченгетата, ала понеже проклетият Костов беше вече така задействал процеса, слугата на ченгетата не успя да направи нищо. И затова му отрязаха квитанциите. Поне малко не можете ли да мислите и да сфащате?!

Георги Пашевъ: Тази глупост за "необратимия процес" на Костов, само вие костовистите си вярвате на нея. Ако процесът беше наистина необратим, нямаше ЕС да ни слага унизителен механизъм за наблюдение :)

Георги Пашевъ: И за ваше сведения, Камило Дзуколи не е масон, а представител на Малтийския орден, който е най-престижния католически орден (католическата църква е във война с масонството от векове, но вие имате много бедна историческа култура).

Георги Пашевъ: И в истинския Малтийски орден (не имитациите) могат да членуват само католици духовни лица и короновани особи (по изключение и некатолици като нашия цар) :)

Ангел Грънчаров: Георги Пашевъ Сложи ни ЕС "унизителен менанизъм за наблюдение" по причина на това, че нито правитеството на Псевдо-Кобурга, нито на Дмитрич, нито едно от правителствата на Боко Бодигардо не направиха нищо в област правосъдие, борба с корупцията и организирана престъпност. Нищо не направиха, защото бяха правителства на мафията. Как пък не Ви беше срам за това, което тези правителства не направиха, да вините Костов?!

Ангел Грънчаров: Георги Пашевъ Не ми хвалете католиците, те не само че са обвързани като свински черва с масоните, но и са в някои отношения още по-зле от тях. За моята историческа култура не не грижете, погрижете се за своята.

Георги Пашевъ: Ангел Грънчаров , явно вие обичате да ставате рано. Ое преди 50 минути сте избълвал тия глупости. Показахте си реалната болшевишка същност, бълвайки змии и гущери за нас католиците, подобно на ДС агент от псевдоправославната ви църква, оплюващи католицизма и католиците неистово, защото знаят, че са заплаха за техния ДС рахат и “цезаропапизъм”. Повече не ми трябва да споря с вас. Явно нас ни делят цивилизации (буквално и преносно). А в последния коментар даже демонстрирате невежество в това как се слага механизъм за наблюдение на страна членка. Не сте ми на нивото. Костов бил направил присъединяването ни необратимо, ама явно не е необратимо, защото ЕС още в първия ден от присъединяването ни почва да ни наблюдава с недоверие дали сме демократична страна наистина 🙂 Издишате отвсякъде 🙂 А тогава партията на Боко още не беше родена, а вие я намесвате и нея по навик 🙂

Ангел Грънчаров: Георги Пашевъ Приеха ни в ЕС 2007 г. Тогава вече 6 години на власт не е Костов, а Царо, Доган и комунистите. Наложиха ни наблюдение защото в ония сфери нищо не беше направено години наред. Даваха ни от ЕС 6-месечни срокове, никакъв прогрес нямаше в тия области. Причината за наблюдението следователно е не в Костов. Ако Костов беше упрявлявал втори мандат, мафията щеше да бъде натикана в миша дупка. За да не се случи това, побеснелите от злоба ченгета домъкнаха мадридското недоразумение. Не само че сте невежа исторически, в областта на фактите, но сте много зле в осмислянето им...

Ангел Грънчаров: Георги Пашевъ Понеже не знаете, че не знаете, затова се излагате непрекъснато. Ето, казвам Ви го, правя Ви тази добрина, Вие ме мразите. Вие сте значи точно от онази категория ученици, която поиска смъртна присъда на Сократ, щото той им помагал да осъзнаят че не знаят, а те го намразили. Знаете ли как е справедливо да бъдат квалифицирани тези ученици? ;-)

Георги Пашевъ: Щом има механизъм за наблюдение, значи присъединяването ни НЕ Е било необратимо и спокойно е можело и да не се случи. Кой колко е виновен за това, за мен не е важно. Важно е, че излъгахте, че присъединяването ни е било необратимо и междувременно обидихте близо 1.2 милиарда, а навярно и повече католици по цял свят, в това число и мен, с първичната си злоба към тях в стил Лудо Коле и ДС псевдоправославни църковници. Повече не ми трябва да се забърквам с вас.

Ангел Грънчаров: Георги Пашевъ Неистово търсите фалшив повод да ме обявите за "враг", щото Ви показах, че издишате отвсякъде. Не съм обвинил нито един католик, а някои техни водачи, които са срам за католическата църква.

Ангел Грънчаров: Това, че въпреки всички безобразия у нас след 2001 г. България е в ЕС, показва, че влизането ни е необратимо. Елементарно, Уотсън! Даже 20 години старания на промосковските проксита не можаха да направят изхвърлянето ни от ЕС. Ето докъде води неумението да се мисли...

Георги Пашевъ: Безобразията ви продължават с още по-голяма сила. Вие сте чалга политик (ако изобщо можете да се наречете такъв), подобно на Боко и Славчу, които иначе плюете. Даже и те не биха си позволили да стигнат до тази низост да плюете по такъв безобразен и долен начин. Ако присъединяването ни към ЕС беше необратимо, нямаше да има механизъм за наблюдение. Механизма показва, че ЕС ни нямат доверие и за това са виновни всички, които са отказали да направят реформите, които е трябвало: и вашия Костов включително. Ако вашия Костов управляваше както трябва, хората щяха да са доволни от него и да го преизберат на изборите, на които дойде царя. Добрият управник няма нужда от клакьори в нета да го защитават: неговите постижения щяха да подобрят живота на хората толкова много, че да са най-силната му реклама. А вие издишате...

Георги Пашевъ: И изобщо, нашите писаници тук са тотално безсмислени, тъй като народа отдавна е дал своята "присъда" за властта на Костов. След като той позорно загуби изборите през 2001г., това показва, че обикновените хора не са били доволни от неговото управление. Ако ви изкарам вестници от онова време, ще видите, че и тогава е имало чутовни корупционни скандали. Костовата власт е била също корумпирана. Четох и статия от Капитал от онова време, която доста критикуваше Костовата власт и то обективно, не просто за корупция, ами за концептуални грешки. Ще видим след 30 години какво ще казва Историята за вашия Костов :) Трябва да са минали поне 50г. от събитията и да са измряли голяма част от активните участници, за да е по-обективна историята :) Според мен, цялото това 30 годишно нещо, наречено "преход", ще бъде наречено "тъмната епоха" :)

Ангел Грънчаров: Георги Пашевъ Освен да повтаряте глупостите на медийните мерзавци, обслужващи хегемонията на ченгесарския режим, друго явно не можете, добре са Ви промили мозъка тия въпросните мерзавци. От 2001 г. до 2007 г. можеше, ако имахме свестни управници, а не ченгесарски наемници като Царо, Дмитрич, Гоце Първанов, Доган, да бъдат проведени ония реформи, за които настояваше ЕС, и тогава режим на наблюдение просто немаше да има. Но нима обслужващия персонал на ченгетата във властта в лицето на Царо, Гоце, Дмитрич, Доган (а след това и Боко!) можеха да дръзнат да направят нещо, което да накърни властовата хегемония на техните господари? Те нима посмяха да направят нещо в областта на налагането на законност, на справедливо правосъдие, в областта на борбата с корупцията и престъпността?! Нищо не направиха, напротив, настъпи същински разгул и на корупцията, и на престъпността, и на беззаконието! Ченгетата организираха преврата срещу Костов (домъкването на мадридското чучело!) само защото добре знаеха, че втори мандат на Костов означаваше смърт за тях, за мафията им. Това са елементарни неща, които знаят вече и децата, ала ето, Вие, с Вашия промит мозък, се инатите да признаете. Четете внимателно книгите ми и ще научите истината за прехода.

Ангел Грънчаров: Приказките за "присъдата на обикновените хора над Костов" пак е тъпо комунисто-ченгесарско клише. Инетерсно е, че нищо оригинално не успахте да измислите, а само като развален грамофон повтаряте глупостите на ченгесарската пропаганда, която медийни мерзавци като Кеворкян, Карбовски, А.Райчев, Славчу Учиндолецо и прочие срещу щедро заплащане от мафията успяха да набият в главите на немислещи наивници като Вас...

Георги Пашевъ: Ангел Грънчаров , щом като най-после признахте, че е имало непроведени реформи, то е редно да кажете и защо не ги проведохте вие 🙂

Георги Пашевъ: Много е лесно да обвинявате все другите за вашите пропуски. Значи, за всичко са виновни всички други, но не и Костов, нали 🙂 Да ви “имам” “обективността” 😉

Ангел Грънчаров: Георги Пашевъ Реформата е нещо, което не се прави с магическа пръчка. Костов проведе най-тежките и съдбовни реформи, които трябваше да бъдат продължени, за които се искаше необходимо време, той стори това през мандата си. Не могат да се правят всички реформи наведнъж, трябва да се почне от най-важните, като проработят те, се почват следващите. Правителството на ОДС направи приватизацията и лиши крадливата ченгесарско-мутро-комунистическа мафия от икономическа основа, те вече нямаше как да крадат, което е предпоставка за последвалия 10 годишен период на икономически растеж. Мафията пропищя и прати своите емисари в Мадрид да молят Царо да се върне с оглед да не бъде допуснат втори мандат на Костов, щото станеше ли това, с мафията беше свършено. Това са неща, които вече и децата в детските градини знаят, ето че само Вие не знаете щото сте с промит мозък. Казах Ви, четете книгите ми за прехода, за да разберете неговата истина. Стига тази истина да не Ви е съвсем безразлична...

Ангел Грънчаров: Прочее, публикувах разговора ни в блога ми, вярвам, че не възразявате, засягаме важни въпроси, по които обърканите като Вас са бол, на тях поне да помогнем ако Вие продължите все така да се инатите поради пропагандното безразсъдство, в което сте изпаднал...

Георги Пашевъ: Стига да не изкривявате думите ми, го публикувайте където искате. Аз не се крия и позициите ми са публични. А кой е объркания и кой не, времето го показа и ще продължава да го показва. А вие, ако искате да сте наистина полезен на “обърканите”, ще сте обективен. Обективен човек казва не само плюсовете, но и минусите за всяко нещо. Досега вие не сте казал нито 1 минус на костовата власт.

Георги Пашевъ: Още от заглавието се вижда, че сте изкривили думите ми и сте необективен. Даже не си стува да ви съдя 🙂

Ангел Грънчаров: Георги Пашевъ Говорите наизуст. В книгата ми ще намерите всичко, критики от мен спрямо Костов бол. При това си позволявах да го критикувам тогава, когато беше на власт и всички му се подмазваха. Имам и статии по тогавашните вестници, в които съм критикувал правителството и рисковете пред него. Глупаво е да говорите наизуст, страдайки от не по-малко глупави предразсъдъци, дължащи се на неинформираността Ви, пък и на неумението Ви да осмисляте сложни феномени на живота, каквито са политическите процеси и реалности...

Ангел Грънчаров Ето линка: Как спорих с един наивник на средна възраст с добре промит от мутро-ченгесарската пропаганда мозък?

Ангел Грънчаров: Георги Пашевъ Да бе, аз си нямам друга работа, та ще взема да изкривявам думите Ви, които при това са си предостатъчно криви... :-)

Георги Пашевъ: Ангел Грънчаров , то се вижда кой не е премислил политическите процеси: този, който защитава политически трупове и реално неизбираеми никога повече лица. Ако разбирахте поне малко от политика, нямаше да изпадате в такава абсурдна ситуация.

Ангел Грънчаров: Георги Пашевъ Вие сте един нагаждач. Сигурно копнеете за политическа кариера, залагайки на лъжи и опитвайки се да се харесате на немислещите. Да, ние, дето работим за истината, или сами сме "трупове", или залагаме на "трупове", в страната на лъжата всички, които работим за истината, сме "трупове", а лъжците триумфират. Но нали уж бяхте християнин, нали знаете, че който залага на лъжата, залага на какво? :-)

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

10 коментара:

Анонимен каза...

Отношението на Пашев и Димов към теб казва всичко.

Анонимен каза...

Пашев е прав. Отворете си очите, отпушете си съзнанието.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, как решихте, че Пашев е прав? Щот и Вашия мозък е промит с глупостите на ченгесарската пропаганда ли?

Ангел Грънчаров каза...

И какво каза отношение към мен на Пашев и Димов ма, другарко? Бихли ли ни обяснила какво имате предвид?

Анонимен каза...

По принцип Грънчаров си прав! Но езика който държиш е отвратителен. По този начин отблъскваш много от читателите. Крайно време е да се замислиш.
А Костов наистина е най-добрия политик от най-новата ни история. Това, че не беше предпочетен за втори мандат го доказват трите мандата на боко тиквата. Матрьяла...

Ангел Грънчаров каза...

Кое ми е "отвратителното" на езика, че не се сещам? Бихте ли дала някакъв пример?

Анонимен каза...

Е, не са пълни глупости премахването на партиите - това вече се случи в новата ни история след 1934 г

Todor Georgiev

Ангел Грънчаров каза...

Премахват партиите фашистите, национал-социалистите и комунистите. Те са врагове на партиите защото са заклети врагове на демокрацията. Това нещо трябва да Ви говори. Нима тия режими са процъфтели, та ми дърдорите, че безпартийната тоталитарна система била имала предимства пред демокрацията?!

Анонимен каза...

Е, па не дърдоря а се базирам на реален исторически факт от нашата си родна българска история - след 19 май 1934 г. до 9 септември 1944 г. са забранени партиите. Първи го прави правителството на К. Георгиев. Следващи правителства дори провеждат избори без партии, когато държавен глава е цар Борис III. Та той не е комунист, не е фашист, не е и нацист. Това дотук не е фантазия, а посочване на неща, които реално са станали за да покажа, че вече сме имали безпартийно управление, когато България не е с тоталитарна система

Todor Georgiev

Ангел Грънчаров каза...

Todor Georgiev Безпартийните избори при Цар Борис Трети всъщност пак са партийни, само дето отделните видни полици участват в тях като личности, а не като партийни листи. Изобщо опитайте се да осмислите какво е "партия" (значи "част" на латински) и на тази основа помислете върху това: може ли отделно взета личност да бъда "партия", всеки от нас дали също не е един вид "партия", като всеки е "партия" може ли тогава отделно взет човек да си е толкова самодостатъчен, че, примерно, да успее сам да спечели изборите така, че да вземе властта (!) и да управлява напълно сам, без да има други хора около себе си, които да му помагат за упражняването на властта? Дали тиранитът не е "човек-партия", това ли предпочитате пред нормалната ситуация, при която група хора с еднакви разбирания и ценности, с еднакви схващания за това как се управлява и за какво се употребява властта, да се обединят силите, да създадат партия и заедно да упражняват властта когато спечелят изборите? Налага се да помислите и ще схванете, че "безпартийния режим" всъщност е тирания, управлява един човек (вожд, фюрер), но около него пак има помощници, т.е. дори и тогава пак има партия (еднопартиен режим!). Тия, които толкова мразят партиите, дали не ги мразят затова, че са много, сиреч, не са ли те фактически привърженици на еднопартийния режим, на "партията-държава"?!