Представена публикация

Долу правителството на ченгесарската мафия - и вън от прокуратурата на главния прокурор на Доган-Пеевски!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде р...

неделя, 2 август 2020 г.

Защо нашенските родни тикви и кратуни немат никакъв умствен и нравствен прогрес през вековете?!


Когато 4-5 села и градчета се вдигнали на бунт и на неравна битка за свобода по време на Априлското въстание в кървавата 1876 г. огромната част от нашенците тогава седели досущ по същия начин както сегашните дървени "философ"-критици на "безразсъдната младеж" от протестите и дърдорели абсолютно същите идиотщини:

- Абе нема никакъв смисъл да се дигаме срещу поганците бе, нищо нема да стане от тая работа, какво ни е при падишахо (Боко), добре си живуркаме, да се бием с душманите ли, неее, не сме толкоз прости, ке чакаме Дедо Иван да ни донесе свободата таман на тепсия, нека тия луди глави да ги изколят щом им е токоз акъло, ние зад дебелите дувари ке се спасим от огъня, майната им, за некаква си там свобода не щем да мрем, айсиктир, ний пък само ке седим и ке гледаме как колят наште родни братя и сестри!

И прочие дивотии дърдорели тогавашните родни дебелоглави чутури или тикви...

Абсолютно същото като сегашните чутури-тикви дърдорели, значи излиза, че за 150 години абсолютно никакъв умствен и нравствен прогрес тия тикви не са преживели! Тия 150 години за тях са минали абсолютно безследно, нищичко не са научили от историята!

Същите тия сега, естествено, са големи "патреоте" и на тържествата по повод на годишнина от Априлското въстание стоят най-отпред с най-големите свещи и дори отвреме-навреме по некоя едра лицемерна сълза ронят, но само ако има телевизионни камери наоколо - с оглед да доловят колко нежни души имат!!!Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

8 коментара:

Анонимен каза...

Какво се разбира под нашенци? Ако е българи то тогава това което пишете е лъжа. Тогава едни българи са въставали а други са също ставали за да заколят първите. И Батак и Перущица са изклани от българи мюсюлмани. Т. Е. тези две групи са си били доста активни. Третата група като мен в момента знаят, че и да се смени правителство това по никакъв начин няма да се отрази на живота им и им е все едно.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, мутро-мафията краде нацията, но Вас това не Ви засяга никак, тъй ли? Страната тъне в беззаконие, но това Вас специално не Ви пречи, тъй ли? Я помислете малко. Да не живеете на Луната?

Анонимен каза...

И да престане да я краде, и други да дойдат които ще я крадят или не, нищо в живота ми няма да се промени. Или поне не нещо от това което ме вулнува. За първи път ли срещате човек, който е успял така да се развие, че грам да не зависи от това кой е на власт? Донякъде е разбираемо като имаме в предвид, че цял живот сте на държавна служба и никога не сте членували в духовни групи като дъновостите например.

Ангел Грънчаров каза...

Аз не само в дъновистите не съм членувал, другарко, аз не съм членувал и в БКП като Вас. А щом не зависите от властите, значи принадлежите на съсловието на ченгетата, което винаги е на власт, нали познах?

Анонимен каза...

Ченгета, не ченгета аз съм свободен от тези проблеми. Всички болки и радости в живота ми са следствие на решенията които аз взимам и за това изборите не ме вълнуват повече от 15 години. Но е доста поучително хора като теб вместо да си решът настоящия проблем си въобразяват, че ново правителство може да му го реши. Интересно е като страничен наблюдател.

Анонимен каза...

>>> >>> >>>Еми AIG, аз какво ти казах - руската сила измете султана, турците с тяхната многобройност нямаше никой да изтика от BG и сега щяхме да сме като кюрдите - без държава и с първи език турски...В среден BG град 1870 година турските къщи са 84 а българските 23... Това да ти говори нещо?...Разбира се руската сила изрита поганците ведно с купените им европейски оръжия - че Москва може да си прави и сама оръжията...Сега се появи един трансджендър USA със замъглен мозък и индийски "механици" на ракети да отклонява Русия от мисията й в Европа...Тоя джендър Русия може да го ритне по дебелия задник когато си поиска и ще фърчи сланина...Но BG няма ум за това, те са дребни и завистливи душици...Няма да забравя как почти ме скъсаха на изпит по философия 1986, защото бях учил от… руски учебник - просто ми хареса как излагат нещата, по-логично беше някакси...Бай Ганьото професор се начумери веднага като чу непознати учения (а уж били братушки), уплаши се (ами ако съм враг?) и едва не отнесох двойката, заминах си с тройка... Той въобще и не слушаше какво говорех след като усети че му е непривично и различно от другите папагали-студенти...Ето ти и случайна статия която сега видях за руския патриарх Кирил - ти да си чул BG патриарх да говори? Та той няма ум, той е като Максим - да си чул някога покойния Максим да е казал нещо смислено?https://ria.ru/20200802/1575276368.htmlОткога аз казвам че целия BG народ е един ментак и че без Pусия нямаше да ни има, и то отдавна?Самия ти го казваш с разрушението на българския Картаген - те (BG) нямат ум, само глупости пишат където и да отвориш. И протестърите им, и всичко, е един тюрлю-гювеч...Но не е така с Русия, а?Ами не е...

A. от Австралия

Анонимен каза...

Най-добре го е казал великият Радой Ралин:"Първите паднаха в кърви, последните станаха първи!"

Ангел Грънчаров каза...

До другарката, написала ето тази пищна лъжа:

Ченгета, не ченгета аз съм свободен от тези проблеми. Всички болки и радости в живота ми са следствие на решенията които аз взимам и за това изборите не ме вълнуват повече от 15 години. Но е доста поучително хора като теб вместо да си решът настоящия проблем си въобразяват, че ново правителство може да му го реши. Интересно е като страничен наблюдател.

Другарко, очевидно Вие живеете на Луната. Апропо, дърдорите глупости, никога не съм очаквал някакво правителство да решава проблемите ми. Пак заради ненавистта си към мен халюцинирате...