Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 7 септември 2020 г.

Защо на стола на Антим I, Захарий Стоянов, Стефан Стамболов, Петко Каравелов и Петко Р. Славейков днес трябва да седи инженерката и мениджърката по кофите?!



Списание Express: ПОТРЕСАВАЩО ПРОСТА!

УНИКУМ. Случайно прочетох официалната биография на Простата кърджалийска пОтка Цвета Караянчева (както я нарича интимно премиерът, а по съвместителство за останалите граждани тя е и спикер на сегашния парламент). Научих много нови неща за "патицата по пекински" от Виетнам. Цвета е родена на 25 февруари 1968 година в град Болярово, Ямболско. Значи малко земляци си падаме - аз съм от Ямбол. Завършила е за машинен инженер (не се казва в кой ВУЗ), а после ходила на обучение по мениджмънт в Open University в Нов български университет. Инженер Караянчева е работила като проектант във фирмата „Формопласт-Кърджали“, а после станала и неин директор. Надникнах в сайта на фирмата - основното й производство са поцинковани кофи за бита. Сигурно във всяко българско семейство днес има поне една кофа, проектирана от инж. Караянчева във „Формопласт-Кърджали“. Всъщност това е благороден труд - все някой трябва да проектира кофи и да ги произвежда... Но защо, по дяволите, днес една бивша проектантка на кофи трябва да ръководи българския парламент. Защо на стола на Антим I, Захарий Стоянов, Стефан Стамболов, Петко Каравелов и Петко Р. Славейков днес трябва да седи инженерката и мениджърката по кофите, която цял живот ще си върви с прозвището ПКП, дадено й от Б.Б.? Тя бе опозорена пред цялата държава, пред съпруга й, пред децата и пред родителите й - разбира се с нейното активно участие и съгласие... Ама какво е виновно българското Народно събрание, че една поцинкована кофа без достойнство, държи парламентарния звънец и ръководи заседанията му... Оставка!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

4 коментара:

Анонимен каза...

С какво производителят на кофи е по-малко полезен и цЕнен от който и да е хуманитарист-писател? С нищо. Даже, бих казал, напротив.

Ангел Грънчаров каза...

Кофата за Вас е равностойна по ценността си на книгата, така ли? Или даже кофата май е по-ценна от книгата? Да чуем аргументацията на тъй премъдрата Ви мисъл...

Освен това въпросът е: може ли производител на кофи да се справи с ръководството на един Парламент - и де факто с ръководството на една държава (щот сме парламентарна республика).

А може ли една мутра-бодигард-пожарникар-и-лъжец да се справи с ръководството на една държава, щот у нас Парламенто прави това, което Боко му заповяда?

Не е зле да мислите малко като се изказвате...

:) каза...

Всеки народ си е заслужил управляващите.
Учителите създавате мутри, след това заедно с останата част от мат'триала и си избирате мутри в парламента.
В крайна сметка, не си ги внасяте, нито пък ви падат от небето. Ваш продукт са си

Ангел Грънчаров каза...

Учителите ли създават мутрите? Я си помислете още малко над въпроса кой е създал мутрите...