Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 10 октомври 2020 г.

Ако сме справедливи и честни трябва да признаем, че само ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е достойна за доверие политическа сила!


48 мин.
 
5 октомври в 12:08 ч.
 
Hristo Ivanov
и
Радан Кънев
пред Европарламента...!!!
✅Тук сме с група поддръжници на Демократична България, за да подкрепим усилията на Радан Кънев, който от името на ДБ изигра много важна роля, за да има в ЕП дебат за върховенството на закона в България.
✅Един от най-важните резултати от протестите от последните месеци - това, че Гешев и Борисов се превърнаха в токсични партньори за европейските институции, които си отвориха очите за ситуацията в България.
✅За да се стигне до това да видим, че европейските институции започнат да изпълняват задълженията си към българските граждани, имаше изключително много усилия от ДБ под формата на писма, на петиции, на протести.
✅Отговорът на прокуратурата по зададените от ЕП въпроси илюстрира един от най-големите проблеми - скандалният двоен стандарт на разследванията.
✅Когато става дума за разследване на опоненти на властта, прокуратурата активно публикува материали. Когато става дума за разследвания, свързани с Борисов, те се правят в тайна, за да бъдат заметени под килима.
✅В отговорите на прокуратурата ние от ДБ сме главни действащи лица и нашите предложения за дълбока реформа на прокуратурата са обявени за неприемливи от страна на Гешев - недопустимо политическо поведение от негова страна.
✅Искам да благодаря на Радан Кънев за това, че, като член в групата на ЕНП е решаващ глас, който ще промени отношението на Европейската народна партия към управлението в София.
✅Тук всички ние сме български и европейски патриоти. След този дебат ще се полее пропагандата, че някой бил говорил срещу родината си. Това е абсолютно невярно. Нашата родина не е Гешев. България не е Борисов. България не е мафията. България са всички тези граждани, които са свободни и излизат да протестират, защото искат едно - равен закон за всички, независимо дали са на власт или не, дали живеят в България или в други краища на нашия европейски дом.
✅ДБ никога няма да се откаже от каузата да установим реално върховенство на правото в България! Ще продължим да подаваме сигнали, да пишем до европейските институции и да използдваме всички възможности, за да се справим с дълбоката криза на правовия ред. Оставка!
Радан Кънев:
✅Ако днес има дебат, приносът е на българските граждани, които протестират - в десетки български и европейски градове.
✅Тук сме като европейски граждани, които имат своите права по договорите на ЕС, независимо в коя държава живеем. Знаем, че ЕП няма да свърши нашата работа в България. Политическата промяна в България зависи от нас.
🔵Пълните изявления ще намерите тук: https://demokrati.bg/balgariya-ne-e-geshev-i-borisov/

КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР:
Ако сме справедливи и честни трябва да признаем, че само ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е достойна за доверие политическа сила! Тя е и единственият шанс на европейска България в битката й за реална демократизация и декомунизация (демутризиране, демафиотизиране) на свидното ни отечество! 

ДОБАВКИ:


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

4 коментара:

Анонимен каза...

Вие се шегувате. Това е единствената партия, която не бива да бъде допускана и на километър от властта.

Ангел Грънчаров каза...

И защо така смятате? Щото мафията ще бъде натикана в миша дупка ако демократите вземат властта, затова ли? Вие защо така силно обичате комунистическата мафия? Щот сте облагодетелствана от нея ли?

Анонимен каза...

Не. Щото не искам ждендър-болшевишка бригада с кожени куртки и миризиви ботуши да управляват България.

Ангел Грънчаров каза...

Говорите глупости. Защо мразите демократите? Демокрацията ли млразите? Комунистка ли сте? Що не едете да поживеете в Северна Корея - за да се спасите от демокрацията? Тя непременно ще дойде... и то скоро...