Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 22 януари 2021 г.

За какво ни е училище в страната на простаците: та децата ни могат да си останат прости като нас и без никакви училища?!


„Родители за безопасно образование“ по БНР: „Училищата трябва да останат затворени“

... Училищата трябва да останат затворени, защото те са едни от главните разпространители на вируса. И има нещо много важно. Редица авторитетни изследвания, публикувани в научни издания, доказват, че действително училищата са основен разпространител. ...

КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: Тъй де, правилно: за какво, прочее, ни е училище в страната на простаците?! Та децата ни могат да си останат прости като нас и без никакви училища?!От друга страна напълно прави са другарките и другарите, смятащи, че училищата ни са "главните разпространители" на вируса. Умно постъпват като не уточняват за кой вирус обаче става дума. Не е тоз, за който, предполагам, си мислят. Друг е вирусът, който разпространяват нашите училища. Той е и значително по-опасен от китайския вирус, от вируса на китайския грип.

Най-лошият и опасен вирус, който разпространяват нашите училища във вида, в който си съществуват още от времето на комунизма ("реформа" в тях немаше и не се предвижда да има!) е: те разпространяват вируса на безличността, на бездуховността, на послушанието, на примиреността, на страха, на малодушието, на безразличието, на безчувствеността и т.н., иначе казано, нашите училища, нашата "образователна" и "възпитателна" система продължава най-ефективно да култивира и разпространява вируса на комунизма!

За което свидетелство са и тез родители, които дълбоко в душите си смятат, че училищата изобщо никога не трябва да бъдат отваряни, че без училища е още по-хубаво да се живее и прочие.

Тъй де, за какво ни е някаква си там човечност, някаква там духовност, някаква там култура, някакво там образование, та ний си имаме простащина и то от най-висша класа?!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари: