Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 4 февруари 2021 г.

Какво предложих на Радио "Свободна Европа"?

Здравейте,

Аз съм от доста години блогър и влогър, а иначе съм преподавател по философия и гражданско образование, също така съм написал и много книги. От няколко години водя предаването "На Агората с философа Ангел Грънчаров" в Пловдивската обществена телевизия (това не е държавната телевизия, а частна телевизия, основана от известния журналист и писател Евгений Тодоров), която, прочее, безвъзмездно изпълнява задачата на държавната (обществената) телевизия, ала за сметка на това държавата (общината!) не й се чувства задължена с нищичко. В тази телевизия има доста добри предавания, тя е интерактивна, зрителите участват най-активно във всяко предаване, това е една истински обществена, гражданска и народна телевизия. Всичките водещи на предаванея работят pro bono, безплатно, за идеята, водени са от чисто идеални и възвишени мотиви. Както и може да се очаква, на истински народната телевизия е наложена жестока дискриминация и цензура: на нея й е отказано национално разпространение, същите разпространители (доставчици) на телевизии, които на други телевизии плащат за да ги разпространяват, наложиха непосилна за бедна телевизия като нашата такса. Разбира се, като няма добро разпространение, няма и реклами, сиреч, нашата телевизия бива задушавана от години; цяло чудо е как собствениците й успяват да я поддържат жива.

В създалата си ситуация ПОтв (която даже в нашия град може да се гледа вероятно от по-малко от половината зрители!) е осъдена на неминуема гибел - ако ние, гражданската и демократичната общност, не я спасим. По тази причина аз, в качеството си на водещ, Ви предлагам следната идея и инициатива: какво пречи да си сътрудничим и да си помагаме, та нали работим на една и съща нива, на нивата на българската демокрация и бъдещия български просперитет?! Ето в какво се изразява идеята ми: някои наши предавания (аз не съм упълномощен от другите и затова като начало предлагам само моето!) да бъдат излъчвани (качвани) и на вашия сайт, за сметка на което ние, в новините и в предаванията си редовно да се позоваваме на "Свободна Европа", да даваме публичност на ваши публикации, да осигуряваме участие на ваши журналисти в наши предавания и пр. Мисля, че такова едно взаимноизгодно и народополезно сътрудничество е нещо, което можем да правим без никакви загуби или допълнителни инвестиции. 

Ще се радвам да погледнете позитивно на предложението ми. Държа да подчертая, че не съм разговарял със собствениците на ПОтв, не съм упълномощен от тях да правя каквито и да било предложения, тъй че засега говоря само от свое име, мога да предложа само моето предаване. (Прочее, от две години водя и второ предаване, то е за философско (духовно, личностно) консултиране, то се нарича "Изкуството да се живее", при проявен интерес от вас към него, понеже имам авторските права, и него бихте могли, при желание, да го излъчвате или качвате в сайта си.

Ползвам се от възможността да изкажа, като човек и гражданин, високата си оценка за това, което правите - и да ви пожелая нови постижения както в работата, така и в живота!

С поздрав от сърце: Ангел Грънчаров

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари: