Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 26 март 2021 г.

Какво с цялото си нахалство предложих на гражданката Краева - и също така на неколцина други "фейсбук-приятели"?

Здравейте, много се извинявам, но понеже само Вие сте откликнала на съобщението, за което помолих един приятел да помести на стената ми във фейсбук, си позволявам да Ви помоля: ако не Ви затруднява прекалено бихте ли могла чат-пат, когато имам някаква по-важна публикация в блога, да слагате линк на моята стена? Аз ще помоля и други хора, да видим дали някой ще се съгласи да прави това, ето, обръщам се и към Вас. Не знам как то Ви звучи, дано не е много нахално от моя страна да искам това от Вас, но ми се чини, че ние, гражданите и личностите, не е зле да се подкрепяме някак - особено когато някой от нас е жертва на някаква несправедливост, на някакъв произвол, аз така мисля, но, за жалост, съм доста самотен в това свое разбиране. За всеки случай Ви прещам линка на една публикация в блога си от тази заран и ако не Ви затруднява, моля да я сложите там. (В случай че случайно някой друг вече я е сложил, разбира се, няма да има нужда да я слагате тогава и Вие, макар да не пречи, че ако вече е сложена на стената ми, да бъде сложена и на друго място, в някоя фейсбук-група, да речем в групата "Забелязано в Пловдив" или в някоя група за образование, има и такива групи, а повечето от публикациите в блога ми, както е известно, са все в тази най-важна за обществото ни област на живота.)

Аз се надявах след като Неделин обяви публично пред всичките ми почти 5000 "фейсбук-приятели", че съм блокиран за 30 дни, поне 1-2-3 от тях ще се сетят сами за това, което сега аз предлагам, ала, за жалост, нито един не отликна, същото стана и с холядите посетители и на блога ми, представяте ли си какво значи пък това?! БЕЗРАЗЛИЧИЕТО е колосално у нас, то непрекъснато убива (убива най-вече нашата ЧОВЕЧНОСТ!) и по тази причина положението е направо страшно, какво друго да каже човек?!

Явно обществото ни се е запътило към гибел, така мисля аз, щом като елементарен разсъдък нямаме, а елементарния разсъдък изисква всеки ден да се борим както срещу униженията и беззаконията, на които ни подлагат, изисква също така най-вече да си помагаме, ДА СЕ ПОДКРЕПЯМЕ, но, уви, у нас масово това не се съзнава даже, камо ли пък да се прави, което според мен е именно фаталното!

Толкова! Извинявайте, че Ви занимавам с толкова "незначителен" и при това "съвсем личен проблем"! Ако съм Ви досадил прекалено, нищо не пречи да ме наругаете и заплюете публично, простете, но и това съм принуден да кажа, щото възнамерявам, сега разбирам това, да пратя същото съобщение и до други хора, ей-така, да си направя един хубав експеримент; иначе знам добре, че Вие лично никога не бихте ме заплюл(а), но други хора са способни на всичко, нали така, ох, как са способни?!

Хубав ден Ви желая и още веднъж извинявайте!

ДОБАВКА: Понеже фейсбук (не самия фейсбук, а българските тъпанари, които работят там и, респективно, са го побългарили - и... покомунистичили!) е обявил основния ми блог за "спамърски" и по тази причина не допуска никакви линкове от него да бъдат слагани или споделяни, се налага да знаете и следното: за да забиколя и дори победя тази простащина ми се наложи всека моя публикация, според характера й, да я представям в други мои, спомагателни и специализирани блогове, примерно всички публикации с чисто политически или граждански характер биват представяни в блога, наречен в-к ГРАЖДАНИНЪ, намира се ето тук: https://aigrajdanin.blogspot.com/ , публикациите, имащи чисто възпитателен и образователен характер биват представяни в два мои блога, това са страниците на онлайн-изданието на философското списание ИДЕИ ( https://grancharov.blogspot.com/ ) и на списанието за съвременно образование HUMANUS ( https://crl-humanus.blogspot.com/ ), а пък публикациите от името на Общността на небезразличните граждани биват представяни в един блог, създаден за нея от Ники Димов, то се намира ето тук: https://nebezrazlichnite.blogspot.com/ .

Това е. Тъй че който евентуално се реши да ми сътрудничи в тия 30 дни мое остракиране от ФБ (нищо не пречи то да бъде продължено безкрайно, щото моята мръсна уста е крайно време да бъде затворена, нали така?!), та значи ако някой от вас евентуално се нагърби с тази тъй трудна и дори героична, прекалено самоотвержена и дори самоотрицателна постъпка, следва всяка сутрин да губи поне по цели 3-4 минути за да се поразходи из съответните изброени по-горе страници или блогове, да види има ли нещо ново в тях, ако има, да му вземе шибания линк, а след това да го тури било на моя стена, било на некоя друга стена, примерно стена на некоя ФБ-група, която евентуално би се заинтересувала поне малко от тематиката на съответната публикация.

Виждате, че това е каторжно-тежък, непосилен труд, на който едва ли ще се намери некой... титан на... съпричастността (!!!) да е способен да понесе и то всеки ден, тъй че аз не се надявам тази моя молба да намери подобаващия ДЕЙСТВЕН (изразяващ се именно в ДЕЙСТВИЯ, в ДЕЛА!) отклик, но понеже съм доказан идиот, Ви пиша и това с някаква крехка надежда, че не съм напълно неправ - какъвто съм почти винаги, разбира се!

Още веднъж: извинявайте - и всичко добро в днешния ден!


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...



Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Няма коментари: