Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 26 март 2021 г.

Ще успеем ли с г-н директора на СУ "Св.Кл.Охридски" да решим спора си по един съвсем човешки и дори... мъжки начин?

В отговор на моето писмо (то е публикувано ето тук: Способни ли сме да си изясняваме отношенията по един разумен и достоен, т.е. човешки начин? директорът на пловдивското СУ "Св.Кл.Охридски" г-н Здравко Димитров ви се обади снощи по телефона и предложи да се срещнем днес, в 14.00 часа, на едно място в нашия квартал в район "Тракия" (и той се оказа "тракиец", като се наричаме живеещите в този квартал!) - за да решим спора помежду ни "като мъже". Моля да не разберете това в смисъл че ще правим... дуел, както преди много години мъжете са си решавали споровете, не, надявам се, че това "като мъже" в днешно време най-вероятно има съвършено друг и цивилизован смисъл. (Макар все пак, да не забравяме: ний имаме щастието да живеем в тъй приказната страна Мутроландия, което е предпоставка за това да можем да очакваме всичко за всичко, т.е., иначе казано, тук у нас "нема невъзможни неща", нали така?!) 

Приех предложението му, но сметнах, поради големия обществен интерес към тази история (чрез водено от мен предаване по ПОтв за нея знае вече почти целият град!) съм длъжен да ви известя за този епизод, в който ще се срещнем, живот и здраве да е, ще разговаряме и, дай Боже, да успеем да решим спора напълно разумно и задоволително най-вече от гледна точка на морала, иначе казано, достойно, т.е. както подобава и за мъже, и за учители най-вече. 

Вчера, апропо, беше празникът "Благовещение", ето, било отредено и аз в него да получа такава специфична "блага вест", ако ми подзволите да определя по този начин станалото. Ще добавя и това, че вчера към 13.15 делегация на Общността на небезразличните граждани (една другарка от мутро-комунисто-гербовашката партия си позволи да сподели публично преди няколко дни, че това "небезразличните" на нея лично й било звучало, моля ви се, като... "незадоволените", може пък да е права, ний наистина сме и незадоволени, но съвсем не в един еротично-сексуален смисъл!, за разлика от мутро-комунисто-горбоваците - и от мутро-комунисто-гербовачките особено!), та значи вчера делегация на Общността на небезразличните граждани посети съвсем празната, но импозантна, построена в стил "сталински ренесанс" (и обвеяна от духа на сталинизма, в моето възприятие!) сграда на СУ "Св.Кл.Охридски" (бивше "Георги Димитров-Тарабата"), но се оказа, че г-н директорът и целият административен персонал на училището вече си били тръгнали. 

Това е засега. Очаквайте продължение на историята. Възнамерявам, с оглед точното възпроизвеждане на станалото на нашата среща да предложа на г-н директора да запишем разговора ни на видео (или поне на аудио), но не вярвам той да се съгласи, което, прочее, е предпоставка за неточности и нови спорове около описанието на станалото. 

Както и да е, ще видим, здраве да е само! Желая ви хубав ден!


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...



Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари: