Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 14 март 2021 г.

Искате ли да се порусначим и потаджикистанчим?


Боко много иска да станем като Русия и Таджикистан, но за момента нема това желание щот много го е страх от Европа и Америка.

Всъщност Боко не само дърпа страната ни към Русия и Таджикистан, но и почти я докара до тяхното дередже - и само това че сме в ЕС и НАТО пречи окончателно да сме се порусначили и потаджикистанчили: и ние имаме таман като тяхното "правосъдие", и у нас цари таман като техната "законност", и у нас законите изобщо не важат за управляващите, и у нас корупцията цъфти и дава обилни плодове по съвсем руско-таджикски начин, и у нас бедността на народа е не по-малка от тяхната, и у нас простотията, подивяването, оскотяването на народните маси е съвсем напреднала като при тях, изобщо сме си напълно лика-прилика, само дето Европа и Америка пречат хептен да се порусначим и потаджикистанчим.


ЕС още от преди присъединяването през 2007 г. ни беше поставил условие да направим нужното за усмиряване на корупцията и на организираната престъпност и за реформа в правосъдието, години наред ни следеше, но ний не само че нищо не направихме в нужната посока, ами и подарихме цялата власт на престъпниците, ето това направихме!

И е чудно как ЕС още не е вдигнал ръце от нас и не ни е изритал, само голямата култура, хуманност и демократичност им пречи да сторят това, иначе ний напълно го заслужаваме.


Та мисълта ми е: ако искате мутро-комунистите (и другите видове комунисто-путинофили!) да не ни порусначат и потаджикистанчат, гласувайте с бюлетина № 11. Щото ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е най-сериозната пречка пред изваждането на България от Европа, т.е. за отпадането ни от съвременната и развита цивилизация.


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...




Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата. изд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времетоживотасвободата.

19 коментара:

Анонимен каза...

Всеки има право да се порусначи, понигерчи или поуругвайчи. Въпрос на личен избор.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, Вие затова ли станахте рускиня? Щот сте много свободна ли? Амче робите като Вас свободни ли са мари, другарко?

Анонимен каза...

Аз не говоря за свобода а за избор, и да мой избор е да стана руснак или таджик. Или отричаш правото на самоопределение?

Бачо Кольо каза...

Иска ли Боко да станем като Русия?
Не знам.
Не ми дреме.
Какво знам?
Знам че от гледна точка на ново строителство, транспортна инфраструктура, интернет-комуникации, честота и ред, днес Москва е най-модерният град в Европа.

Какво ли иска Боко...

Ангел Грънчаров каза...

Да, Колю, Москва също така е най-напредналият град по корупция, беззаконие и бандитизъм, така е, това се знае. А що се отнася до "строителство, транспортна инфраструктура, интернет-комуникации, честота и ред", сам си прави извода колко може да се модерни в условията на пълно беззаконие и ненадмината корупция...

Ангел Грънчаров каза...

Да, другарко, станете рускиня, таджичка и прочие, каквато искате стане, но заминавайте да живеете в Русия и в Таджикистан, а не да ми домъквате Русия и Таджикистан тук, у нас, в европейска България... щот аз не искам да ставам руснак и таджик...

Анонимен каза...

Моята собственост върху географската област която обитаваме е 10 пъти повече от твоята а данъците които внасям са 100 пъти повече от твоите. Не сме равностойни и никога няма да бъдем за да ме пъдиш от мястото което е в пъти повече мое от твое. Точно такива хора като теб разпалват с векове войните на Балканите. Или мисли като мен или се махай говориш на човек който е в пъти повече у дома си отколкото ти.

Бачо Кольо каза...

Така е. В Москва цари беззаконие. Само преди 3 месеца озверена тълпа московчани щурмува Държавната дума**, превзе я без почти никаква реакция от страна на специалните служби* и се разпорежда из кабинетите като у тях си.

* Е утрепаха 4 човека , ама това не се брои

** Май беше Капитолия във Вашингтон. Ама важното е че в Москва цари беззаконие...

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, стойността на човека не се измерва със собствеността, а с достойнството му. Вие сте безличница и достойнството Ви се равнява на 0. По тази причина нищо не пречи да си замъкнете собствеността в Русия или в Таджикистан, щом толкова Ви харесва тяхната уредба, та ние тук, дето сме българи, а не руснаци или таджикци, да можем да си живеем свободни от присъствието на крадливи мутро-путинско-комунистически паразити като Вас.

Ангел Грънчаров каза...

Колю, в "тъй добре уредената Москва" и в не по-малко "добре уредената Русия" бяха избити стотици журналисти, политици, противници на кагебистката тирания. В Москва властващите по чандитски начин уреждаха менте-тероистични актове за да оправдаят агресията си в Чечня и в други близки и околни страни. В Москва се издават нареждания за отравяне с Новичок на всички противници на таваришч Путин и на властващата кагебистка банда.

Анонимен каза...

Може да не искаш да ставаш Таджик, но ще ставаш. Защото мнозинството така искаме. Паняль?

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, никакво мнозинство не стои зад Вас. Или зад Вас стои единствено мнозинството на Вашия квартален клуб по комунизъм-путинизъм. Вие, другарко, дека искате да живеете в Руски Таджикистан сте нищожно малцинство. Мнозинството от нормалните българи искат да живеят в Европа. И затова България е в Европейския съюз. Тъй че можете да заведете целия си квартален клуб по комунизъм в Таджикистан още утре.

Бачо Кольо каза...

Грънчаров, прехваленият ЕС те остави без работа и без зъби.
Опитай в Душанбе. Не е кой знае какво, но работа ще си намериш и чене ще ти турят.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч Колю, доста си се объркАл, душо: никакъв ЕС не ме е оставил без работа и без зъби, а тази работа я свършиха твоите партийни другари от ГЕРБСП, които немат нищо общо с ЕС, а са представители на КГБ-ДС във властта у нас. Много добре знаеш истината, ала шикалкавиш. Откога стана такъв антиевропеец бе, таваришч Колю? Таваришч Путин ли ви заповядва да плюете всекидневно по ЕС и Америка? И докъде стигна, каква идиотщина написа: ЕС бил ме оставил без работа, егати идиотщината?! Мутро-комунистите на власт нима имат нещо общо с ЕС?

Бачо Кольо каза...

Човече боже, помисли за емиграция в Душанбе. По-добре ще си.
Не губи време!
Щото любимата ти Народна партия на ЕС, която управлява половин Европа и пенсия няма да ти даде. На това нещо, кой знае защо, му викат социална политика в условията на пазар...

Ангел Грънчаров каза...

Я го виж каков тарикат бил тоз таваришч Колю?! Мен праща в Душанбе, а он, почитателят на Путин и на Душанбетата, си стои тук и се ползва от благинките на ЕС, въпреки че всеки ден злослови против Европа?! Намери некой тъпанар в кварталния ви клуб по комунизъм-путинизъм, он може да те послуша и да замине за Душанбе, а мен не можеш да излъжеш. Като пратим вас, комунистите, в Сибир и в Душанбе, едва тогава ний, българите-некомунисти, ще си поживеем по европейски...

Unknown каза...

Аз си стоя тук, защото съм получил блестящо образование в столицата на СССР - Москва. И , за разлика от теб, не съм завършил Марксистко-ленинска философия, а имам инженерна специалност, която се котира от Ванкувър до Владивосток.

Затова съм в София.

Ангел Грънчаров каза...

Глупости, другарко, хептен се увлякохте, какво инженерно образование и то в Москва, та Вие сте завършила най-банален рабфак - и това не можете да го скриете! Всяка Ваша дума или "мислъ" издава необразоваността Ви, нито веднъж не уцелихте да кажете нещо смислено или умно. И по тази причина сте си много добре в страната на простаците. Но в Русия и в Таджикистан не Ви пречи да отидете, там пак ще се чувствате прекрасно. Пък и ние ще ис отдъхнем от комунодите. За да заживеем нормално.

George Pashev каза...

Грънчаров, ние не само отдавна сме порусначени, Ами сме по-зле от тях. Мога да проверя като доказателство някои макроикономически показатели :)