Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 17 май 2021 г.

Съгласни ли сте, че Президентът Радев е длъжен да си изпълни дълга и да поиска премахването на паметниците на окупацията, прославящи комунистическата тирания?


Аз лично изцяло подкрепям позицията на небезразличните граждани, няма да скрия, че имам решаващата роля за написването на това тяхно толкова важно обръщение:

Г-Н ПРЕЗИДЕНТ, ЩЕ ПОИСКАТЕ ЛИ ПРЕМАХВАНЕТО НА ТЪЙ УНИЗИТЕЛНИТЕ ПАМЕТНИЦИ, ПРОСЛАВЯЩИ ОКУПАЦИЯТА И НАЛАГАНЕТО НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ТИРАНИЯ?

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен... 




Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

4 коментара:

Анонимен каза...

Да, съгласен съм президентът да изпълни дълга си. Но махане на паментици не е част от дълга му.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, прочетохте ли аргументацията, която показва кой е истинският дълг на президента? Нима можете да й противопоставите нещо смислено или просто дърдорите на инат, без да си давате сметка що е това ДЪЛГ?

Анонимен каза...

Повечето гласували за Радев не искат това и ако го направи ще е предателство срещу гласоподавателите му.

Спартак каза...

А защо трябва да поиска разрешение и пък от кого?
Нали е главно-командващ, единствено подчинен на закона, а България е назависима?
А ако това е народа, от когото трябва да поиска разрешение и да се проведе например референдум, според мен ще покаже колко русо-робски мислят българите.
Че с русите сме братски народи, това е така. Но това не означава, че трябва да сме им роби и задължени до гроб с паметници на съветска армия, която не съществува. Проблемът не е в русите, а в руската държавност, която в последните години стана изключително анти-българска и по този начин се самообрече на гибел.
По мое мнение, в София непременно трябва да се прекръстят главните улици на български борци за свобода. Да оставят един паметник, може и пред парламента, една църква и една улица от уважение както е и в Германия и Австрия. Всичко друго е история и ненужна пропаганда и трябва по най-учтив начин да се премести в музеите, където им е мястото.