Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 5 септември 2021 г.

Ще се намери поне един добър човек в нашия 500 000-хиляден град, който да помогне на 89-год. баба Марийка като я подслони някак и някъде?

Хора, дайте издирим баба Марийка, която никой не знае къде и как е спала през изминалите две нощи - след като в петък часове наред стоя пред кметството на Пловдив на пл. "Стефан Стамболов" и никой от чиновниците там не й обърна капка внимание, напротив, всички "работещи" там я оставиха ако трябва да мре, но да не смущава тяхното великовластническо-господарско безметежно щастие и спокойствие!

Дайте да я намерим някак щото наистина е опасно баба Марийка да не е била пребита и ограбена след като, от друга страна, репортерка на пловдив24 де факто публично обяви лъжливата информация, че бабата има "много пари" (а истината е, че тя всъщност вече няма никакви пари: след като ги изхарчи да си плаща скъпи и прескъпи хотели!). В които беше принудена да спи след като беше пусната от Центъра за психично здраве, а преди това от Дома за стари хора на Коматевско шосе да спи на улицата - нищо че е на 89 години!

Отправям този призив към всички: ако някой срещне баба Марийка някъде по улиците на града ни нека да съобщи било на полицията, било да пише тук - за да видим дали ще се намери поне един добър човек в нашия 500 000-хиляден град, който да й помогне и я подслони някак и някъде.
ДОБАВКА: Когато бабата умре, едва тогава може би лицемерите ще проронят няколко фалшиви сълзи, нали така?! Така става у Нашенско: първо убиваме човека, а след това вече почваме да го ценим...

А че баба Марийка ще умре от студ е ясно: нали знаете колко са студени нощите вече?
Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...






Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

14 коментара:

Анонимен каза...

Да, Ангел Грънчаров се казва. В "Тракия" живее.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, аз обаче съм лош ма, забравИхте ли това?! Ах, таз пуста склероза гдето Ви тресе под влияние на злобата и завистта Ви!

Анонимен каза...

Ти си просто един лицемер и лъжец, Грънчо.

Анонимен каза...

Тя бабата при теб не иска да живее (според твоите думи), защо да иска при някой непознат?

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, точно при непозната другарка като Вас ще пожелае да живее баба Марийка, щото Вие, за разлика от мен, имате огромно и много добро сърце, а моето сърце, както знаете, за разлика от вашето, е много зло и долно! Баба Марийка умее да разпознава сърдечните добри самарянки като Вас, другарко, дето всеки ден ръсите огромни дози добрина в моя блог, чрез тъй умните и добри думи! :-)

Анонимен каза...

Като толкова си загрижен за баба ти Марийка приеми я при теб в дома ти да ти вуни къщата на сладко! Ти не и помагаш, а търсиш други хора да и помагат.

Ангел Грънчаров каза...

Да, другарко, аз търся други хора, които да и помогнат - за да станат човеци. Сега загряхте ли какъв чудесен шанс давам и на Вас? А аз лично отдавна съм показал, че съм човек, включително и помагайки на баба Марийка вече години наред...

Анонимен каза...

🥰 Ако преди 33 години бяха ни казали, какъв ХУМАНЕН СТРОЙ ще настъпи в бъдеще, едва ли някой щеше да повярва. НО ТОЙ НАСТЪПИ !!! Старите хора станаха ТЕЖЕСТ за бюджета и колкото по-бързо нахуснат този свят, толкова повече бонуси ще има за управляващите. Баба Марийка е само една от жертвите на новата „социална“ по конституция държава! Наскоро по TV показаха причината за извънредно спиране на бързия влак до Пловдив, където беше прегазен един нарочно легнал на релсите човек. Сигурно обект отново на пловдивските „социални грижи“. Има една българска погонорка СИТИЯТ НА ГЛЕДНИЯ НЕ ВЯРВА. Доказателство за верността на тази поговорка е, че друг потърпевш „от справедливостта“ на съвременната държава, Ангел Грънчаров, се оказа единственият разбиращ участта на баба Марийка и продължава да я защитава. Следователно ГЛАДНИЯТ НА ГЛАДНИЯ ВЯРВА И СЪЧУВСТВА !!!!

Иванка Топалова

Анонимен каза...

Доколкото разбрах, тя 3 години е оцелявала на улицата, в т.ч. и в студени месеци. Да не подценяваме нейните умения да оцелява, които не бих се учудил да са по-големи от нашите. Сигурно намира топло място, където да спи.

Георги Пашевъ

Ангел Грънчаров каза...

Георги Пашевъ Пак се отплеснАхте. ("Топло място" нощем ако спите на улицата просто няма даже и през август!) Искате да кажете, че всичко си ОК и тя може още дълго време да си оцелява на тия години като спи на открито?!

Анонимен каза...

Не исках да прозвучи така. А и в наша Апталия всичко е далеч от ок.

Георги Пашевъ

Ангел Грънчаров каза...

Георги Пашевъ Вие представяте ли си всички в сградата на Кметството да разберат, че бездомната бабаичка е пред него и никой от тях да не се трогне от това, ами всички единодушно да я оставят да си иде ако трябва по дяволите и да продължи да спи на открито?! Давате ли си сметка за какво страшно израждане говори това?!

Анонимен каза...

Никак не се учудвам. Сигурно мисленето им е нещо от сорта - така или иначе има стотици бездомници в Пловдив, защо да ни е грижа за още една. Ама това, че има бездомници стотици на брой също е и по тяхна вина.

Георги Пашевъ

Анонимен каза...

Добре де, направете така, че бабата да си влезне в дома. За това се борете. А не за разни социални жилища.

Абе как ще имаш свое жилище и ще оцеляваш на улицата??? Моля, хванете мерки! Срамота!

Petia Ivanova