Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 5 септември 2021 г.

Дали ако им кажа безумната си идея добрите самаряни няма да ме убият и като разчленят тялото ми на късове, да го хвърлят на боклука?

Знаете ли каква безумна идея ми се яви тази нощ, щот не спах тази нощ като си представях, че баба Марийка в същото време се мъчи да заспи, легнала на велпапе от разкъсани кашони върху студените плочки на тротоара.

Та значи в главата ми се яви следната фантастична идея:
Да ида пред входа на блока на ул. "Копривщица" 15 и да кажа на самаряните-съседи на баба Марийка следните думи:
- За да си изкупите греховете пред бабата съберете по 10 лева, с парите направете ремонт на банята, пуснете водата и тока, ремонтирайте също така и само една стая в апартамента й, пуснете баба Марийка да живее там, а всяка вечер, по график, жените от блока нека да й идат на гости и най-мило усмихнати, съвсем приятелски нека я убеждават да изхвърли боклука, който е домъкнала през този ден. И нека също така да я къпят веднъж седмично поне.
Това си намислих да им кажа през тази безсънна нощ.
Как предполагате, ако ида днес сам да им кажа тия неща, дали тия добри самаряни няма да ме убият и като разчленят тялото ми на късове, да го изхвърлят в близкия контейнер за боклук?!

Има ли смелчак, който да дойде днес с мен за да идем пред оня същия блок и да кажем горните думи на съседите-самаряни на баба Марийка? Нека този обаче, който се реши да дойде с мен, да умее хубаво да бяга, поне той да се спаси, а аз явно ще мра, едва ли ще мога да избегна днес гибелта си, нищо чудно да ми е писано да свърша днес точно по този начин...

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...






Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

5 коментара:

Анонимен каза...

Защо изобщо ти обръщат внимание да се чуди човек.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, ами идете им кажете Вие нещо, като сте толкова умна и практична?!

Анонимен каза...

Какво да им кажа ? Браво ,че защитавате живота на бездомните котки и здравето на съседите си ли ?

Ангел Грънчаров каза...

Каквото искате им кажете, другарко. Вие сте неподражаемо умна и добра...

Анонимен каза...

Искам съседите да кажат колко котки са убити защото са били затворени в онзи апартамент на ужасите.