Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 5 септември 2021 г.

Какво писмо написах на колегата Иво Инджев?

Ето какво писмо се наложи да напиша тази сутрин на Иво Инджев:

Здравей, Иво,

Като се опитам да коментирам в блога ти, системата ме оценява като "спамър" и ме изхвърля, а коментарите ми не се появяват от доста време (да не кажа години!). Много ми е чудно как тази система успява точно в мое лице да съзре "спамъра", предполагам е щото съм философ и нашенските тъпанари,  които работят в областта на програмирането, са я научили малко по-сложните текстове, писани от философи, да бъдат оценявани като "безсмислени"; не знам, нищо не разбирам от програмиране, но си представям, че тази вероятно е причината да ми се случва това (във фейсбук системата също ме възприема като "спамър" и периодично автоматично ме лишава от правото да кажа каквото и да било!). Ето тази сутрин по повод на твоята публикация със заглавие:

Законът, който не можел да защити живота на един Иво, светкавично се задейства за Ива


реших да напиша следния коментар, но системата мигновено ме изрита, не ми позволи да обеля и думичка (!):

Напълно прав е колегата Иво Инджев. У нас законите се прилагат избирателно, за едни хора (които са "от наште"!) някои закони важат (стига да са в техен интерес, стига тия, дето са "от наште", да имат полза от тях!), за други хора (които не са "от наште"!) същите тия закони не важат, не се прилагат; в същото време други закони, дето, ако се приложат, биха били крайно неприятни (за тия, които са "от наште"!), изобщо не се прилагат за тях тъкмо защото те са "от наште", но се прилагат най-строго когато стане дума за хора, които не са "от наште". Което е крайно несправедливо и показва как по мутренски и по комунистически се разбират и "справедливостта", и "законността" в тъй приказната страна МУТРОЛАНДИЯ

Гешев, примерно, защо не се опита да изясни как Боко Борисов, бидейки Премиеро на същата тази толкова приказна и дължаща приказността си на него страна, е получавал златните кюлчета и пачки, съставени от толкова приятно миришещи 500-еврови банкноти? Или защо същият този "народен прокурор", самообявил се за "инструмент" не само на Господ (пардон, но нали знаете кой е неговият "господ", не знаете ли? Ах, колко сте невинни, не знаете значи? Да ви кажа ли кой е господът на Гешев? Нарича се той Пеевски, а негов пръв пророк е Ахмед Доган!), но и се обяви за "инструмент на народа", направи всичко, което му е по силите, ведно с началнико си Цацаров, да прикрият кой ограби банката КТБ, за което ние платихме (Боко плати де!) само некакви си там 6 милиардеца лева!), за което Гешев получи като награда поста си на главен прокурор, а пък Цацаров оглави, моля ви се, комисията за борба с... корупцията!!! 

Тъй де, дадох ви само два примера, а има и още. Безброй такива примери има. Примерно ето и още един, лично изживян от мен: как мутро-гербоваците, за да ми отмъстят, ме опраскаха и изритаха по чисто мутренски начин от образованието - само защото си позволявам да изобличавам престъпленията им не само в сферата на образованието, но и в останалите сфери на живота ни! 

Та такива работи. И знаете ли коя е причината за всички тези беззакония и за това специфично мутенско и комунистическо разбиране за "законност" и за "справедливост" у нас? Не знаете, тъй ли, познах ли? Ах, колко сте невиннички?! Амче ВИЕ СТЕ ТАЗИ ГЛАВНА ПРИЧИНА за тържеството на мутро-комунистите и на мафията у нас! Разбрахте ли сега защо вие сте отговори за всичко, ставащо в нашето свидно отечество?! 

Помислете малко, ако не разбирате, обадете се, ще ви обясня и това. 

Хубав ден сега ви желая - и приятни размисли!


Ще се радвам да кажеш това на хората, които се грижат за настройките на блога ти. Пък да видим как ще реагират те.

Извинявай, че те занимавам с толкова нищожни проблеми. Но за мен забраната да кажа каквото и да било на читателите на блога ти е обидна.

Желая ти хубав ден!

С поздрав от сърце: Ангел Грънчаров 

ПОСТСКРИПТУМ: Прочее, информирам те, че аз все пак си публикувах коментара след като системата в твоя блог ме опраска тъй гадничко, ето, аз често представям публикации в блога ти на моите читатели (надявам се, си спомняш моите теории за т.н. "БЛОГЪРСКО ЦУНАМИ", които обаче не биха подкрепени почти от никой, но аз сам продължавам да работя за осъществяването им!), ето и заглавието на тази моя публикация: 


Тъй че с чиста съвест може да кажеш на компютърните спецове, дето са направили настройките на блога ти, че е невъзможно да затворят устата на един свободолюбив и правдолюбив човек в днешно време, особено пък на един опитен блогър като мен!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...






Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

5 коментара:

Анонимен каза...

Здравей, Ангеле!

Преди всичко се радвам, че не ме обвиняваш за въпросния проблем, който многократно е тормозил и други коментатори.

Някои, като твоят съгражданин Доктора, останаха убедени, че имам някаква вина за проблемите с публикуването неговите коментари и престанаха да пишат.

На Георги Николов, може би най-активният коментиращ в блога, не веднъж му се е случвало също. Доколкото знам преодолява проблема като променя нещо в електронния си адрес... Но къде точно е причината, наистина нямам идея.

Питам се -ако някой без административни манипулира избирателно правото за коментиране защо изобщо не блокира мен, а ще се занимава с коментаторите?

Това е дългогодишен проблем - съжалявам, че се повтарям, но безсилието ми да поправя нещо на този терен не ми подсказва какво друго да кажа.

Иначе съм подложен на постоянни опити да бъде вкаран бъг в системата ми чрез изпращане на разни съобщения, които да да ме изкушат да ги отворя, но съм се научил да не се хващам на такива примамки. Не минава ден без да ме "съблазняват" с някакви съобщения за големи плащания, които съм получил и прочее фалшиви примамки. И тази сутрин изтрих три.

Не спират и хватките да ми запушат устата по други начин. Най-новият беше като ме потърсиха от полицията да давам "сведение" за моя статия, от която се е оплакал българин, живеещ в Русия, че разпалвам омраза срещу руснаците в България. Прокуратурата е сметнала за необходимо да ми бъдат потърсени писмени обяснения по това оплакване. Отгоре на всичко въпросната статия, както обясних в свой текст, беше изцяло базирана на свидетелство на коментатор в блога, т.е. моето авторство в случая се свеждаше до домакинството ми, но въпреки това разтревожената власт търси за обяснение не автора на разказа, а мен.

Отказах да пътувам до София посред лято, за да спазя изискването на прокуратурата да дам "сведение" до една седмица. Изпратиха ми полицаи в селото, в което пребивавам.
Е, все пак не арестуваха заради отказа ми. Бяха любезни, но им казах, че ги превръщат в част от машината за тормоз над български журналист по искане на човек (Алексей някой си, изглеждаше като да е най-малкото рожба на смесен брак с българско гражданство, съдейки по трите му имена), който обслужва интересите на чужда държава и нейните граждани (без да е официално упълномощен от тях).

Какво да се прави, като газим в тази кал, не може нищо да не полепне по нас...

Поздрави,

Иво

Ангел Грънчаров каза...

Благодаря ти за отговора! Убеден бях, че проблемът не е в теб, а в системата. Нищо чудно да са се опитали и точно по този начин да ти вредят твоите тъй многочислени "доброжелатели", които те мразят напълно всеотдайно, с цялата си мизерна душичка. Между другото даже и в моя скромен блог почти няма ден, в който някой другар-оплювач да не те плюе, плюейки мен се чувстват длъжни и теб да оплюят, особено когато съм споменал за нещо името ти. Понеже и аз съм учил в Русия (Санкт-Петербург), в тамошния университет почти по същото време, в което ти си учил в Москва, този наш "грях" винаги се изтъква прочувствено колко сме били неблагодарни щом, както подобава (според тъй бедната им и извратена представа!) не лежим ничком пред благодетелите си "освободители" (дето ни били възпитали!) и не им целуваме с вечна признателност нозете! :-) А сме си позволили да им "изменим" и да станем, видиш ли, "врагове" и "предатели" на тяхното непобедимо и вечно жадно за лапане (на нови и нови територии!) велико имперско дело! Комунодини извратености колкото щеш, няма смисъл да ги описвам щото ги знаеш не по-зле от мен.

Ще си позволя да сложа отговора ти под моята публикация, щото тия от сериозните читатели, които са се замислили коя ли е причината, да задоволят интереса си. Пък може и някой от тях, дето е компютърен спец, да разгадае къде и проблема и да ни каже как може да бъде отстранен. Щото по този начин (каквато е вероятно и целта на тия, които са го причинили!) много хора, като не знаят за проблема, могат да го приписват на теб, в смисъл, че ги цензурираш, което не е вярно.

С поздрав от сърце: Ангел

Анонимен каза...

Айде още един, дето все го саботират, все му пращат бъгове, все го тормозят. Таквиз с лопата да ги ринеш...

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, старайте се да говорите културно, щото ще се наложи да спра излиянията ви... Нали сте даскалица все пак де, не се излагайте толкова... потискайте злобата си.

Бачо Кольо каза...

Блогът на Инджев не допуска коментарите ми почти от 7 години. Не твърдя, че пречината е в самият стопанин на блога, но фактът си е факт. Там се подвизавах като НикиБ