Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 7 септември 2021 г.

Съществува ли таен списък със забранени за какъвто и да било медиен достъп имена на критици на мутро-комунисто-гербовашкия режим?



До г-жа Бетина Жотева, председател на СЕМ 
До г-н Мартин Швехлак, Главен изпълнителен директор на bTV Media Group 
До г-н Антон Хекимян, Директор "Новини, актуални предавания и спорт" на bTV Media Group 
ДО МЕДИИТЕ 

ПИТАНЕ ПОД ФОРМАТА НА ОТВОРЕНО ПИСМО 

от Ангел Грънчаров, учител, писател, блогър, гражданин 

Уважаема г-жо Председател на СЕМ, 
Уважаеми г-н Главен изпълнителен директор на bTV Media Group, 
Уважаеми г-н Директор "Новини, актуални предавания и спорт" на bTV Media Group, 

На 31 август тази година репортер на bTV се свърза с мен и ми заяви, че желае да вземе интервю по повод тъй грозната история около 89-годишната баба Марийка от Пловдив, която нейните съседи-самаряни от блока на ул. Копривщица 15 в Пловдив от 4 години вече (!!!) не желаят да допуснат до собствения й апартамент (!!!) - по причина на което тя е принудена да живее и спи на улицата (или на хотел!). Репортерът дойде на уговореното място и разговаря най-напред със самата баба Марийка, след това разговаря с мен, а накрая разговаря и с небезразличния гражданин Георги Пашев, който единствен от всички пловдивчани откликна на призива ми да помогнем на изпадналата в нужда възрастна жена. Репортерът също засне и как посрещат бабата нейните съседи-самаряни пред блока, стана невероятен скандал, след това той ми звънна, че "съвсем скоро" репортажът ще бъде излъчен или в новините, или в сутрешния блок. Мина повече от седмица обаче, а това не стана. Мен лично версията, че тази история не интересува bTV, че са преценили, че тя е "безинтересна" и затова не са я излъчили не ме задоволява, вижда ми се крайно повърхностна и несериозна. 


Поради което у мен се породи съмнение относно коя е истинската причина за неизлъчването на този репортаж около една хуманитарна история и житейска, човешка драма, заплашваща да стане и трагедия, която е симптоматична обаче за нравствената катастрофа, в която се намира обществото ни. 

От години слушам за някакъв "списък със забранени имена", влезлите в този списък били недопускани до каквато и да било медия; говори се, че този списък е изготвен от управляващата доскоро мутро-комунистическа партия ГЕРБ, но въпреки падането й от власт още е в сила. Чел съм за съществуването на такъв списък, примерно, в блога на журналиста Иво Инджев, който също като мен е изявен критик на мутро-гербовашкия режим (аз от години съм активен политически блогър, влогър, анализатор, водещ съм на политическо-дискусионно предаване в Пловдивската обществена телевизия, което се нарича "На Агората с философа Ангел Грънчаров"), явно ръководството на ПОтв единствено не спазва забраната от "оня загадъчен списък" със забранени и недопускани до медиите имена на критици на режима. 

Аз на това основание така си обяснявам недопускането на репортажа за толкова тъжната история на баба Марийка - репортерът не е знаел, че моя милост е остракиран от какъвто и да било медиен достъп (достъп до национален екран в случая!), ала ръководството на bTV е установило това, открило е името ми в "оня списък", което е истинската, действителната причина за хвърлянето на заснетия вече репортаж в кошчето за боклук. Действително от около 5-6 години не съм канен за участие в каквото и да било телевизионно предаване в нито една национална телевизия, докато преди това редовно съм участвал в най-различни предавания на БНТ, bTV, НоваTV и др. 

Ето защо, изхождайки от моя опит и от този случай най-вече, аз си правя извода, че такъв мистериозен списък със забранени за медийна изява имена съществува

Ето защо моето питане е: съществува ли такъв списък със забранени за допускане до медиите имена и не е ли срамота, уважаема госпожо Жотева, да има подобни тоталитарно-мутренски идиотщини в страна, претендираща, че е демократична, при това е и член на ЕС (!!!), благодарение на които с пълно право сме на незавидното 112-то място по "свобода" на медиите?! 

Г-да ръководители на bTV, нали уж сте частна медия: как става така, че толкова стриктно спазвате забраната от "оня списък" - някой плаща ли ви да спазвате тази забрана или го правите по причина на това, че за вас специално (като личности и като медия) свободата на словото и свободата на медиите не значат абсолютно нищо

Ще се радвам убедително да ми отговорите на тези два важни не само за мен въпроси. 

С УВАЖЕНИЕ: (подпис)

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...







Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

4 коментара:

Анонимен каза...

ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХААХАХАХАХАХАХАХАХ!ТОЗИ НЕКАДЪРНИК ГРАНЧАРОВ СЕ МИСЛИ ЗА ВАЖЕН И СЕ ОПЛАКВА ЧЕ ГО ЦЕНЗУРИРАТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЯВНО Е ПОЛУДЯЛ СЪВСЕМ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НИЕ ОТ СПЛОТЕНИЯ ОКОЛО ЛЮБИМАТА СИ ДИРЕКТОРКА КОЛЕКТИВ НА ТЕТ ЛЕНИН СМЕ И ВЕЧНО БЛАГОДАРНИ ЧЕ НИ ОТЪРВА ОТ НЕГО И ЧЕ НАПРАВИ НУЖНОТО ТОЙ НИКОГА ПОВЕЧЕ ДА НЕ БЪДЕ УЧИТЕЛ НЕ САМО В НАШЕТО, НО И ВЪВ НИТО ЕДНО ДРУГО УЧИЛИЩЕ В БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Гледал съм предавания с Грънчаров. Скучни, блудкави, досадни мрънкания с нулев рейтинг. Бяха по поканили в БНТ и повече не посмяха. По рейтинг го бяха гледали точно 20 души, а обикновено в това време гледат между 20-30 000 души.

Venci Micoff

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, Вие вече с Мицов ли се идентифицирате ма?! :-) Да не сте станАла джендърка?! :-)

Анонимен каза...

CEM office (office@cem.bg)
дата: 07.09.2021 11:29
до:
Angel Grancharov (angeligdb@abv.bg)
Уважаеми г-н Грънчаров,

Вх. № на Вашето писмо е № НД-05 94-00-240/07.09.2021 г.