Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 7 септември 2021 г.

Нима не знаете, че тъкмо "братската" ви Руска империя е най-големият враг на българската свобода и независимост?

Силата на съединението и слабостта на онези, които се боят от цялата истина за него

Не друг, а Русия. 

Тя наказва българския княз Батенберг със символично скъсване на руските  офицерски пагони пред смаяните очи на Европа от този отблъскващ монархическите му роднини жест на враждебност от страна на “освободителката”.

Тя изтегля офицерите си, обучаващи създаващата се българска армия, с явното намерение да я обезглави и подготви да бъде сразена при първа наказателна военна акция за неподчинението на българите.

Тя се опитва да подучи османците да си върнат със сила Румелия, която им се полага по силата на Берлинския договор. 

Тя заплашва с реокупация Съединена България и канонерките й тръгват към българския морски бряг, но биват възпрени от единодушната съпротива на европейските държави – отново придружена от бурни пробългарски демонстрации в много европейски градове.

Тя потрива ръце пред явната подготовка на Сърбия да накаже съединената България.

Тя, заедно със съзаклятниците си срещу българското независимо бъдеще от Австро – Унгария, оказва натиск за спиране на успешното българско контранастъпление с цел да спаси от българска окупация Белград.

Тя къса дипломатическите си отношение със Съединена България.

Тя започва война на вътрешния български фронт чрез петата си колона с подстрекаване на многобройни русофилски бунтове в армията.

Тя прави всичко това с шумно провъзгласения мотив, че със Съединението българите са нарушили същия онзи Берлински договор, който и до днес ни се навира в очите като дело на лошите европейци, срещу което Русия се била борила, но не могла да се пребори. 

Сега ясно ли е на онези, които (се правят, че) не знаят горните факти, защо 3 март, а не 6 септември е официалният Национален празник на България? 

Не е ли ясно, да кажа пак, че руските агенти за влияние у нас просто не позволяват най-истинският и естествен повод за национална гордост да замени натрапничеството на онази измама от 3 март? ...

8 коментара:

Анонимен каза...

Не руската дипломация спира Батенберг да влезе в Белград. На Фердинанд родината го прави.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, гледам, че и от история отбирате - както от всичко друго. А как смятате, руската дипломация щеше ли да се радва ако българите бяха влезли с войската си в Белград?

Ангел Грънчаров каза...

Апропо, а какво, друга другарко, ще кажете за това:

Биещи се за просъществуването и оцеляването на родината си, българите летят през окопите на Гургулят и Три Уши в себеотрицание, каквото историята рядко познава. В решителната битка, край Сливница, капитан Марин Янакиев Маринов, командващ Бдинския полк, в отчаян опит да задържи позициите, нарежда самоубийствена атака „На Ножъ!“ и сам повежда войниците си към преднамерено унищожение. На помощ се стичат плевенските дивизии и българите бият агресора толкова лошо и толкова грозно, че сръбската армия е обърната в позорен бяг към Белград. В главната квартира на Княза на Българите, Александръ I Батенбергъ, пристигат ноти от Русия и Австро-Унгария с ултиматум българите да спрат контра-настъплението си срещу сърбите и да прекъснат унижението им.

Анонимен каза...

Ще кажа, че ти и сънародниците ти си заслужавате сегашното мизерно съществуване защото няколко години по късно принасяте в жертва 1/4 от мъжкото си население именно за тази Австро-Унгария.

Ангел Грънчаров каза...

Кога сме принесли такава жертва ма, другарко? Да не сте се пак объркАла: да не става дума за жертвите, които сме принесли на "освободителката" ни Русия?

Анонимен каза...

Първата световна война другарю, когато такива като теб пращат на фронта хората да умират заради родината на идолите ви Кобургите.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, загинали са за България ма. Която вие, комуноидите, дарихте на СССР и избихте стотици хиляди българи...

Ангел Грънчаров каза...

И защо "такива като мен" пращат хората да мрат по фронтовете? Аз какъв съм ма, другарко, на не съм управник на България във Вашето болно съзнание?! :-)