Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 26 декември 2021 г.

Какво обичат "русофилстващите" комуноидно-путинолюбиви зомбита?


ЕКСПЕРТИТЕ НА ПУТИН
Експерт №1 Петър Волгин
Петър Волгин е основен рупор на опитите за путинизация на България, т.е. за „деконструкция“ на либералното общество, демокрацията, правата и свободите на гражданите (доколкото ги има, ограничени от олигархичната посткомунистическа примка) и възстановяване на откровен авторитарен режим – такъв, какъвто наблюдаваме в Русия. В условията на хибридна война на путинистката олигархия против нашата цивилизация това бе недопустимо. Микрофоните на БНР бяха превърнати в пропагандно гнездо на краен радикален левичарски т.нар. „антикапитализъм“.
Това е проблем на българската посткомунистическа и недемократична публична среда. Волгин поднася своите ултралевичарски, популистки, антизападни, антилиберални и пропутинистки послания радикално, даже революционно защото самата публична среда е болна и не понася умереност. Впрочем, предаването на Волгин бе много добре балансирано и прицелено в атавизмите на стадото - забогателите от прехода са престъпници, т.нар. "демократични ценности" прикриват нищетата на пазарната икономика, създаваща бедност и неравенство, смес от антилиберализъм, сталинизъм и нацизъм - така любими на днешния масов дегенерат.
Парадоксално е, че левият Волгин представя Волен Сидеров като истинска дясна алтернатива, дори като "българския Орбан." Впрочем не – Тиери Волтон още преди 10 години показа как в съвременния свят се осъществява „невъзможния“ червено-кафяв политически синтез.
Така става възможно ултралевият деконструктор на неолиберализма и капитализма да симпатизира на ултрадесния – нищо че е менте - неофашист.
Пред очите ни у нас се осъществява червено-кафяв идеологически синтез, подобен на осъществения в Путинова Русия.
Днешните левичари (Волгин, Калина Андролова, Божан Петров, Достена Лаверн, Велислава Дърева, журналиста Иво Христов, социолога Иво Христов, Александър Симов, Валентин Вацев, Любослава Русева, Явор Дачков и пр.) се представят и като русофили. Сякаш се връщаме към ХІХ-ти век! Но тяхната русофилия е измамна - те всъщност са путинофили - пропагандатори на един режим, който връща Русия във времената на имперското мракобесие. Путинският режим е нова версия на тоталитаризма през ХХІ-ви век. Той наистина е нещо като алтернатива и антитеза на „западните ценности“, „либералната демокрация“ и „пазарното общество“.

Но за днешните радикални български левичари демокрацията (по ленински!) е диктатура на олигарси! Само дето не поясняват произхода на тези олигарси – до един с агентурен номенклатурен произход.
"Русофоби" в болните мозъци на днешните рУсофили са защитниците на българския национален интерес. За тях българския национален интерес е производен от руския национален интерес. Но това просто се нарича национално предателство.
Двоен стандарт на тези уж леви демократи е да твърдят например, че руската окупация на Крим е законна, а окупацията на Северен Кипър от турската армия е незаконна. Набеждаването е специалитет на днешните левичари. За разлика от Северен Кипър (населен 80% с гърци), никой в Крим не е гонил руснаците (които днес са 60% от населението, но са преселенци, защото са заселени там от „демократа“ Сталин след прогонването на коренното население от кримски татари). Никакви "фашистки" репресии не е имало срещу руснаците, никой не ги е изселвал и никой не ги е питал преди да ги окупира, какво искат. Даже Хитлер прави аншлуса с Австрия след плебисцит и чак тогава немската армия влиза в страната. При това Австрия е била демократична в сравнение с нацистка Германия държава. Судетите се присъединяват към нацистка Германия чак след срамната Мюнхенска сделка, когато демократичните лидери на Великобритания и Франция Чембърлейн и Деладие безумно предават демократична Чехословакия на Хитлер, смятайки, че чрез отстъпки ще укротят Звяра. И само Чърчил правилно разбира какво следва: "Получихте срама, ще получите и войната!".
Както и за съжаление става…
(СЛЕДВА)
Момчил Дойчев
22 декември 2015 г.

Момчил Дойчев: Актуално и днес. Заради много такива /пост/комунистически негодници сме на това равнище на развитие на "демокрацията" и затова сме подложени на грандиозен посткомунистически грабеж.
ДОБАВКА ОТ МЕН( А.Г.): Наште съвременни русофили наистина са тъкмо путинофили (таваришч-императора Путин всъщност е най-големият враг на Русия, на коренния интерес на руснаците!), но те най-вече са КОМУНИСТОФИЛИ. И кагебистофили са също така. Те освен таваришч-императора Путин обичат най-много комунизма и СССР. Он, Путин, тоже обича тия същите неща. Образцовият комуноид просто нема начин да не ги обича.

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...







Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

7 коментара:

Бачо Кольо каза...

:Момчил Дойчев не можже да изнаненада никого никога - обичайните клишета, етикети, русофобия и комплексарщина.
Проблемът е, че този човек не е безработен скучаещ блогър. Той е доцент в НБУ - родната ковачница на евроатлантизъм. Калинките, излитащи от този пазиБоже университетет всяка година излитат и налзват държавна администрация, НПО-та и образователни институции...

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч Колю, НБУ не поризвежда "калинки", объркАл си се, калинките ги произвежда Симеоновската Милиционерска школа и Библиотекарския институт на ДС. Ти май тях много ги обичаш, щот са "елитни" учебни заведения, правилно ли те разбрахме?

Бачо Кольо каза...

Щом критикуваш и осмиваш НБУ, значи харесваш Симеоново
Реакция на типичен първосигналник!

Анонимен каза...

Момчил Дойчев, също като Грънчаров, е бил преподавал по идеологически дисциплини преди 10 ноември. После става първи "демократ". Голямо пребоядисване е падало. С тази разлика, че Момчил Дойчев е повече такират от Грънчаров, гледа си прекия интерес и е с всяка власт. Грънчаров се прави на опозиция и затова Дойчев плющи шампамско и хайвер, а Грънчаров набива качамак с пръжки.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, объркАла сте се нещо. Ние с Момчил сме били демократи винаги, и преди 1989 г., и след това. Комунисти и комуноиди като Вас самата никога не сме били. Между другото качамак с пръжки е много по-вкусно ядене от хайвер с шампанско. Доста сте извратена щом си мислите, че Момчил аде такава гадост.

Анонимен каза...

Ти кога си ял хайвер бе, Грънчаров? Да не би така да казвате на черниците в село Долна баня, където си пасял кози преди Партията-майка да те прати на държавни разноски да учиш марксизъм-ленинизъм в Съветския съюз? Много си далеч от истината, Грънчаров, както винаги, но ти не знаеш какво е истина. Но има една, обективна истина - ти си уволнен за некадърност с решение на ВКС, подписано от г-н Лозан Панов. Втората истина е, че ти прибираш пенсията на баба Марийка за свои нужди и бедната старица гладува заради теб.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко мерзавке, думата "истина" недейте да употребявате, употребена във Вашите мръсни уста тя се превръща в кощунство. Апропо, кой е кадърен и кой е некадърен в образованието го решава не ВКС, а го решават съвсем други институции (наричани университети!); язък Ви за това, че сте учителка, щом дори толкова просто нещо не знаете.

Толкова сте долна и извратена, че не можете да сфанете как така един човек може да помага на друг човек, воден от изцяло ценностни, хуманни подбуди, от чисто съзнание за дълг; явно себе си имате предвид щом дърдорите нелепици за някакво прибиране на пенсията на баба Марийка, клета нещастнице; тази Ваша мисъл показва единствено, че и на пенсията на баба Марийка сте хвърлила око, и на баба Марийка ли завиждате за пенсията, злобна душо?

Продължавайте да ни удивлявате с дълбините на падението си, клета безличнице...