Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 24 март 2022 г.

Управляващите страхливо се снишиха пред гнева на войнолюбеца Путин: грозилището "Альоша" вечно трябвало да скверни небето над Пловдив!

След като областният управител вчера прехвърли отговорността за премахването на Альоша върху Кмета на Пловдив и, така да се каже, "си изми ръцете" по непреходния Пилатовски начин, от своя страна Кметът на Пловдив е направил абсолютно същото, т.е. двамата, очевидно, смятат, че могат да ни баламосват, като си играят този, така да се рече, "тенис" или "пинк понк", съвсем неуместен, прочее; при това Кметът се е заел, както ще се убедите сами, с крайно непосилната задача да ни убеждава, че паметникът на лъжата и на окупатора трябва вечно да грози небето над Пловдив; ето, прочее, самото писмо от него, което са получили небезразличните граждани и са го публикували на своята страница:

Какво ни отговори Кметът на Пловдив относно казуса около премахването на паметника "Альоша"


Вижда се, че управляващите на всички нива очевидно ги е страх да направят нещо, което да разгневи техния самозван господар в Кремъл, прочее, всички добре знаем, че той именно им е господарят, щом като те без никакво притеснение така усърдно клечат и пълзят пред него! 


Какви действия трябва да предприемем ний, небезразличните граждани, в така създалата си ситуация, ще бъде тема на разговора със зрителите, който възнамерявам да проведа днес в предаването "На Агората..." по Пловдивската обществена телевизия, то започва от 11 часа, живот и здраве да е само! 

Казвам това защото колко му е "случайно" да ме удари някой автомобил, пък дори и да съм на тротоара, или да ме пребие някой уличен хулиган, знаем, че КГБ не се церемони с никой и с нищо когато става дума за отмъщение на "врагове на Русия" като мен; затова именно и казах, че ще има предаване само ако съм жив и здрав до 11 часа и успея да отида благополучно до студиото (между другото гневни путинофили редовно ми се обаждат по телефона - криейки номерата си, естествено! - и ме заплашват, че трябвало много да внимавам понеже "врагове и предатели на освободителката Русия" заслужавали едно-единствено справедливо наказание, именно смърт!)

Да, управляващите в Пловдив страхливо се снишиха пред гнева на войнолюбеца Путин и заявиха, че грозилището "Альоша" вечно трябвало да скверни небето над хилядолетния ни град!

Толкова тук и засега. До нови срещи, дай Боже да сме живи и здрави! 

Приятни размисли и хубав ден ви желая!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...







Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободатаизд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времетоживотасвободата.

Няма коментари: