Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 24 март 2022 г.

Защо управляващите в Пловдив се снишиха така унизително пред тиранина и войнолюбеца Путин?


Приятно гледане и приятни размисли ви желая! Смело коментирайте, не бъдете шушумиги, бъдете добри граждани! 

И да добавя традиционното: не забравяйте, моля, да натискате бутончетата, било за харесване, било за нехаресване, също така не пропускайте да се абонирате - ако все още не сте го сторили. Стига истината да не ви е безразлична де, ако не ви е безразлична, направете го, абонирайте се за нашия тъй правдолюбив канал! 

До нови срещи!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...



Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

1 коментар:

Анонимен каза...

В светованата дипломатическа практика и протокол, никоя държава не определя друга държава за “приятелска” и “неприятелска”.
Затова Съветския Съюз по време на Германо-Съветската Война, никога не е определял България нито за приятелска, нито за неприятелска, въпркеи че е била в добри отношения с Германи, но и със Съветския Съюз.
В международното право такива термини не съществуват.
Но западните държави, вкл. и България са толкоз наивни, че не могат да се противопоставят на чекиската пропаганда.
Защо тези “неприятелски държави” не са наречени такива преди войната срещу Украйна.
Ако утре те възвърнат отношенията си с Русия, чекистите няма да се отрекат от мнението си и да ги нарекат “приятелски”.

А по повод писмото, ето какво би могло да се каже:

По първа точка:
По времето на Втората Световна Война, нашата държава Царство България е неутрална държава, който статус е обявен по официален и държавно-правен път.
На 15 септ 1939г., Министерския съвет с Декларация обявява това.
На следващия ден 16-ти септевмри, посланика в Съветския Съюз Никола Антонов връчва тази декларация на Председателя на НКИД Вячеслав Молотов. Тя никога не е нарушавана или денонсирана от българските власти.
-на 26 август 1944г., Правителството обявява последна декларация за “пълен неутралитет към съветско-германския конфликт”, визирайки Германо-Съветската Война.
Тази декларация е предадена също на Председателя на НКИД Молотов от българския посланик в Москва Иван Стаменов, а в София на Завеждащия съветската легация( посолство) Димитрий Яковлев.
Декаларацията е отхвърлена на 31 август от СНК (съветското правителство).
- паметника Альоша не е построен във връзка с бойни действия на съветските войски на територията на Царство България, също както нито един паметник на съветските войски
- надписите върху някои паметници напълно противоречат на истината, а именно че “съветските войски са освободили България”.
Няма как да са я освободили, защото тя не е била окупрана държава и Съветския Съюз е бил с нея в пълни дипломатически отношения
- паметниците на съветските войски са построени по повод навлизането им на Българска територия, станало в изпълнението на Нотата на СНК от 05 септ 1944 г. Съветския Съюз обявява война на България, видяно от текста на нотата, а не на някой “окупатор на България”.
Така че по първа точка от отговора на лицето, може да се каже съвсем справедливо, че тя е невалидна от правна, държавническа и историческа гледна точка.

Обсъдете това с твоите съмишленици ако желаете.

В.Б.