Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 14 април 2022 г.

Презряно руско мекере или жалък страхливец е президентът на България?


Президентите на 🇵🇱Полша, 🇱🇹Литва, 🇱 🇻Латвия и 🇪🇪Естония пристигнаха в Киев, за да се срещнат с 🇺🇦президента Зеленски
Анджей Дуда, Гитанас Науседа, Егилс Левитс и Алар Карис дойдоха в Украйна с влак Укрзализница (украинска железопътна компания).
Посетиха Бородянка, Киевска област, тежко увредена от руски нашественици.
"Ирпин, Бородянка носят пресните белези от руското унищожение. Изкривените останки от домове, църкви и мостове. Украйна заслужава масивни усилия за възстановяване, като плана Маршал" -🇱 🇻Egils Levits.
"Дълбоко чувствам ужаса от престъпленията, извършени от руската армия срещу народа на Украйна. Убийствата и изтезанията, използването на незаконни оръжия, бруталните военни престъпления няма да останат ненаказани“, -🇪🇪Алар Ка
"Героизмът, любовта към свободата и Родината винаги побеждават над дивачеството. Украйна се нуждае от оръжия за борбата си тук и сега" -🇱🇹Гитанас Науседа
"Целта ни е да подкрепим президента Зеленски и защитниците на Украйна в решаващ момент за тази страна" -🇵🇱Анджей Дуда
Зеленски благодари на президентите "за надеждната подкрепа на всеки от вас"

ДОБАВКА:

Президенти и премиери на различни страни посещават Киев и демонстрират публичната си подкрепа на Украйна, носят и обещания и реална помощ, защото приятел в нужда се познава. Има един обаче Щайнмайер, който Зеленски не приема. Има такъв списък на неприемливи за Украйна политици, които допринесоха за агресията на Русия, като я окуражиха и предположиха че украинската съпротива ще трае часове. Просто бяха готови да пожертват цялата страна, като логическо продължение на системното обвързване с Кремъл. Не бяха газопроводи, не бяха привилегировани отношения, Мински споразумения, Саркози в Грузия, Меркел в Москва.
Когато войната свърши Щайнмайер ще трябва да ходи в Киев и да коленичи, както Вили Брандт във Варшава.
Източна Европа, онази освободената част, се изправи и заяви ясните се претенции за самостоятелен глас, като опора на разума и противотежест на Русия - роля, която Запада не и признаваше.
На този фон къде е България?
Били сме неутрални?! Къде беше този неутралитет когато финансирахме Турски поток и така помогнахме пряко на Путин да си помисли, че може да напада Украйна без последствия за газовия транзит? Къде са Борисов, Радев, Първанов - готови са за Нюрнберг или в мазето, криейки се от отговорност?
Неутрални ли бяхме и сме, когато по половин милиарда евро даваме на месец на Кремъл за нефт и газ, за да може да финансира войната в Украйна и репресиите срещу противниците на войната в Русия?
Неутрални ли бяхме, когато отказахме, дори на етнически българи в Украйна патрони и бронежилетки, с които да се борят срещу агресора? И не само на тях, но и всички други украинци.
Слава богу, че чрез ЕС нашите пари все пак отиват за защитата на украинската армия от агресора.
Преди да бъдем политици, инженери, анализатори, лекари, писатели и други трябва да бъдам човеци, с базисен човешки морал, споделено разбиране за добро и зло, за да можем да се разбираме и да имаме увереност че принадлежим към една общност.
Украйна прекара червена линии у нас и преди да се обединим отново, трябва да се разграничим и да назоваваме нещата с истинските им имена, включително имената на предателите и прокремълските агенти. И не, не народът пречи на нормалните реакции на правителството по отношение на Украйна, а същите тези корумпирани и обогатени от далавери, включително с Русия, олигарси и крепостните им, които упойват народа с пропаганда и лъжа.
И не се чудете, че Зеленски нито очаква, нито ще приеме, бългаския президент Румен Радев, нито експремиера Борисов /колкото и той да се натиска да отиде, за да измие срама заради Турски поток/, да не говорим за Пеевски, Гешев и цялата плеяда от политически тунеядци..
Депутинизацията на страната ни е предусловие за успешното ни развитие, изобщо за всяка развитие. С тези окови нямаме шанс дори да определим националните си интереси и цели в съзвучие с европейските. Винаги ще остане едно робско око да гледа към Москва.

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...





Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се,  че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

Няма коментари: