Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 9 юли 2022 г.

Защо ще участвам в обявения конкурс за директор на пловдивската ПГЕЕ "ТЕТ Ленин"?


В разговор някои хора и най-вече с Георги Пашев (виж коментарите към публикацията от вчера с многозначителното заглавие Денят на правдата голяма дойде: репресиралата ме мутро-гербовашка директорка на ПГЕЕ "ТЕТ Ленин" Стоянка Анастасова е уволнена!) осъзнах, че трябва да участвам в обявения конкурс за директор на училището, от което бях опраскан, уволнен и изхвърлен по недопустимо грозен начин от мутро-гербовашките калинки преди няколко години - имам предвид пловдивската ПГЕЕ "ТЕТ Ленин"; ето вкратце мотивировката ми за това мое решение, обнародвам го та по възможност за да не се спекулира прокалено и то именно по очаквания тъй пошъл начин: 

Воден единствено от чистото съзнание за нравствен дълг и отговорност решавам да участвам в обявения вече конкурс за директор на пловдивската ПГЕЕ "ТЕТ ЛЕНИН". Моите борби за непосредствена и практическа РЕАЛНА ДЕМОКРАТИЗАЦИЯ (т.е. ЛИБЕРАЛИЗИРАНЕ, ДЕКОМУНИЗИРАНЕ) на отношенията в конкретните училищни общности, която водя от години и заради която платих такава жестока цена, е справедливо да бъде увенчана с период, в който да се опитам да реализирам идеите си вече в позицията на директор на едно наистина иновативно училище (евентуалното ми избиране за директор мигновено ще направи училището напълно иновативно: личностите пораждат иновациите, а не иновациите - личностите!). 

Да, ще направя това тъй многозначително нещо, ще кандидатствам, ще тествам реакциите на системата и на властващите в нея, ще осъществя този тъй ценен и народополезен експеримент. И така ще си изпълня дълга и към покойния бивш директор на това знаменито някога училище (имам предвид инж. Венелин Паунов) - стана ли директор, моментално в него ще се възцари отново тъй благодатния и благотворния АКАДЕМИЧЕН ДУХ, на който се радвахме в годините на неговото тъй мъдро управление. 

Но най-вече ще си изпълня дълга към младите хора, които учат в него, имам предвид учениците, които бяха подложени на такива недопустими гаври, щети и унижения - установили се в годините на мутро-комунистическия ренесанс, който се възцари с влизането във във феодално владенение в него на бившата вече директорка, комунистическата "аристократка" Стоянка Анастасова. 

Толкова тук. Желая ви хубав ден!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...






Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена. 

6 коментара:

Анонимен каза...

И след 5 месеца нов конкурс защото ще се пенсионираш. Колкото и тъпи да са не са чак толкова прости да назначат страци дето едва дишат.

Георги Жеков каза...

Грънчаров като всеки комунист няма един трудов ден в окаяният си животец. Партията го пратила да учи в СеСеСеРе, където му преподавали маркс-ленинизъм и му напълнили тиквата със сърпове и чукове. А след това го назначили да "преподава" "наученото" на клетите дечица, да им дърдори глупости и да налива комунизЪма и в техните главички.
Другарката, която го е уволнила, вероятно и тя е комунистка (иначе как е станала директорка?), но заслужава поздравления за може би единственото си достойно действие в живота. В болшевишката кочина само комунисти са директори на учебните "заведения" (какъв хубав термин, все едно училището е кръчма и отиваш там да ядеш и пиеш), така че нищо чудно и този некадърник и мерзавец Грънчаров, потомствен комунист, да цъфне като директор.

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров, като философ, който обича истината и свободата, разтълкувайте, моля, как този млад българин е надъхан да говори лъжи, лъжи и само лъжи!

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=IVvHTTWNdEA&t=1s

Ангел Грънчаров каза...

Другарката сега пък се представя за "Георги Жеков", завалийката. Полудя от мъка!

Ангел Грънчаров каза...

Ами много ясно как е надъхан. Даскалицата-комуноидка е надъхала и заблудила горкото дете. Срам! Вярно че е зомбирано вече.

Анонимен каза...

ЦЕЛИЯТ СПЛОТЕН ОКОЛО ЛЮБИМАТА НИ ДИРЕКТОРКА КОЛЕКТИВ ЗАЯВЯВА, ЧЕ АКО ТРЯБВА ЩЕ НАПРАВИМ ДЕНОНОЩНИ ЖИВИ ВЕРИГИ, НО РЕШИТЕЛНО НЯМА ДА ДОПУСНЕМ ТОЗИ НЕКАКВЕЦ ГРАНЧАРОВ ДА ВЛЕЗЕ В НАШАТА КРЕПОСТ, В УЧИЛИЩЕТО, ЗА КОЕТО НИЕ ДАДОХМЕ ЖИВОТА И МЛАДОСТТА СИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЗАЯВЯВАМЕ СЪЩО ТАКА, ЧЕ ПРОТЕСТИРАМЕ НАЙ-РЕШИТЕЛНО И СРЕЩУ НАТИСКА, УПРАЖНЕН ОТ МОН ЗА ТОВА ЩОТО НАШАТА ЛЮБИМА ОТ ЦЕЛИЯ НАШ СПЛОТЕН КОЛЕКТИВ ДИРЕКТОРКА ДА БЪДЕ ПЕНСИОНИРАНА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НИЕ СМЯТАМЕ, ЧЕ ПРЕДВИД ОСОБЕНИТЕ И ГОЛЕМИ ЗАСЛУГИ, КОИТО ТЯ ИМА ПРЕД РОДНОТО ОБРАЗОВАНИЕ И УЧИЛИЩЕ НА НЕЯ В СПЕЦИАЛЕН ПОРЯДЪК ТРЯБВА ДА СЕ РАЗРЕШИ ДА БЪДЕ ДИРЕКТОРКА ПОНЕ ДО 70 ГОДИШНА ВЪЗРАСТ - ЗАЩОТО ТАКИВА БЕЗЦЕННИ КАДРИ СА ТАКА ПОТРЕБНИ НА БЪЛГАРСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ И УЧИЛИЩЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ИСКАМЕ ЛЮБИМАТА НА ЦЕЛИЯ НАШ СПЛОТЕН КОЛЕКТИВ ДИРЕКТОРКА НЕЗАБАВНО ДА БЪДЕ ВЪЗСТАНОВЕНА НА РАБОТА КАТО ДИРЕКТОР, ДА СЕ ОТМЕНИ В СПЕШЕН ПОРЯДЪК ЗАПОВЕДТА ЗА ПЕНСИОНИРАНЕТО Й И ЗА ОБЯВЯВАНЕТО НА КОНКУРС ЗА ДИРЕКТОР!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ СМЕ ГОТОВИ ДА БЛОКИРАМЕ СГРАДАТА НА ЦЕНТРАЛНОТО МОН В СОФИЯ, ЩЕ ОТИДЕМ ТАМ С АВТОБУСИ, ПЛАТЕНИ С НАШИ ЛИЧНИ СРЕДСТВА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ГОТОВИ СМЕ ДА СЕ БОРИМ АКО ТРЯБВА ДО СМЪРТ ЗА НАШАТА ЛЮБИМА ДИРЕКТОРКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!