Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 24 септември 2022 г.

Как ли горката баба Марийка ще изкара есента и зимата?!


Снощи ходих да видя как е баба Марийка и да й закарам вода. Бабата вече е съвсем зле в психично отношение: живее във фантастичен свят, в който синът й (иначе оксиженист) е... генерал и приятел на... Бойко Борисов, а пък дъщеря й (която не е в България!) е... новата булка пак на... Бойко Борисов! 🙁 Разказа ми истории, от които се убедих, че напълно неадекватно възприема ставащото с нея самата. (Твърди, че синът й, "генералът" й е купил съвсем нов апартамент и всеки момент ще я заведе в него.) 

За жалост, бабата продължава да мъкне боклуци и да пълни апартамента си, който е съвсем негоден за живеене. Съседите й с нищо не й помагат, предполагам се надяват да умре, но Бог явно я пази за да ги изпитва. Мен като ме видят там, долу, на входа, как мъкна огромните бутилки вода, почват да се смеят и да ми подиграват на висок глас, стараейки се да го правят така, че да чуя съвсем отчетливо думите им: 

"Ха-ха-ха! Лудият даскал пак иде, пак носи вода на оня чума, проклета да е! Като й помага само бави смъртта й, пречи ни тоя нещастник да се отървем по-скоро от нея! Вреден човек, но и мошеник: явно ще й лапне апартамента, знаем ний, че не е толкова добър - за какъвто се представя!"

И да изпитва нас. Не знам какво може да се направи. Изчерпах се, писах до какви ли не служби, социални грижи, прокуратура, до кого ли не писах: никой не си мръдва пръста с нещо да помогне, а всеки само бяга от отговорност - и от това нещичко да се наложи да свърши. 

Положението е съвсем отчайващо. Как бабата ще изкара зимата в порутения си и вече полупълен с боклуци апартамент не си го представям. 

Великият ютюбър Клашъра (той е зает главно с това да прави колкото се може повече пари, какво друго да прави човекът?!) обаче мълчи и не ще да помогне. Прави се на ударен и на изоглавен, преструва се, че нищо не знае за призива на небезразличните граждани да помогне с нещичко на бабата. Нищо че е посланик на доброто в Града на доброто Пловдив не му пука за нея. 🙁 

Да ви пик...м на "доброто", безчовечни твари! 🙁

Хубав ден ви желая и приятен уикенд! Приятни размисли не смея да ви пожелая щото ще ме намвразите още повече...


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...






Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободатаизд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времетоживотасвободата. 

7 коментара:

Анонимен каза...

Аз лично се сещам за една топла и празна къща в град Долна баня, собственост на г-н Ангел Грънчаров.

Ако той е толкова загрижен как баба Марийка ще изкара есента и зимата, нека я изпрати да поживее там до топлите месеци. После ще я върне в Пловдив.

Има ли смелостта Ангел Грънчаров да направи такъв морален подвиг? Това би следвало да се обсъди.

Анонимен каза...

Пие ли лекарства бабата? Има добри лекарства, които помагат деменцията да не напредва.

Ангел Грънчаров каза...

Не пие. От психодиспансера я изписаха с диагноза: здрава!

Анонимен каза...

Анонимен каза...
Пие ли лекарства бабата? Има добри лекарства, които помагат деменцията да не напредва.

24.09.22 г., 14:54 ч.
Blogger Ангел Грънчаров каза...
Не пие. От психодиспансера я изписаха с диагноза: здрава!

24.09.22 г., 18:17 ч.

Що ви казвам, че Бабата ще сади цветя и ще храни котки на гроба на философа, да е жива и здрава още поне сто години. Закалката й благодарение на боклука и мръсотията, с която живее и сама произвежда, заслужава научно изследване от цял екип специалисти. Бабесата вирус не я лови, напротив, вирусите панически се боят от Баба Марийка Грънчарова!

Ст. серж. от химическите войски Павлов

Анонимен каза...

На моята баба й беше предписано това от лекар:

https://apteka.framar.bg/30039919/%D0%BC%D0%B5%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8%D0%BD-%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0%BB-10-%D0%BC%D0%B3-28

Имаше ефект и си мисля че помогна да не си загуби напълно ума. Не знам защо тези "специалисти" от психодиспансера са я оставили така...

Анонимен каза...

Баба Марийка е небесен пратеник с мисия да изпита философа-психолог, понеже се явява Пътя, Истината и Живота за клетия антихрист Грънчаров, който се прави на силно набожен.

Горан Благоев, теософ и телевизионна звезда

Jores каза...

Анонимен каза... Пие ли лекарства бабата? Има добри лекарства, които помагат деменцията да не напредва. 24.09.22 г., 14:54 ч.
Blogger Ангел Грънчаров каза... Не пие. От психодиспансера я изписаха с диагноза: здрава! 24.09.22 г., 18:17 ч.

Ха сега вярвай на рекламите, че илачите помагат! Затънала до шия в мръсотия, деветдесетгодишна бабка е в цветущо здраве, докато милион завалии без аптека не могат да си представят животеца и пълнят гушата на лекарско-аптекарската задруга. Репортаж, филм или каквото и да било по телевизора човек не може да изгледа спокойно, без на всеки 5-10 минути рекламният Бърборино с игривия си гласец не ти изскочи на тв-екрана в образа на позакъсал актьор халтураджия.

Георги К. Бояджиев, квартален писарушко