Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 22 октомври 2022 г.

Защо мутро-комунисто-мафията в образУванието е още по-вредна от мафията в другите сфери на живота на тъй приказната страна Мутроландия?


Ангел Грънчаров, 22 октомври 2013 г.: Книгата-"майка", от която предстоят да се родят няколко нови книги, свързани с проблеми от духовната сфера на живот, предимно с проблеми на образованието, културата и философията. 

Ангел Грънчаров сподели спомен сега: Сборник текстове (есета и статии), знаменуващ и отразяващ решаващия етап на моята борба с разпищолилите се властващи мутро-комунисто-гербовашки калинки в образУванието на тъй приказната страна Мутроландия. Аз самотно се борех с тях, а всички вие (с нищожни изключения!) безучастно само гледахте сеира... 

Мафията в образУванието е не по-малко вредна от крадливата мафия в останалите сфери на живота ни. Напротив, още по-вредна е: понеже ограбва бъдещето на страната, осакатявайки младите; тя прави дефектен личностния потенциал: превърна училищата и университетите ни във фабрики за безличности, в места за здраво затъпяване и опростачване...


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...






Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

5 коментара:

Анонимен каза...

Кой е този на корицата, прилича на Стив Джобс.

Jores каза...

Анонимен каза...
Кой е този на корицата, прилича на Стив Джобс. 22.10.22 г., 17:35 ч.

Този наистина е другарят Стив Джобс. Или още не можеш да зацепиш и тинтири-минтири, и так далее. Явно мисленето не ти се удава.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч списувателят Бояджиевич, почитател на таваришчите Сидеровский и Путин, разпозна във фигурата и най-вече в лицето на вожда на световния комунизъм Ленин не някой друг, а проклетия американец Стив Джобс - и мигновено изобличи врага!

Jores каза...

Иван Костов, та Иван Костов! Спира ме депутатът от Демократическата ни партия във Великото народно събрание Венци Бъчваров (1932) сред пловдивската Главна, пред сладкарница "Орфей", да ме запознае с намусен като турски дувар мургав господин, придружаван от две скромно облечени дребни женици на средна възраст: "Запознайте се, това е Иван Костов!" Описал съм го в епизода "Фал" от ръкописа "Историйките на ученика Ламски". Тягостна персона, тягостно излъчване. Дланта му – влажна, лепкава. След това го гледам същия този влажен турски дувар все лъчезарно ухилен, лъскав, сияещ като снимка на манекен от модна къща.

Грънчаров си го харесал, турил под образа му на политическия светец кандилце и му прави метани, като честит мюсюлманин забил чело пред иконата Костов. От Костов започна великото опустошаване на всичко, създадено от нацията ни след Втората световна война. "Въпрос на вкус, рекла маймуната и си облизала гъза" е стар пловдивски лаф.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч Бояджиевич, как живееш с толкова много злоба и завист в сърцето си бре, човеко?! :-( Значи и Костов мразиш не по-малко от мене? :-) Боже мили?! И що ти е направил Костов та го намразИ така? :-) Щото станА министър и примиер, а ти си останА даскал, затова ли? А мен защо ме мразиш като аз съм също даскал, при това изгонен от тъй бляскавото образУвание, в което ти оцеля и довегетирА до пенсия все пак? :-) Боже мили, каква е тая отвора дето гори душата ти, човеко?! Ти не знаеш ли, че със злоба и завист нищо свястно в литературата не може да се направи, драги ми квартални Салиери?