Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 19 декември 2022 г.

Какво предложение за извънсъдебно споразумение направих на академичния антифашист и християнин Георги Пашев - с оглед да не го съдя?


С Георги Пашев в последните дни обменихме някои мисли, тъй да се рече (Виж коментарите към публикациите със заглавие За какво ще дам под съд Георги Пашев, активния борец срещу фашизма и срещу "марксиста" Грънчаров - срещу "грачаро", както туй "академично" лице ме нарича? и Можем ли да направим Майдан по украински образец - за да се освободим от руското кагебистко робство?). 

Моята теза е че всички въпроси помежду си можем да ги решим не непременно в съдебната зала, а и някъде другаде, примерно да преговаряме за сключване на извънсъдебно споразумение. 

Аз му бях обещал днес да подам жалбата си до Районен съд срещу него (за клевета, за накърняване на достойнството и престижа, за обида, нанесена публично!), но тази сутрин ми се наложи да пътувам, поради което му написах ново предложение за сключване на извънсъдебно споразумение; ето писъмцето, което написах до моя обидчик (обиждач, да не кажа оплювач?): 


Пашев, пак да те попитам: съзнаваш ли колко голям грях е да не изпълниш обещанието си спрямо баба Марийка, дадено преди Рождество, и то само и единствено защото мразиш мен? 

И още един въпрос към теб имам: 

Ти публично обяви, че баба Марийка била "златна мина" за мен и по този начин де факто ме обяви за мошеник, за крадец, за измамник (за което ще отговаряш пред съда!)! 

Но щом за теб това е така, то искаш ли тази "златна мина" да ти я преотстъпя и ти да поемеш всички "облаги" от нея? :-( 


Ето това ми е условието към теб: няма да те съдя само ако се съгласиш да поемеш ти "златната мина" баба Марийка - с всички "печалби" и негативи, а, какво ще кажеш по този пункт? 

За момента лицето Пашев упорито мълчи вече няколко часа. Интересно е дали мисли или просто иска да покаже, че не му пука за това, че му предстои да бъде съден. 

Приятна вечер на всички!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...





Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се,  че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем... 

7 коментара:

Анонимен каза...

Това че е излъгал и не е помогнал на една възрастна жена в беда, ще тегне над него като тежка карма. Не знам дали той осъзнава това. Твърдейки, че е вярващ католик, той все пак има шанс да поиска прошка и да пристъпи към изпълнение на някога даденото обещание, а именно - да смени прозореца на баба Марийка. Той е добре материално и едни 300-350лв. няма да го затруднят, но стореният грях би тегнал над него и не се знае какво зло може да му се случи. Така че, нека се вразуми и да си изпълни обещанието, дадено не към бабата, а към Бог, под чиято закрила обаче е баба Марийка.

Анонимен каза...

Пашев говори без да мисли, освен това един господин, наричащ се "прекрасен луд" го манипулира жестоко. Каква златна мина може да бъде една клета старица? То ако беше така, всеки щеше да си "осинови" по един пенсионер.

Анонимен каза...

Затова нямате приятели и всички ви избягват, Грънчаров.

Анонимен каза...

Ти си тотално превъртял ако си мислиш че някой се връзва на тия ти глупости за съденето.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч, аз имам твърде много приятели. Просто и по този въпрос дърдориш глупости...

Анонимен каза...

Никои не те иска за приятел!

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч а ти как разбра това!? :-) ПопитА ли всички членове на 7 милиардното прогресивно човечество? :-)