Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 17 януари 2023 г.

Великолепна идея: Какво пречи третият мандат да бъде подкрепен от всички партии и след месец правителството на БСП да бъде свалено, та рулетката с мандатите да се задвижи отново?!

Колегата-философ Момчил Дойчев, преподавател в Нов български университет, ми изпрати в месинджъра свой текст, съдържащ интересна идея за излизане от тъй опасната държавна криза у нас; прецених, че поради важността на проблема е добре текста на доц. Момчил Дойчев да стигне до повече хора и затова го публикувам в блога си (той е блокиран във фейсбук, не може там да коментира, по тази причина съм убеден, че няма да възрази по околен път, чрез блога ми, коментара му все пак да стигне до фейсбук!):

Да нарушим сценария на прокремълската олигархия! 

Третият мандат за съставяне не редовно правителство очаквано бе връчен отново на БСП – за трети пореден път и с реалистичното очакване той да бъде провален. И така да продължи безсрочното президентско управление на България под диктата на Кремълския терористичен режим. 

Това е сценарият на посткомунистическата прокремълска олигархия - без капка съмнение. България я очаква пълзяща реставрация на авторитаризма и лявото мафиотско задкулисие. Очаква я връщане под пълния политически контрол на путинския фашистки режим. От 2013 г. този режим води пълномащабна, макар и невидима хибридна война против България – с помощта на поредица от нови политически проекти, с медиите под пълен олигархичен контрол, с влиянието си върху изпълнителната, законодателната и съдебната власт, с контрола си над силовите, правоохранителни и енергийни институции, с многобройните си агенти, разположени по вертикала на цялата държавна администрация. 

И всички, които разбират какво става гледат безпомощно на този мафиотски замисъл. Защо? Защото мислим институционално и в рамките на закона. По този начин спазваме правилата на тези, които всекидневно нарушават законите на страната – без никакви последствия. 

Добре, щом е така, щом сте обявили война на българската публичност и очаквате тя да приеме безгласно вашия мафиотски замисъл и вашите правила, ние може да ви предложим решение на създадената умишлено от вас парламентарна и политическа криза в рамките на закона. Вашата основна партия – гръбнак на посткомунистическата милиционерска олигархия нека предложи правителство – каквото и да е то, колкото и скандално да е – начело с Корнелия Нинова и с членове всички комунистически престъпници, които вместо да са в затвора от четвърт век насам са по върховете на задкулисната и изпълнителната власт. 

Хубаво – ние от демократичната общност ще гласуваме за това мафиотско проруско правителство. Напук на вас и вашите кремълски покровители. Хайде да видим какво ще стане! А на първия месец, на първата седмица, на първия ден от неговото управление ще му поискаме оставката. 

И ще я приемем, защото имаме не обикновено, а квалифицирано проевропейско и продемократично мнозинство в този парламент. И така отново ще се завърти рулетката на даване на мандати за съставяне на редовно правителство – първо на ГЕРБ, после на ПП. 

И нека отново вашият президент и кремълски резидент при третия мандат отново, за четвърти пореден път даде мандат на БСП да съставя правителство! Но може преди това проевропейското квалифицирано мнозинство да предложи, защо не още с първия даден мандат редовно проевропейско правителство, което да може да бъде подкрепено и от ГЕРБ, и от ПП, и от ДПС, И от ДБ и даже от пропрезидентския Възход! 

И то да бъде гласувано успешно. И то да започне с реформи в обратна на вашия евразийски замисъл посока! И да бъде успешно, даже да изкара пълен мандат! Защо да не си помечтаем, че на демократичните сили най-после им е дошъл ума в главата? 

Момчил Дойчев: Довечера от 19.40. по радио "Фокус" ще разясня за нашата инициатива по повод националния празник. В сряда от 18.00. ще бъда в тв1 в предаване на Калин Манолов по същата причина.

ПОДКРЕПА: Become a Patron!


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...



Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

2 коментара:

Анонимен каза...

Попитай ДБ и ПП. Нали са твои приятели.

Анонимен каза...

Рядко съм чел по-голяма глупост.