Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 3 януари 2023 г.

Какво приятно писъмце написа пловдивският философски... "Моцарт" на пловдивския поетичен, с извинение, "Салиери"?

Снощи лицето Георги Бояджиев (пловдивски учител, бивш журналист, небивш поет, писател и дори... блогър - и той стана такъв под моето тъй... злотворно влияние, както това стана и с лицето Пашевъ, активният академичен при това борец против фашизма и капитализма!) е написал два доста въззлобнички коментара, изцяло в неговия стил; признавам си, бях решил първоначално даже да не ги публикувам, щото те твърде много излагат най-вече него самия (той е реално лице, това му е истинското име, познаваме се с него, работили сме заедно, общували сме дори в известен период от животите ни!); но после обмислих и реших да направя нещо, щото, признавам си, не ми е приятно този човек да се излага толкова много с тия крайно злобни коментари; в тази връзка реших не само да публикувам коментарите му, не само да му отговоря подобаващо (и провокативно, разбира се - в моя си стил!), но и по този начин да създам предпоставките да възникне една чудесна дискусия по крайно щекотлива, така да се каже, тема (примерно: Каква е психологията на българския роден нашенски доморасъл и провинциален "ентелектуалец", с извинение?; може, разбира се, и по друг начин да се формулира проблема, съдържащ се в тъй многозначителния иначе казус, сътворен с усилията на въпросното лице!); та ето коментарите на Георги Бояджиев, а и моите, предлагам ви да ги изчетете и да кажете какво мислите, разбира се! Приятно четене и приятни размисли ви желая!

А ето сега и коментарите, такива, каквито са под съответните две публикации в блога ми; давам линкове и към тях с оглед да можете с очите си да се уверите, че коментарите са точно такива:

Поздравявам ви с няколко песни, на които ту пея, ту само пригласям, иначе казано - репетирам!


Jores каза...

Обнадеждаващо е, че идиотът най-после е сменил покривката. Освен че стана на всички нормални българи противен с просията, доносите, хленчовете, с присъща на всяко мекере заядливост и претенции, фалшивият философ-психолог от Долна Баня има рядката способност да осира всичко, до което се докосне – от Баба Марийка до украинските герои.

Георги К. Бояджиев

Ангел Грънчаров каза...

Бившият пишман-учител, пишман-журналист, пишман-поет, пишман-писател, но за сметка на това съвсем истински последовател на таваришчите Путин, Сидеровский, Копейкин, именно таваришч Георгий Бояджиевич, явно съвсем е затънал, както си личи от думите му, в една крайно патологична злоба към моята тъй скромна особа.

Уважаеми дами и господа читатели на моя блог, предлагам да се помолим Богу мъката, дето гори душата на този нещастен човек, да понамалей малко след като пак си изплю отровата - и един ден тъй благият Бог да умиротвори душата му, сиреч да му помогне да позагаси тъй жестокия огън (на злобата и завистта!), в който се пържи тъй клетата му и нещастна душичка!

Ех, как стана така, че този човек, с когото някога съм общувал съвсем добронамерено, без да се усети какво прави, се превърна в мой персонален... Антонио Салиери - и без да иска това превърна тъй скромната ми персона в нещо като... Волфганг Амадеус Моцарт! :-)

ПОЯСНЕНИЕ за несведущите:

Една стара легенда свързва името на Салиери с това на Моцарт, наричайки Салиери предполагаем негов убиец. За мнозина името на Салиери е станало нарицателно за обозначаването на завистта на неталантлив човек към талантлив. Тази репутация на Салиери до голяма степен се дължи на неговия образ в художествените произведения – в драмата на Пушкин „Моцарт и Салиери“ (1831) и поставената по нея опера от Римски-Корсаков (1898), в пиесата на Питър Шафър „Амадеус“ (1979) и въз основа на нея едноименния филм на Милош Форман (1984).

Из Уикипедия


Сократов диалог с многоучен еднокнижен... масон, имащ 5 дипломи - и здраво мразещ "марксиста" Грънчаров?


Jores каза...

Грънчаров, не се занимавайте с чуждите дипломи... Дайте да видим вярно ли е, че сте завършил марксистко-ленинска философия. Лесно може да го опровергаете, покажете си дипломата... 2.01.23 г., 8:14 ч.

Ще видите дипломата на фронтмена в частната телевизия на Бате Пешо Президента и изтощения съпруг на Нери, който диша с акумулатори, ама друг път.

Георги К. Бояджиев


Ето и тук моя отговор:


По повод на ето този многозначителен коментар наложи ми се там да напиша следния отговор:

Таваришч Бояджиев,

Бях решил да не общувам повече с твоя милост, но понеже ти почна да идваш в блога ми и без капка неудобство често демонстрираш мъката, що терзае сърцето ти, ти предлагам следното:

Ела този четвъртък в предаването "На Агората с философа Ангел Грънчаров" или в другото предаване, което водя в Пловдивската обществена телевизия, именно предаването ИЗКУСТВОТО ДА СЕ ЖИВЕЕ, та да поговорим пред зрителите, с оглед да ти дам възможност ПУБЛИЧНО да излееш цялата тази толкова горчива сатанинска мъка, която пържи горкото ти сърце. Съвсем сериозно и ето, публично, те каня да ми гостуваш в едното от двете предавания, дори, ако искаш, двата часа на двете предавания можем да ги обединим и цели два часа (!!!) ще ти дам възможност да кажеш всичко онова, което терзае клетото ти сърце - и нещастната ти душа. Аз съм хуманист, мъчно ми е, че страдаш толкова, затуй ти правя този приятелски жест. Пък съм и философски консултант, т.е. искам да ти помогна, ето, заповядай, ела, звънни ми на телефона да се разберем за тема и пр., също така, понеже някакви глупави емоции те тресат и по отношение на г-н Евгений Тодоров, ела, ще ти дам възможност да излееш душата си и по този пункт, няма никакви проблеми.

Щото ти, нещастни ми човеко, си допуснал душата ти да се овладее от мисли и чувства, които нямат нищо общо с реалността, което е твърде опасно, то е симптом на сериозно душевно страдание.

Това ми е предложението, ето, каня те в ПОтв, заповядай! Мисля, че ще се почувстваш значително по-добре след като поговорим 1-2 часа идващия четвъртък.

Опитай се да разбереш, че не ти подлагам динена кора или бананова обелка, а ти подавам ръка - и то в името на най-важното, именно ЧОВЕЧНОСТТА, което никога не бива да губим.

С поздрав от сърце: Ангел Грънчаров


ДОБАВКА: Ето какво писмо ми се наложи да напиша на г-н Евгений Тодоров, ръководителя на ПОтв:


Здравей, г-н Тодоров,


Първо, да ти честитя новата година: желая ти здраве и много творчески успехи през новата 2023 г.! Живи и здрави да са и всички сътрудници на ПОтв!

Предлагам един разговор със софианеца д-р Стефан Кючуков, направен сред градската среда на Пловдив вчера, пред Дома на културата "Борис Христов", той периодично идва да разговаряме, разговорът ни е 50 минути; ако имаш възможност тия дни да го използваш за пълнеж някъде в програмата, може да го ползваш, ако не, тогава да остане за четвъртък за едното от моите предавания. 

За четвъртък при това поканих публично един пловдивски поет (и бивш учител, и бивш журналист, навремето бил главен редактор на седесарския вестник СВОБОДА, ако го помниш!), казва се Георги Бояджиев, не знам дали ти е известно името му, той също така е и... блогър, пада си по огромните всекидневни словесни излияния; не знам дали ще приеме официалната ми покана, но понеже този човек, Бог знае защо, е натрупал порядъчни количества злоба не само към мен, но и към... теб (!!!), пък и към ПОтв; ето, с оглед да проявим една минимална човечност, бидейки хуманисти, ми хрумна да го поканя в свое предаване, та да си излее мъката човечецът (почти съм сигурен, че няма да се възползва, но сметнах че съм длъжен да те уведомя за инициативата си!); ето и как направих това, ако имаш време за губене, можеш да го погледнеш (за улеснение ти го слагам и тук, та да можеш бързо да видиш що е благоволил да рече тоз... "поет" за твоята персона!):

........ (Тук изпускам публикацията по съвсем понятни причини!)


ПОДКРЕПА: Become a Patron!


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...



Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

6 коментара:

Анонимен каза...

Ако си на 20 години през 1855, черен и в Кентàки, ще те питам тогава за понятието ти за свобода или за немските философи на руски... Турското "робство" ще ти се види музика...



Английски е абсолютно безпомощен език за философия, между другото... Английски е прост звуков език като китайския и те въобще не се ориентират, ако не им е написано...



Чувствахме Щатите свободни, когато бяхме потиснати от комунизма - нямахме тяхната свобода от комунистическа гледна точка.



Но замисляш ли се, че ако нямаше Русия и комунизъм, и ти си отгледан и порасъл в Щатите, тогава без да има комунизъм, загряваш ли че свободата там вътре е твърде миниатюрна, а си е чисто робство, по-лошо от съветското.



Е, да кажа за хиляден път - няма как това да го знаеш, освен ако не си на Запад поне 10 години минимум, обаче да работиш за издръжката си, където и да е - от Пентагона до чистач, тогава ще разбереш какво казвам...



Между другото, ако си американец, ти ще си един тъпак от хилядите и няма да разбираш и бъкел от това, което пиша тука.



Така че припомни си основното им оръжие - фрагментацията... С него застреляха и комунизма, и теб, и мен, и BG... НО НЕ МОЖАХА РУСИЯ, ТОВА ГИ БОЛИ...



Аз не съм фен на Русия, освен че знам езика им, ама знам и турски, та не знам... Но беше прав немеца (отново немец) Klaus Fuchs като даде атомната бомба на Съветите - необходимо е, защото Щатската наглост няма граници, ако си между тях ще я видиш и на гърба си, това не са ти заспалите булгаристанчета...



Клаус Фукс е този >>>



https://en.wikipedia.org/wiki/Klaus_Fuchs



ВИЖ Я НА РУСКИ >>>



https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D1%83%D0%BA%D1%81,_%D0%AD%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D1%8C_%D0%AE%D0%BB%D0%B8%D1%83%D1%81_%D0%9A%D0%BB%D0%B0%D1%83%D1%81



=================

А. от Австралия

Ангел Грънчаров каза...

"Ако си на 20 години през 1855, черен и в Кентàки, ще те питам тогава за понятието ти за свобода или за немските философи на руски... Турското "робство" ще ти се види музика..."

А. от Австралия

Ех, далечни ми приятелю, какво не бих дал да съм на 20 годинки сега, да съм в щата Кентàки, пък нищо че съм... афроамериканец, пък нищо че е дори не сега, а в 1855 г., все ще се оправя някак с "робовладелците" там, да, с тах непременно бих се оправил и справил, но с комуноидите и путиноидите сега, тук, е Мутроландско, епа не мога да се оправя, нема никаква надежда да се оправя - и живея по-зле отколкото са живели през 1855 черните и то даже в Кентàки!

:-(

Честита нова година! Желая ти никога да не ти се налага да живееш като мен в тъй приказната страна МУТРОЛАНДИЯ, драги ми настрадал се от австралийската "несвобода" нещастни привърженико на Русия и на таваришч Путин!

Ех, ще разбереш ли що ти думам и защо ти го думам - или пак ще ме наречеш "идиот" и пр.?!?!

Анонимен каза...

Бояджиев и Пашев са истински академични хора с философска настройка, които познават изкуството на реториката.

Грачаро е обикновено озлобено марксистко кречетало.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч, мерси за комплименто, ама немаше нужда! :-) А иначе понятията ти за академичност и философска настройка, а също така и за изкуство и реторика са тъй оригинални, че ако сам панимаеше поне малко що дърдориш щеше да ти се наложи да потънеш под земята от срам! :-)

Анонимен каза...

Егати и егото. Достигаш нови висини.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч, ти що рлазбираш под "его"? :-) Това е латинска дума, знаеш ли що тя значи? :-) Обясни ни малко де, тъй велика загадке на природата и културата...