Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 18 юни 2023 г.

Ще ликува ли търговецът на ковчези, мечтаещ да му стана в скоро време клиент?


Пак да напиша нещичко за моя ДНЕВНИК НА УЧИТЕЛЯ, който си водя от много години. 

Проклятието или магията, която тайфата дежурни оплювачи-мерзавци (под водачеството на академичния антифашист-дъновист-антиапталист-богомил-демоногонец и т.н.!) ми направи при един родопски ходжа, продължава да ми причинява нови и нови злини. 

Изтече ми тия дни техническият преглед на колата; като отидох да направя нов, ми беше казано, че колата ми е негодна за движение (понеже е много стара и неподдържана!), трябвало да я дам за скраб. 🙁 

По тази причина вече не мога да ходя на работата ми като пазач (която е извън Пловдив!), налага се да напусна тази работа, а пък до училището в гр. Раковски ми се налага да пътувам с автобус (което означава за пътуване и за чакане по спирките да отделям общо взето поне три пъти повече време, т.е. да губя три пъти повече време!). Естествено, не мога и да помисля да си купя нова кола, пък макар и да е евтина бракма. 

Здраве да е де, щото и със здравето напоследък не съм добре. Да оставим проблема със зъбите (заради който зъболекарят и зъботехникът ми одраха, така да се каже, кожата: искат ми астрономическата за мен сума от 3500 лв.) 

В петък ми се наложи да ида на лекар-кардиолог понеже напоследък съм твърде зле със сърцето. Той ме прегледа внимателно и ми каза новината, че клапите ми изпускат кръв, засега не било чак толкова опасно, но с времето щяло да става все по-зле. Предписа ми нови медикаменти и ми нареди по-често да се преглеждам и да си следя кръвното. Успокои ме като ми каза, че най-вероятно няма да умра от сърце (не трябвало да се страхувам толкова от сърцето!), а ме чакала приятна смърт най-вероятно от инсулт. 

Поръчителите на проклятието или магията могат да са щастливи, а един от тях, нарекъл се "Георги Ангелов" (истинското му име, разбира се, е съвсем друго!), направо ми пожела да умра; той бил производител на ковчези, та щял да ми продаде дори и ковчег; виждате тяхната специфична "човечност", с извинение, до какви галактически мащаби е достигнала. Пак да кажа следното: "Господи, прости им: те не знаят какво правят!". 

В завършек ще упомена, че един приятел ми каза, че днешният "телевизионен", с извинение, бълвоч на академичния Аллах и неговия "пророк", именно швейцарския хамалин-джебчия, бил общо взето насочен към моето оплюване, което, както и да го погледнем, е признак за умствена и нравствена, да пази Господ, немощ на тия двама най-бодри оплювачи, боравещи с неизвестен, но явно голям брой лъжливи профили. 

Това е. Приятна вечер ви желая!


ПОДКРЕПА: Become a Patron!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...





Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се,  че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

Няма коментари: