Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 23 октомври 2008 г.

На мода този сезон излязоха... само-убийствата!

Да, след като се прославихме като страна на неразкритите поръчкови убийства - някой да знае поне един случай, в който убиецът да е хванат, осъден, натикан в затвора?! - сега вече, за разнообразие, излезе модата на... само-убийствата. Иска ми се да поразсъждавам върху предполагаемата психологическа ситуация на този феномен. Щото наистина е доста странно това в страната на най-многото неразкрити убийства изведнъж внезапно да пламне такава ужасна епидемия на само-убийства! Нали поне отчасти схващате за какво намеквам?

Само-убийства имахме преди време даже на невротизирани архивари, работещи в архивите на ДС, полицаи (!) също доста са изпосамоубиха, даже някой нещастник се беше изхитрил да се самоубие с цели два изстрела в главата си: не знам дали помните тоя случай, при който славният министър Румен Петков дълго ни убеждаваше, че нямало нищо чудно в това някой самоубиец, за по-сигурно, да си тегли два куршума директно в главата! Сега пък, ето в тия дни, се случиха две само-убийства, а малко преди това един журналист беше пребит и потрошен с чукове и железни пръти! Тъпотия същинска: що не го самоубиха този Огнян Стефанов и съвсем нямаше да се шуми толкова като примерно услужливата преса би лансирала удобната версия за, да речем, нещастна любовна история като мотив?! Ето този инцидент с пребиването на журналиста Стефанов явно е подтикнала някои среди да почнат да прибягват към значително по-ефективния метод на само-убийството. А иначе в доста славна държава живеем, няма що: ребуси за разнищване колкото щеш, само дето мислещите са дефицитни...

Наистина, при убийствата възникват неприятни моменти: на полицията и на следователите им се налага дълго и безрезултатно да търсят убиеца. Е, може години наред да го търсят, без да го намерят, може изобщо никога да не го намерят, но даже най-наивният гласоподавател-данъкоплатец в един момент започва да си задава неприятни въпроси: как така пък не хванаха поне един убиец, как е възможно да имаме такава калпава полиция?! И ето че сега самите убийци и престъпници, сякаш чувствайки полицаите като свои родни кръвни братя, партньори и бойни другари, им влязоха в положението. И за да не ги поставят в деликатна ситуация, също така и за да не поставят в деликатна ситуация, да речем, и самия г-н Главен прокурор, се смилиха и затова предприеха една друга методология за решаване на проблемите, именно почнаха да прибягват до значително по-лесния, по-удобен и много по-спокоен начин и метод на само-убиването.

Значи вместо само да убиват, и по този начин да се налага на техните партньори от полицията да ги гонят, убийците вече почнаха направо да само-убиват! Което, от друга страна погледнато, действа доста успокоително и на самото общество: е, ами на някой си там не му били издържали нервите, самоубил се, голяма работа, лека му пръст! А пък най-хубавото е, че пръстта върху трупа на самоубиеца зарива и всякакви неудобни въпроси и съмнения! Лесно, удобно, бързо и най-ефективно решаване на всички противоречия предлага този прекрасен метод на само-убийствата.

Да, ама има едно малко неудобство: когато почнат по-масово да бъдат само-убивани доста хора какво излиза?! Преди имахме вълна на убийства, която сега е заменена от епидемия от само-убийства - доста подозрително е това, не мислите ли? Стана сякаш модно да си отидеш като само-убиец, пардон, като само-убит. Ефективна технология е това, само-убиването де: представете си ако Анна Политковская беше не убита, ами беше най-фино и лекичко само-убита?! Президентът Путин тогава щеше да си е толкова спокоен, нищо че коварно е избрала да бъде само-убита точно на неговия рожден ден, мръсницата?! Казвам така, защото и в смъртта си "враговете" правят всичко толкова подло, че да злепоставят ония, срещу които приживе така яростно са се борили...

У нас бяха убити прекалено много, и то не случайни хора: бившия премиер Луканов, Илия Павлов, Кюлев, братята Васил и Георги Илиеви, много са, да не ги изреждам, че ще се наложи да пиша поменик в няколко страници само с имена. В нито един от случаите не беше намерен, задържан и осъден убиецът. Обществото, даже нашият в мнозинството си съвсем не мислещ и безхаберен народец, беше на път да се възмути и да заподозре нещо нечисто. Ето по тази причина се наложи да се приложи нова, безболезнена, ефективна технология: вместо убийствата на мода излязоха само-убийствата.

Самоубийците са по начало крайно нещастни хора, към които можем да изпитваме единствено съжаление, щом са посегнали на живота си, извършвайки най-тежък грях. Когато обаче някой го (само)убиват с надежда това само-убийство да бъде прието не като само-убийство, а като самоубийство, то явно се надяват силните амбивалентни чувства към само-убития да потиснат, да изместят чувството на възмущение срещу само-убилия го, срещу само-убиеца. И общественото възмущение да бъде най-ефикасно парирано още в корена му. Ето, пресата ще ни убеди, че не е странно да бъдат само-убивани не знам си колко хора годишно. Не било чудно, винаги е имало и ще има самоубийци и самоубити, то тук, всъщност, би трябвало само-убит и само-убиец да съвпадат, като вината отиде в гроба заедно с жетрвата: ех, колко лесен, колко хубав е тоз метод?! Ето защо предвиждам новата мода на само-убийствата у нас да се утвърди задълго. Т.е. да престане да е мода, ами да се превърне в утвърдила се ценна, ползотворна и умиротворяваща общността ни традиция...

Щото, представете си, какъв грандиозен скандал в държавата ни би настъпил ако - тук вече само предполагам, издигам хипотеза, нищо не твърдя, а само размишлявам върху варианти и различни версии - ако примерно полицията беше установила, че този човек на Доган не е бил само-убит, ами е бил - о, прости ми тази мисъл, Аллах! - убит от самия Доган, който в пристъп на пиянски бяс е извадил бойния си пистолет и е застрелял в главата най-близкия си сътрудник!!! Само предполагам какво би станало ако полицията беше казала: може пък и да е бил убит, може и да са го само-убили! То тогава и правителството би отишло по дяволите, щото Доган не е кой да е, ами е Мандатоносителят! Цялата власт в държавата ни е в неговите ръце, той туря министрите, той ги сваля, той държи премиера в ръката си все едно малкият фукльо е просто кукличка, той, всемогъщият Доган, има власт даже и над президента, защото всички знаем, че тъкмо той го тури на този пост, без догановата подкрепа Гоце щеше да сънува президентския пост доживотно.

И си представете от тази гледна точка как този всемогъщ човек, от който треперят президенти, премиери, прокурори, министри и кой ли не в тази наша многострадална държавица, как, примерно, да допуснем само, е (само)убил лично и собственоръчно с изстрел в главата най-близкия си сътрудник - какво ще кажете ако тази хипотеза можеше да се допусне не само като хипотеза, ами и като нещо повече от това?! Щеше да настъпи вселенски катаклизъм, нали така? А ето че сега колко хубаво звучи такава душеспасителна версия: догановият само-убиец решил да се самоубие и, за да не изцапа с кръв кабинета на шефа си, излязъл да се самоубие в коридора (това е първи случай в световната история да имаме такъв самоубиец-чистник с пословични направо хигиенни навици!); при това Бог знае откъде е взел пистолет да се самоубие след като, както се писа някъде, в сарая на Доган никой не е можел да се разхожда със запасан пистолет на кръста, ами всички пищови били оставяни задължително на пропуска; ала на пропуска, естествено, не е бил проверяван единствено само патронът, домакинът; и тъй нататък. А пък прилежно написаното предсмъртно писмо на само-убития (само-убилия се де!) с три адресата (!), намерено три дена след само-убийството, е вече брилянтен шедьовър, над който и Шерлок Холмс би се чудил доживотно, и пр., и т.н., и ала-бала, и туйто.

Спирам дотук. Нека всеки да мисли и да се опита да разбере в каква държава живеем щом се случват такива неща, и то всекидневно. Само-убийството на професора-патоанатом също е крайно любопитно: на катерушката за деца се бил обесил, горкият! Друг случай такова съоръжение да бъде изпозвано за бесене историята не знае. Явно доста умни хора са помогнали на професора да направи последното си откритие: катерушките за деца стават и са крайно удобни за самообесване! Бог да го прости, горкият откривател! Франц Кафка, Оруел и Бекет колективно ряпа да ядат: победихме ги като нация с абсурдизмите си! Да живей модерна и просперираща България: нали тъй, наш любими и толкова патриотични ни премиер-министре (с нескривано съветско самосъзнание и даже произношение!)?!


Вижте и чуйте и най-новото в моя видеоблог HUMANUS. Технологичният прогрес трябва да се насърчава!

8 коментара:

Анонимен каза...

Грънчаров, аз пък издигам друга
хипотеза, нищо не твърдя, а само размишлявам върху варианти и различни версии.

Ами ако примерно полицията беше установила, че човекът е бил - о, прости ми тази мисъл, Аллах! - убит от самия Костов, който в пристъп на пиянски бяс е проникнал в сараите, извадил е бойния си пистолет и е застрелял нещастния човечец в главата!!!

Какво ще кажеш, а!

Ангел Грънчаров каза...

Прав си, веднага и непременно лансирай тезата си пред Прокуратурата: понеже у нас, знайно е, за всичко е виновен Иван Костов, най-вероятно той е извършил и това само-убийство! И не само него е извършил той, злодеят, ами и всички останали убийства, досегашни и бъдещи, няма значение, как пък не се е сетила прокуратурата досега за тази спасителна версия?! Той, Костов де, ако можеше всички нас щеше да избие, толкова е зъл, прокретникът му с проклетник! Ей, бързай и бегай да подхвърлиш на прокуратурата своята теза, та да спасиш таварищ Велчев напразни усилия и разследвания в неверни посоки!

Анонимен каза...

Аллах! Ами ако всъщност Доган е бил жертва на Ахмед Емин? Ако Емин е искал да убие Доган, дори може да го е ранил /затова Доган не се показваше няколко дни/, след което охраната го хваща и го самоубива?

Добрата

Анонимен каза...

Ами ако Костов или някой от неговите аверчета от КГВ и ГРУ е пратил Ахмед Емин да убие Доган? Възможно е, но не е 100% сигурно.

Сигурно е, обаче, едно - Костов направи всичко възможно и невъзможно за да помага на болшевиките и на комунягите в ограбването и съсипването на България!

Анонимен каза...

Комунистическите „самоубийства”

Игорь Бунич: Золото партии

Через четыре дня после памятных событий, 19 августа, деятельность КПСС и РКП была официально запрещена, партийное имущество национализировано, банковские счета - арестованы. 14 человек посажены в тюрьму. Это произошло вовремя. Вся номенклатура почти без остатка успела перетечь в новые структуры власти,еще раз подтвердив свою непотопляемость и вечность.
Николай Кручина вывалился с балкона своей квартиры на пятом этаже номенклатурного дома в Плотниковском переулке. Вслед за ним то же самое произошло и с его предшественником, Георгием Павловым. Затем с двенадцатого этажа своей квартиры выбросился ответственный работник международного отдела ЦК Дмитрий Лисоволик. В каждом деле, а особенно в конце дела, необходим четкий порядок, утвержденный еще на III съезде РСДРП.

На другом конце мира за борт своей шикарной яхты выпал мертвый(или еще живой)Роберт Максвелл. Даже для него игра оказалась слишком крутой. Тело миллиардера нашли в море через три дня и торжественно,в присутствии членов правительства и военного караула, похоронили в Иерусалиме. Меньше знаешь - больше живешь.

...С АВГУСТА ПО ОКТЯБРЬ 1991 ГОДА НА ТЕРРИТОРИИ СССР ПРОИЗОШЛО 1746 ТАИНСТВЕННЫХ САМОУБИЙСТВ НОМЕНКЛАТУРНЫХ ЧИНОВ. ПОЧТИ ТОЧНО ПО ЧИСЛУ СОЗДАННЫХ КПСС СОВМЕСТНЫХ ПРЕДПРИЯТИЙ. НО ОБО ВСЕХ РАССКАЗЫВАТЬ НЕТ НИКАКОЙ ВОЗМОЖНОСТИ.

Анонимен каза...

Нещо започвате да ме нервирате.

За какво прикачате на невзрачния турчин Емин какви ли не качества?

Аз живея в две големи държави - Canada и USA и трябва да ви кажа че мижитурка като вашия Емин не става дори за селска хроника в малък вестник в индиански резерват.

Погледнете си само глупостта - факти никакви, а развихрени фантазии как Иван Костов влиза с гол (като хуй - нека поддържаме българското светоусещане) револвер и го застрелва. Та вие нямате револвери (туй нящо са върти), а пистолети и нагани по стара руско-немска традиция.

Всичко това са като фантазиите на средния българин как влиза с гол кур при проститутката, което в 95% от случаите никога не става.

Аман от вашата хиперсексуалност.

Емин е селяндур, просто кат задник турче, което видяло че живота е поредица от сметки и тихичко се изхлузило по терлици.

Защо още пишете за него, какъв е тоа прос Доган, още не разбирам??

Това извънземно Доган, което гъгне с един неразбираем глас, не е турчин, а най-смотания агент на ДC когото някога съм виждал (= Mr Bean), на издръжка от Саудитска Арабия (като Осама), когото глупавите и наивни българи вече 15 години не са окошарили на основание: "Отново агент, но не на КГБ, а на арабската кауза" (Турция е на заден план засега и чака своя ден).

Усетихте ли сега далаверата, малки бай Ганьовчета?

И вземете се скрийте някъде с високоинтелектуалните си брътвежи, че сте досадни та знае ли се.

Света не е глупавата ви "Витошка" с кукуриго Първанов на "пазар" или Volkswagen Passat кола на годината.

Ега ти и сте досадниците, дори и чехите не са изпаднали дотам пред дървената Германия, бях скоро в Прага и ми хареса че държат на себе си, за разлика от вас.

Айде, бръмчете нататък, той Карбовски хубаво ви описва, ако не друг.

A Иво Инджев е бавна гъска по истанбулски, не знам кой го харесва, явно има и такива.

A.

Анонимен каза...

Кой си па ти бе, гъз смотан!

Я си го лапай сам, като няма кой друг да ти го лапа!

Като живееш в две държави - Канада и ЮеСеЙ - що не идеш при някоя негърска курва, та да те поолаби малко. Или при някой латинос да те опраши отзад, та да мирясаш.

Аман от миячи на американски чинии и клозети, дето дават акъл, без никой да ги пита!

Unknown каза...

ami az ne vizdam zashto na BG narodeca da mu e zalno za maroderite koito sa bili ubiti...shte badat ubiti...ili samo-ubiti.....koi kakvoto si e tarsil si go e polu4il....sigurno na nikoi obiknoven 4ove4ec ne mu e prez onaja rabota dali Dogan ili goce shte bade sledvashtija.....Anonimnia e prav...BG ne e centara na sveta....ne si habete zurnalisti4eskite perca da capate Net prostranstvoto s gluposti na tarkaleta gluposti