Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 12 август 2009 г.

Всеки посетител на блога може да бъде не само читател на новото списание ИДЕИ, но и негов автор, участник в списването му

Моите опити да предизвикам в това лятно и отпускарско време разговор около новото списание ИДЕИ - Списание ИДЕИ няма да е откъснато от най-горещите проблеми на българския живот, но акцентът няма да е само върху тях - доведоха до там, че откликнаха поне двама, които обаче ми дават надежда, че има хора, разбиращи смисъла на такова едно дело. Ето какви мисли споделихме с тях в тази връзка:

PetyaL рече: Г-н Грънчаров, факт е, че на българина ако не му се налага да е активен предпочита да заеме една пасивна позиция, да не поема инициатива и да наблюдава животът около него, същевременно мрънкайки как нищо не се променяло, все същотото си било. Тъжно е, но е факт. Какво ще кажете за заглавие да е "Идеи за развитие". Всеки иска да се развива и може би подобно заглавие би пробудило интерес. Освен заглавието, според мен трябва да се акцентира повече върху визията на корицата. Целта е предполагам да се привлекат повече млади хора, "бъдещето на България". Нека да е по-провокиращо.

Анонимен каза: Г-н Грънчаров, бих Ви помолил да оставите няколко броя за продажба online, с включени куриерски разходи за Европа.

Ангел Грънчаров отвърна: PetyaL, вижда се, че мислим в една посока. Аз смятах първоначално под името ИДЕИ да стои следното пояснение: Издание на Центъра за развитие на личността (ако не знаете за него, отидете в блога на този Център за да научите повече). После обаче мои приятели, философи, ме убедиха подзаглавието да бъде само "Философското списание", понеже то вкючва в себе си всички проблеми на личностното развитие. Но сега се замислям дали не е по-добре да се върнем към първоначалния замисъл, кето ще помогне на повече хора да открият в това списание своето списание.

Към анонимния: Разбира се, списанието може да бъде получено след заявка от всеки, които пожелае, и независимо къде се намира по света. Така че благодаря за Вашата заявка, давате ми надежда, че е възможно и други хора да си го поръчат.

А сега подготвяме първия брой, така че всеки, които има някакви текстове (свои или преводни) нека да ми ги прати, може да влязат в него. Така че всеки посетител на блога може да бъде не само читател и потребител на новото списание, но и негов автор, участник в списването му...

Което и показва - сега допълвам това - че друго такова списание няма и не може да има. Философията е нещо твърде свободолюбиво, т.е. демократично. А всяка личност крие в себе си огромни богатства, на които трябва да се наслади. Всяка личност е безценна. Списанието ИДЕИ ще работи за това колкото се може повече хора да открият безкрайните хоризонти пред себе си, да повярват в собствените сили и смело да тръгнат към бъдещето, което са пожелали - и което заслужават.

Няма коментари: